More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟι Στυμφαλίδες Όρνιθες, της Μαρίας Αγγελίδου

    Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, της Μαρίας Αγγελίδου

    Η ιστορία που μόλις κυκλοφόρησε από τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια, αφορά στα πασίγνωστα πουλιά της μυθολογίας. Η Μαρία Αγγελίδου έχει ένα μοναδικό χάρισμα να ξαναγράφει μια χιλιοειπωμένη ιστορία δίνοντάς της μια εντελώς νέα πνοή και διάσταση. Είναι που φωτίζει μικρές λεπτομέρειες που σε άλλες εκδοχές του μύθου περνούν απαρατήρητες. Είναι και οι περιγραφές της ολοζώντανες και γλαφυρές που θαρρείς ότι βλέπεις τα γεγονότα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου. Κι οι λέξεις φαίνονται διαλεγμένες με επιμέλεια. Πολλά συνώνυμα παρατασσονται το ένα δίπλα στο άλλο, ξεδιπλώνοντας το μεγαλείο της γλώσσας που δεν αρκείται σε μια μόνο λέξη για να περιγράψει τη φύση, τους ήρωες, τον κόσμο όλο. Είναι και η χρήση των σημείων στίξης που προσδίδουν μια άλλη εκφραστικότητα στο κείμενο με τις άνω τελείες να κυριαρχούν σαν μικρές ανάσες σε ένα χειμαρρώδες αφήγημα.

    Τον καιρό λοιπόν, που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που κατάφερε να νικήσει και τα Νερά τα Ακίνητα: τα νερά μιας λίμνης τόσο καλά κρυμμένης, που κανένας δεν την έβλεπε τα νερά όπου είχαν βρει κρυψώνα και φωλιά τα Άφαντα Πουλιά της Στυμφαλίας. Με τα κρόταλά του ο ημίθεος τα ξετρύπωσε τα ανθρωποφάγα πουλιά και με τα φλογισμένα βέλη του τα εξόντωσε.

    Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στην Ί. Σαμαρτζή, η οποία, όπως και στα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, έχει μεγαλουργήσει! Όμορφες συνθέσεις, με έμφαση στη λεπτομέρεια κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου και ζωντανεύοντας ακόμα περισσότερο το κείμενο.

    Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου. Στο τέλος της έκδοσης του Μεταιχμίου θα βρείτε 5-6 σελίδες με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δραστηριότητες για τα παιδιά δια χειρός Μαρίας Γονιδάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες
    Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
    Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Μαρία Γονιδάκη
    Σειρά βιβλίου: Μυθολογικά Παραμύθια
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-0681-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular