More
    Bethany vivlio 4 banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    o mikros mousikos banner_elniplex 1068x150
    Bethany vivlio 4 banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    o mikros mousikos banner_elniplex 1068x150
    Bethany vivlio 4 banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 1068x150
    o mikros mousikos banner_elniplex 1068x150
    h kura ths eleusinas banner_elniplex 405x150
    Bethany vivlio 4 banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜισό σύννεφο στην τσέπη, της Ελένης Γεωργοστάθη

    Μισό σύννεφο στην τσέπη, της Ελένης Γεωργοστάθη

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 12-16) – Λογοτεχνία για παιδιά, εφήβους+

    Έπεσε στο κρεβάτι με την καρδιά σφιγμένη. Μπορεί το τωρινό σπίτι μας να ήταν όλο κι όλο ένα δωμάτιο, μπορεί η Έλλη να κοιμόταν δίπλα μου κι η μαμά λίγο πιο πέρα, στο ντιβάνι, αλλά εμένα μου φαινόταν πολύ τρομακτικό που έπρεπε να κοιμηθώ πρώτη φορά μακριά από το παλιό μας διαμέρισμα.

    Η Ελένη Γεωργοστάθη σε ένα μυθιστόρημα με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι, τις πρόσκαιρες φιλίες και όλα όσα αναδύονται τέτοια εποχή, σε τέτοιους τόπους.

    Περί τίνος πρόκειται

    «Και τι πειράζει που δε θέλει η αδερφή σου να έρθει;» είχε πει η Ελπίδα εκείνο το απόγευμα κι ο Σπύρος συμφώνησε κουνώντας το κεφάλι. «Έτσι κι αλλιώς, τον δρόμο τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις;»
    Τον ήξερα, αλλά…
    «Οπότε θα είσαι η οδηγός μας» πανηγύρισε η φίλη μου και το στομάχι μου σφίχτηκε. Εγώ ποτέ δεν ήμουν οδηγός κανενός. Μια ζωή οι άλλοι οδηγούσαν εμένα – η μαμά, η γιαγιά, η Έλλη.
    «Εντάξει» είπα άκεφα και πήρα πρώτη το μονοπάτι. Δειλά, διστακτικά. Θα πάμε ως την κορυφή του λόφου, είπα μέσα μου. Και μετά θα γυρίσουμε στο Γαλάζιο Ακρογιάλι.
    Η μέτρια Άννα και η χαρισματική Έλλη. Η μαμά, που όλο τρέχει να προλάβει. Η Μελίνα, που τα πάντα τής φταίνε. Το σπιτάκι με την πράσινη πόρτα. Ο γκρινιάρης Ηλίας και η πολυταξιδεμένη Ελπίδα. Η Μυστική Παραλία. Ο φοβητσιάρης Σπύρος και η ατρόμητη Χριστίνα. Το αυτοκίνητο-καρχαρίας κι ο Πύργος των Καταιγίδων. Ο παράξενος κύριος Θόδωρος και το κόκκινο βαρκάκι του. Ο Όρμος των Πειρατών. Ένα μυστήριο – μπορεί και δυο. Και τρεις μήνες που θ’ αποδείξουν στην Άννα πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο– ακόμα κι αν έχεις για μοναδική σου περιουσία μισό σύννεφο στην τσέπη.

    Το μυθιστόρημα της Ελένης Γεωργοστάθη, με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι και τις περαστικές φιλίες της παραλίας, ακολουθεί καταπόδας τις μικρές και μεγάλες ανατροπές της ζωής της ηρωίδας του, ενός παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας που τα φέρνει πολύ δύσκολα οικονομικά, ακροβατεί μαζί της ανάμεσα στην παιδική ανεμελιά και στη σκληρή πραγματικότητα, ανάμεσα στη γενναιοδωρία καινούργιων φίλων και στον κίνδυνο που καραδοκεί αθέατος. Ταυτόχρονα, φέρνει στο προσκήνιο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της ευαλωτότητας παιδιών που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε έναν κόσμο στον οποίο η ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες και κοινωνικά αγαθά δεν είναι αυτονόητη.

    Εστιάζοντας

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    Για αναγνώστες από 11 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    Απόσπασμα

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Μισό σύννεφο στην τσέπη
    Συγγραφέας:

    Ελένη Γεωργοστάθη

    Εικονογράφος:

    Μαριλένα Μελισσηνού

    Εκδόσεις:

    Καλειδοσκόπιο, Ιούλιος 2024

    Επιμέλεια:

    Δήμητρα Τουλάτου

    Σελιδοποίηση:

    Εριφύλη Αράπογλου- ενARTE

    Σελίδες:

    160

    Μέγεθος:
    14 Χ 20,5
    ISBN:

    978-960-471-278-6

    RELATED ARTICLES

    Most Popular