More
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 405x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ κόσμος είναι δικός σου, της Σούζι Μόργκενστερν (εικ.: Ελέν Ντρουβέρ, μετ.:...

    Ο κόσμος είναι δικός σου, της Σούζι Μόργκενστερν (εικ.: Ελέν Ντρουβέρ, μετ.: Μ. Ντεκάστρο)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4,5-5+ (target 5-18) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Όταν γεννήθηκες σου χάρισαν το ομορφότερο δώρο: τον κόσμο. Είναι γεμάτος θαύματα αυτός ο κόσμος κι είναι δικός σου.

    Η Susie Morgenstern στο κείμενο συναντά την υπερκαλλιτέχνιδα Hélène Druvert και μαζί δημιουργούν ένα μανιφέστο για όσα αξίζουν στη ζωή και για τον κόσμο που… σου ανήκει!

    Περί τίνος πρόκειται

    Μια ωδή στη ζωή, στην ευγνωμοσύνη που πρέπει να νιώθει κάθε άνθρωπος που έρχεται στ στον κόσμο. Κι αν το ανθρώπινο είδος βιώνει την κατάρα της επίγνωσης του ανεμπόδιστου τέλους, του οριστικού ύπνου, βιώνει και την ευλογία να γνωρίζει ακριβώς ότι έχει ένα πέρασμα, κατά Βάρναλη*, από τη “ζήση αυτή που τη μισούμε, τη γης αυτή που μας μισεί κι όσο να πιούμε δε σε σβηούμε, πόνε πικρέ και πόνε αψύ, που μας κρατάς και σε κρατούμε“. Ευλογημένοι και καταραμένοι μαζί, μία ύψιστη δεξιότητα, απόγνωση και λύση κυνική, απομένει: η ευγνωμοσύνη για το δώρο, θείο ή τυχαίο, που μας δόθηκε, να παραστούμε στη μεγάλη τελετή του κόσμου, 50-80-100 χρόνια και να δοξολογήσουμε ή να θρυμματίσουμε το είδος που εκπροσωπούμε.

    Η Αμερικανοπολωνορωσογαλλοεβραία Susie Morgenstern και η αστείρευτη, εκ των πλέον κορυφαίων δημιουργών του κόσμου, Hélène Druvert, jump on the bandwagon** και οικοδομούν σελίδα σελίδα ένα ποίημα που υμνεί τη ζωή, την ύπαρξη και τον κόσμο που μας ανήκει, που σου ανήκει, αποκαθιστώντας τη χαμένη πίστη στη ζωή και την κραταιά μετριότητα που κυκλωτικά χτυπά ό,τι μπορεί να χτυπηθεί.

    Με μάτια ορθάνοιχτα σαν μαγικά παράθυρα, οι δύο γυναίκες δημιουργοί μας καλούν να εξερευνήσουν το σύμπαν ολόκληρο, να κοιτάξουμε κάθε όψη του και λάμψη του και σχάση του και φτιάση του. Να μετρήσουμε σύννεφα, να νιώσουμε την πνοή του ανέμου, να ενωθούμε με τη φύση και τους θησαυρούς της, να ακούσουμε ήχους μοναδικούς, να αισθανθούμε τη βροχή, τις ηλιαχτίδες, να παρατηρήσουμε τα αστέρια και τους αστερισμούς και τη νύχτα και τη σελήνη. Να κοιτάξουμε τα χρώματα, να δούμε μέσα τους, να γευτούμε τη βαθιά τους ανάσα, να γεμίσουμε την καρδιά μας με όλα αυτά.

    Ζώα και κάθε λογής πλάσματα, λουλούδια και φυτά, αγάπες και φιλίες, φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα και καλούδια, επιτεύγματα και κατορθώματα, παιχνίδια και χαρές, συναισθήματα και πράξεις, τέχνη και επιστήμη, φαντασία και σκέψη, δημιουργία και αιωνιότητα. Ένα ταξίδι μέσα στο μεγαλείο του κόσμου και της ύπαρξης, σε όλες τους τις εκφάνσεις.

    Με καίρια ρήματα και δρών υποκείμενο την ίδια τη ζωή, η συγγραφέας περικυκλώνει τον κόσμο και με τον τίτλο, τον αφήνει στα χέρια του αναγνώστη, καθώς ο κόσμος αυτός ανήκει σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, ως υπεύθυνος, ως κληρονόμος, ως κοινωνός και προστάτης του.

    Η Hélène Druvert φτιάχνει πάλι ένα κομψοτέχνημα, ένα οπτικό ποίημα, ένα χάρμα ιδέσθαι, με χρωματική ένταση και ως άριστη μηχανικός χαρτιού δεν θα μπορούσε να μην βάλει κάτι που θα αναβιβάσει το βιβλίο ένα επίπεδο πάνω. Ένα δώρο, στο τέλος του βιβλίου!

    Η συλλογική αναπαράσταση του κόσμου, το κοινό μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα εκφράζεται με τρόπο απολαυστικό, σε ένα βιβλίο των Εκδόσεων Καπόν που για μια ακόμα φορά φέρνουν ένα ξεχωριστό, επιδραστικό βιβλίο γνώσεων, άριστης ποιότητας, εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας, στη χώρα μας.

    Η απόδοση του κειμένου έγινε από την Μαρίζα Ντεκάστρο

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καπόν.

    Απόσπασμα

    Δείτε εδώ το βιβλίο στις εκδόσεις Καπόν

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ο κόσμος είναι δικός σου
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Le Monde est a toi

    Συγγραφέας:

    Susie Morgenstern

    Εικονογράφος:

    Hélène Druvert

    Εκδόσεις:

    Καπόν, Οκτώβριος 2024

    Μετάφραση:

    Μαρίζα Ντεκάστρο

    Σελίδες:

    64

    Μέγεθος:

    21 Χ 30

    ISBN:

    978-618-218-050-1

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular