More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο θαυμάσιο Στρουμπουλό-Μαλλιαρό-Μικρό, της Μπεατρίτσε Αλεμάνια

    Το θαυμάσιο Στρουμπουλό-Μαλλιαρό-Μικρό, της Μπεατρίτσε Αλεμάνια

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Καλύτερα τα παιδιά να ζουν μια τακτοποιημένη ζωή, ιδίως αν την τακτοποιούν αυτά τα ίδια.
    Πίπη Φακιδομύτη

    Η σπουδαία καλλιτέχνης Μπεατρίτσε Αλεμάνια με πολύ χιούμορ σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού και μια αστεία ιστορία που πάνω απ’ όλα είναι μια αναγνωστική απόλαυση.

    Περί τίνος πρόκειται

    Είμαι πέντε και μισό και το όνομά μου είναι Έντιθ, Έντι με φωνάζουν οι φίλοι. Ο μπαμπάς μου μιλά πέντε γλώσσες, η μαμά τραγουδά σαν αηδόνι, η αδερφή μου είναι η βασίλισσα του πατινάζ κι εγώ δεν ξέρω να κάνω τίποτα! Αυτό πίστευα τουλάχιστον ως το πρωί που άκουσα την αδερφή μου να λέει “γενέθλια-μαμά-στρουμπουλό-μαλλιαρό-μικρό”! Ωχ, θα δώσει ένα απίθανο δώρο στη μαμά. Κι εγώ τι; Τρέχω στον φούρνο και ζητώ από τον κύριο Ζαν ένα στρουμπουλό-μαλλιαρό. Πάω στο ανθοπωλείο. Ζητώ από την Ουέντι κάτι Φουντωτό-Μαλλιαρό. Πάω στο μαγαζί της Μιμής. Ούτε εκεί βρίσκω κάτι σχετικό. Πάω στον φίλο μου τον Εμέτ. “Ένα στρουμπουλό-τι;” Φτάνω ως το κρεοπωλείο του Τεό στην πλατεία. Κι όταν είχα πια απογοητευτεί, το είδα. Ένα φανταστικό, μαλλιαρό, στρουμπουλό, μικρό, μη φαγώσιμο… δώρο! Πώς θα φανεί στη μαμά;

    Εστιάζοντας

    Τα παιδιά πολύ συχνά αισθάνονται ότι δεν είναι καλά, ταλαντούχα σε τίποτα. Να η ρεαλιστική βάση πάνω στην οποία η κορυφαία δημιουργός Beatrice Alemagna ξεδιπλώνει μια περιπέτεια αυτο-ανακάλυψης και εξερεύνησης του εαυτού πρώτα απ’ όλα, αντλώντας από το οπλοστάσιο των κλασικών παραμυθιών, όπου διάφορα αντικείμενα τα οποία συλλέγει ο ήρωας, του στέκονται χρήσιμα για να ξεπεράσει εμπόδια και να φτάσει σε μια δική του, αυτοπροσδιοριζόμενη, Ιθάκη.

    Εν προκειμένω, η ηρωίδα, ανασφαλής, δίχως αυτοπεποίθηση, με ταλαντούχο οικογενειακό περιβάλλον που πιέζει έτι περαιτέρω την αυτο-αποδοχή της, προσπαθεί να βρει ένα όμορφο δώρο για τη μητέρα της, μην υστερήσει και εκεί. Αυτό το ταξίδι θα σταθεί μια περιπλάνηση στην πόλη αλλά και μια γνωριμία με διάφορους δημοφιλείς και αστείους χαρακτηρισμούς: μικρός, μαλλιαρός, στρουμπουλός, φουντωτός, τρελούτσικος. Αλλά στην πορεία θα μετατραπεί σε ένα ταξίδι φιλίας και υποστήριξης με το χιούμορ της Αλεμάνια να είναι πανταχού παρόν, έξυπνο και διεισδυτικό (και στους ενήλικες θα αρέσει, πιστεύω).

    Με την πάντα μοναδικής αισθητικής εικονογράφησή της, με ενισχυμένη παιδικότητα θα έλεγα σε αυτό το βιβλίο, με ένα απροσδόκητο ανάπτυγμα κάπου στη μέση του βιβλίου που τριπλασιάζει την εικόνα και την αναγνωστική εμπειρία.

    Προτείνεται.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πουά.

    Δείτε

    … το βιβλίο στις εκδόσεις Πουά εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το θαυμάσιο Στρουμπουλό-Μαλλιαρό-Μικρό
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Le merveilleux Dodu – Velu – Petit

    Συγγραφέας:

    Beatrice Alemagna

    Εικονογράφος:

    Beatrice Alemagna

    Εκδόσεις:

    Πουά, Νοέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Κέλλυ Δημοπούλου

    Επιμέλεια:

    Μάνος Μπονάνος

    Σελίδες:

    44

    Μέγεθος:

    23 Χ 30

    ISBN:

    978-618-86907-0-7

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular