More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟ Φεγγαροσκεπαστής, του Ερίκ Πιμπαρέ

    Ο Φεγγαροσκεπαστής, του Ερίκ Πιμπαρέ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-8) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Θέλει επιδεξιότητα, γερό μυαλό και χέρια δυνατά για να καταφέρει κανείς αυτή τη δουλειά.
    Κι οι νύχτες της ανάπαυσης είναι ελάχιστες· είναι οι νύχτες με πανσέληνο.

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «O Φεγγαροσκεπαστής» του Ερίκ Πιμπαρέ που κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Οι αξίες της συνεργασίας και της προσπάθειας
    μέσα από τον ονειρικό κόσμο του É
    ric Puybaret

    Η δουλειά του φεγγαροσκεπαστή είναι πολύ σημαντική και διόλου εύκολη! Ο φεγγαροσκεπαστής είναι υπεύθυνος να καλύπτει μ’ ένα πελώριο σεντόνι το φεγγάρι, σχηματίζοντας τα μισοφέγγαρα που εμφανίζονται στον ουρανό κατά τις διάφορες φάσεις της σελήνης και βοηθούν τους ανθρώπους να μετρήσουν και να αντιληφθούν τον χρόνο που κυλά.

    Όταν όμως ο Τιμολέων, ο νεαρός διάδοχος του ηλικιωμένου φεγγαροσκεπαστή, χάνει τη μοναδική καραμέλα που θα τον βοηθούσε να φτάσει στο φεγγάρι, διακυβεύονται πολλά! Τα μισοφέγγαρα κινδυνεύουν να χαθούν και στον ουρανό να εμφανίζεται μόνο η πανσέληνος! Όμως, χάρη στην υποστήριξη των κατοίκων της κοντινής πόλης που συνεργάστηκαν για να τον βοηθήσουν,  ο Τιμολέων θα καταφέρει να φτάσει στο φεγγάρι και θα αναλάβει επάξια τον ρόλο του νέου φεγγαροσκεπαστή!

    Η τρυφερή αλληγορική ιστορία του Éric Puybaret αναδεικνύει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της ευρηματικότητας και της φαντασίας για την ανεύρεση λύσεων σε δύσκολες καταστάσεις. Η πορεία προς την επίτευξη των ονείρων και των στόχων μας μπορεί να είναι δύσκολη και κοπιαστική, αλλά αν αγωνιστούμε με προσήλωση κι επιμονή για κάτι που αξίζει τον κόπο, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο μας και να οδηγηθούμε στην επιτυχία.

    Ο Φεγγαροσκεπαστής κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 2003 από τις εκδόσεις Αίσωπος κι έκτοτε συνεχίζει να μαγνητίζει το αναγνωστικό κοινό με την ποιητικότητα της γραφής και τη μαγευτική εικονογράφηση που, εμπνευσμένη από το σύμπαν και τα ουράνια σώματα, αποπνέει έναν αέρα μυστηρίου. Το 2024 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση και μετάφραση από τον Άγγελο Αγγελίδη και τη Μαρία Αγγελίδου.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Η δουλειά του φεγγαροσκεπαστή είναι πολύ σπουδαία, γιατί τα μισοφέγγαρα που σχηματίζονται στολίζουν τον ουρανό και βοηθούν τους ανθρώπους να μετράνε τον χρόνο που περνάει. Ο Τιμολέων μόλις πήρε το πτυχίο του και πρέπει απόψε κιόλας να φτάσει στο φεγγάρι, για να συνεχίσει κι αυτός με τη σειρά του να φτιάχνει με το σεντόνι υπέροχα μισοφέγγαρα πάνω από την κοιμισμένη πόλη.
    Μόνο που μια μαγική καραμέλα θα τα χαλάσει όλα…

    O Φεγγαροσκεπαστής του Éric Puybaret έχει γοητεύσει χιλιάδες μικρούς αναγνώστες
    με την υπέροχη εικονογράφηση και τη μαγευτική αφήγηση, καλλιεργώντας τη φαντασία και την αγάπη για το διάβασμα.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

    Γεννημένος στο Βισί της Γαλλίας, το 1976, ο Éric Puybaret (Έρικ Πυμπαρέ) έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της εικονογράφησης μετά την αποφοίτησή του από την École nationale supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Έχει εκδώσει περισσότερα από σαράντα βιβλία, μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες, μερικά ποιητικά και μυστηριώδη, που με τη σειρά τους έγιναν νέα κλασικά, όπως ο Φεγγαροσκεπαστής. Βραβευμένος το 1999 στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Μπολόνια, είναι ένας δημιουργός που ξέρει πώς να σχεδιάζει την άυλη ουσία της φαντασίας.

    4 facts για τον Éric Puybaret:

    1. Στα παιδικά του χρόνια γέμιζε τις σελίδες των τετραδίων του με σκίτσα καουμπόηδων, μάγων και παράξενων μαγικών πλασμάτων.
    2. Τα πλάσματα που ζωγράφιζε μικρός καθόρισαν τα όνειρά του και μεγαλώνοντας αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση αλλά και τη συγγραφή.
    3. Το έργο του έχει επηρεαστεί σημαντικά από την τεχνοτροπία των Ιερώνυμου Μπος και του Πίτερ Μπρίγκελ.
    4. Οι εικονογραφήσεις του θυμίζουν τους κόσμους της φαντασίας και των ονείρων· χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και καθαρές γραμμές.
     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: O Φεγγαροσκεπαστής
    Πρωτότυπος τίτλος:

    Cache-lune

    Συγγραφέας:

    Éric Puybaret

    Εικονογράφος:

    Éric Puybaret

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, 25 Σεπτεμβρίου 2024

    Μετάφραση:

    Άγγελος Αγγελίδης & Μαρία Αγγελίδου

    Σελίδες:

    32

    Μέγεθος:

    23 Χ 30

    ISBN:

    978-618-220-857-1

    RELATED ARTICLES

    Most Popular