More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με τα Εφτά Αυτογκόλ, του Ρομπέρτο Σαντιάγο (εικ.:...

    Τα ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με τα Εφτά Αυτογκόλ, του Ρομπέρτο Σαντιάγο (εικ.: Ε. Λορένθο)

    Το έχουμε επαινέσει ήδη δύο φορές αυτό το πρότζεκτ, στα δύο πρώτα βιβλία της σειράς εδώ και εδώ. Για την απλότητά του. Την αμεσότητα της γραφής. Την διεισδυτικότητα των σκέψεων στις οποίες σε τρέπει, δίχως πομπώδεις φιλοδοξίες. Για το καλοφτιαγμένο χιούμορ του, την ισορροπία του μεταξύ δράσης, διαλόγων, για την πλοκή και τις ανατροπές τους που δίχως υπερβολές κατακτούν τον αναγνώστη, ειδικά όσους δεν φαίνεται να ανήκουν στους πιο διαβαστερούς εξωσχολικών βιβλίων. Κι όμως, τα Ποδοσφαιρόνια τα καταφέρνουν περίφημα και σε αυτό…

    Οι αξιαγάπητοι Los Futbolisimos, που μετρούν ήδη13 βιβλία στην Ισπανία τα οποία σαρώνουν και ασφαλώς μεταφέρθηκαν και στην οθόνη όπου σαρώνουν επίσης.

    Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, ο Καμίνιας, ο Μιρμίρης, η Μαίριλυν, ο Τομέο, ο Τόνι, η Έλενα και ο Πακέτο, συμμαθητές στο σχολείο και παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Σότο Άλτο έχουν… νέες περιπέτειες! Γιατί ο πατέρας του Καμίνια, του τερματοφύλακα της ομάδας γράφει την ομάδα να συμμετάσχει στο Διεθνές Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου που διεξάγεται καλοκαίρι στην παράκτια πόλη Μπενιντόρμ, όπου συμμετέχουν διάφορες σούπερ ομάδες όπως η dream team Κρόνος που δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα. Και μάλιστα, καθώς ο ίδιος είναι ταξιδιωτικός πράκτορας, αναλαμβάνει τη μετακίνηση των εννέα παιδιών και των δύο προπονητών τους εκεί.

    Η κλήρωση βγάζει πρώτη τους αντίπαλο την… Ίντερ Μιλάνου. Οι Σότο Άλτο, τα περίφημα Ποδοσφαιρόνια ετοιμάζονται για μια ήττα και επιστροφή στο χωριό, αφού είναι η πιο αδύναμη ομάδα απ’ όλες, πόσω μάλλον από την περίφημη Ίντερ! Μα η… τύχη είχε άλλη άποψη για την εξέλιξη. Κάποια παράξενα αυτογκόλ κάνουν το θαύμα και τα Ποδοσφαιρόνια περνούν το εμπόδιο της Ίντερ. Και όχι μόνο! Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια; Ποια απάτη έχει στηθεί πάνω στην έντιμη προσπάθεια του Σότο Άλτο; Και τι θα γίνει όταν θα έρθει η στιγμή να παίξουν με την Κρόνος, την καλύτερη παιδική ομάδα στον κόσμο;

    Ξανά και ξανά πολύ καλοδουλεμένο μυστήριο από την συμπαθέστατη ομάδα με το μυστικό όνομα Ποδοσφαιρόνια που γνωρίζουν τις δυνατότητές τους και δεν κολακεύονται όταν παράξενες συγκυρίες τους ευνοούν. Ωραίες αξίες και πάλι αναδύονται, δίχως βαρύγδουπη επίθεση στους αναγνώστες.

    Από τα πλέον απολαυστικά βιβλία μυστηρίου, διαβάζεται και αυτό απνευστί, ενώ να υπενθυμίσουμε την ελκυστικότατη, καρτουνίστικη, ιδιαιτέρως παραστατική, με ζωηρά χρώματα, εικονογράφηση που δένει θαυμάσια με το κείμενο.

    Το προτείνουμε, σταθερά.

    Για παιδιά 8-12 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστήριο με τα Εφτά Αυτογκόλ
    Τίτλος πρωτοτύπου: El misterio de los siete goles en propia puerta (Los Futbolisimos 1)
    Συγγραφέας: Roberto Santiago
    Εικονογράφηση: Ενρίκε Λορένθο
    Σειρά: Τα ποδοσφαιρόνια
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούνιος 2020
    Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
    Σελίδες: 288
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-8733-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular