More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜυστική ακαδημία κατασκόπων 9: Σχολή κατασκόπων στη θάλασσα, του Στιούαρτ Γκιμπς

    Μυστική ακαδημία κατασκόπων 9: Σχολή κατασκόπων στη θάλασσα, του Στιούαρτ Γκιμπς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-15) –  Λογοτεχνία για παιδιά

    Ο Μάικ είχε μελετήσει το σχεδιάγραμμα του πλοίου μας διεξοδικά, σαν ειδικός που μελετούσε το Ταλμούδ και έτσι του είχε έρθει μια ιδέα. “Παρόλο που το πλοίο είναι τεράστιο, έχει περιορισμένο χώρο στο εσωτερικό του για να χωρέσουν όλα όσα ήθελαν οι κατασκευαστές” εξήγησε. “Θέλω να πω, όχι μόνο υπάρχουν χιλιάδες δωμάτια, αλά και δώδεκα εστιατόρια, μια ντίσκο και εκείνη η γελοία μικρή πισίνα. Όλα αυτά είναι τοποθετημένα όσο πιο κοντά γίνεται το ένα στο άλλο λες και όλο το πλοίο έχει κατασκευαστεί σαν τεράστιο παζλ.

    Ο Στιούαρτ Γκιμπς φτιάχνει περιπέτεια καλοκαιρινή και κατασκοπεία σε κρουαζιερόπλοιο τετρακοσίων μέτρων και δεκαοκτώ ορόφων. Κατασκοπευτικός χαμός!

    Περί τίνος πρόκειται

    Ένατο βιβλίο για την best seller -και στην Ελλάδα- σειρά μυστηρίου «Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων» η οποία κυκλοφορεί σε 15 χώρες και έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο Στιούαρτ Γκιμπs έχει χαρακτηριστεί ως New York Times best selling συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας και μετά τη μεγάλη επιτυχία του Spy School θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox. Ο Γκιμπς έχει γράψει επίσης τις best seller σειρές βιβλίων FunJungle και Moon Base Alpha καθώς και σενάρια για ταινίες όπως το See Spot Run και το Repli-Kate, ενώ έχει δουλέψει στο παρελθόν σε διάφορες ταινίες κινουμένων σχεδίων και έχει φτιάξει εκπομπές για το Nickelodeon, το Disney Channel και άλλα δίκτυα.

    Ο ήρωας της Σχολής Κατασκόπων, ο Μπεν Ρίπλεϊ, έχει αγαπηθεί πολύ, καθώς δίνει στον αναγνώστη δυνατότητες ταύτισης, ενώ ο περιστασιακά δύστροπος χαρακτήρας του και η ροπή του σε ατυχήματα και αναποδιές των καθιστούν ιδιαιτέρως συμπαθή.

    Στην… καλοκαιρινή περιπέτειά του στη θάλασσα, ο Μπεν καλείται να αναλάβει μια νέα αποστολή με κωδικό όνομα Επιχείρηση Φονικός Μανάτος.

    “Φυσικά και είναι [φονικοί]. Έχουν δόντια κοφτερά σαν ξυράφια και έχει ακουστεί ότι, αν επιτεθεί κοπάδι σε άνθρωπο, μπορεί να απομείνει μόνο ο σκελετός του μέσα σε ένα λεπτό. Πόσο πιο φονικοί να είναι;”

    μανάτοι= στρουμπουλά, φυτοφάγα θηλαστικά, γνωστά και ως αγελάδες της θάλασσας.

    Προφανώς δεν αναφέρονται σε αυτό το θηλαστικό οι επιτελείς της CIA. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο σατανικός πράκτορας Μάρεϊ Χιλ βρίσκεται στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, τον Αυτοκράτορα των Θαλασσών, μήκους τετρακοσίων μέτρων και ύψους δεκαοκτώ ορόφων, και σχεδιάζει κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο.

    “Ο σκοπός σας είναι να κάνετε έρευνα για τον Μάρεϊ Χιλ, όχι να παίξετε νεροτσουλήθρες”, τους μάζεψε η υποδιευθύντρια Καπούρ. Σε μυστική αποστολή, λοιπόν, μαζί με τους συναδέλφους κατασκόπους Αλεξάντερ, Κάθριν Χέιλ (πράκτορας Μ16 και αφοσιωμένη μητέρα, θα παριστάνει κιόλας την μητέρα των τριών πρακτόρων στην αποστολή) και Έρικα Χέιλ (κόρη στην πραγματικότητα της Κάθριν), προσποιούμενοι ότι είναι οικογένεια που κάνει διακοπές. Αυτή την αποστολή τους αναθέτουν. Και τους περιμένει η Νικαράγουα και το λιμάνι κρουαζιεροπλοίων Κορίντο.

    Μυστικά και ψέματα, συνωμοσίες, αναποδιές και κλασικά εμπόδια, γρήγορος ρυθμός, έως καταιγιστικός κάποιες στιγμές και η συνταγή της επιτυχίας των κατασκόπων είναι εδώ. Με έναν κακοποιό που εκπροσωπεί την τάξη του κακού, με ένα μεγαλειώδες πλοίο που γίνεται η πλωτή σκηνή της δράσης, με σκηνές καταδίωξης και σκηνές δράσης σε κινηματογραφικό στυλ, με νύξεις και ευθείες αναφορές σε προβλήματα εφήβων. Ο Στιούαρτ Γκιμπς φτιάχνει μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια, με χιούμορ, με τζειμσμποντίστικο στυλ, που κερδίζει τον αναγνώστη. Παράλληλα βρίσκει πεδίο να αναφέρεται σε οικολογικά ή άλλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα αλλά και την προεφηβική και εφηβική ηλικία.

    Για αναγνώστες από 9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Μυστική ακαδημία κατασκόπων 9: Σχολή κατασκόπων στη θάλασσα
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Spy School at Sea
    Συγγραφέας:

    Stuart Gibbs

    Εκδόσεις:

    Κλειδάριθμος, Μάιος 2024

    Μετάφραση:

    Χριστίνα Σωτηροπούλου

    Επιμέλεια:

    Ηλιάνα Αγγελή

    Σελίδες:

    368

    Μέγεθος:

    14 Χ 20,5

    ISBN:

    978-960-645-605-3

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular