More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_o psullos banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜίλα μου, της Μαρίνας Γιώτη

    Μίλα μου, της Μαρίνας Γιώτη

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-8) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Το πρώτο βήμα ανθεκτικότητας στην ψυχική υγεία είναι να μπορείς να μιλάς γι’ αυτήν.
    Dr Deborah Gilboa

    Η Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει με ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για τη σιωπή που μεγαλώνει το άγχος μέσα στη σκέψη των παιδιών, διεγείροντας ευρύτερη ανησυχία και προβλήματα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η ΑΝ φώτιζε πάντα τις ζωές όλων γύρω της, πάντα ένα κορίτσι χαμογελαστό. Μια μέρα βρήκε στον δρόμο ένα πετραδάκι και το πήρε μαζί της. Ήταν ελαφρύ, δεν την απασχόλησε πολύ αρχικά. Το κουβαλούσε για μέρες, μήνες. Άρχισε να τη βαραίνει όσο περνούσε ο καιρός.

    Την κούραζε πολύ, αλλά δεν μπορούσε να το αφήνει κάτω. Δεν ήξερε πια πώς να το κάνει. Η μαμά της την ρώτησε γιατί περπατάει με τόσο κόπο, αλλά η ΑΝ δεν ήθελε να της πει. Τη ρώτησε ο δάσκαλός της, αλλά φοβόταν να του πει. Πέρασε καιρός και το πετραδάκι είχε γίνει πια κοτρόνα. Δεν μπορούσε να το κρύψει πια. Μα κι κόσμος δεν το έβλεπε, αδιαφορούσε και για την ΑΝ.

    Και μια μέρα, η ΑΝ γνώρισε το Μίλαμου. Αυτό, το μόνο που έβλεπε την πέτρα, την πήγε σε ένα χωράφι έξω από την πόλη, έσκαψε μια τρύπα και της είπε να βάλει μέσα την πέτρα της. Κι ΑΝ δεν μπορούσε; Κι ΑΝ η πέτρα δεν ξεκολλούσε από πάνω της; Όλοι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις της ΑΝ άρχισαν να χάνονται, να σβήνουν… Πόσο εύκολο είναι όλο αυτό;

    Εστιάζοντας

    Η Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει με ένα ακόμα πολύ χρήσιμο βιβλίο, μετά τα Γέτι -Η δύναμη του ακόμη, Τα Φλαφ της ευτυχίας και Το νησί του Ποτέ Ποτέ. Η συγγραφέας αγαπά και προάγει με τα βιβλία της τις σύγχρονες δεξιότητες, αξιολογημένες ως οι πλέον σημαντικές. Έτσι μετά τη δύναμη του ακόμη και τη θεωρία Growth Mindset, μετά την αδράνεια και την προσαρμοστικότητα και μετά την ευγνωμοσύνη προς τα δώρα και τα αγαθά της ζωής, φέρνει στο προσκήνιο το παιδικό άγχος και τους τρόπους που αυτό αυξομειώνεται.

    Μέσα από την ηρωίδα της, την ΑΝ, αλλά και ακολούθως το (ουδέτερο) Μίλαμου, η συγγραφέας εστιάζει ξανά στην ψυχική ανθεκτικότητα και υγεία, στο άγχος των παιδιών, το οποίο στην εποχή μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και κάνει την εμφάνισή του ακόμα και ως διαταραχή ήδη από την προνηπιακή ηλικία, ενθαρρύνοντας τα παιδιά, μέσα από τη σύγχρονη επιστημονική θεώρηση, να διασπούν και να μικραίνουν τα άγχη τους μιλώντας, διώχνοντας αυτό που τα βασανίζει (το πετραδάκι που γίνεται όσο το κρατάς μέσα σου κοτρόνα) έξω από την μονοκρατορία του σώματός τους.

    Μέσα από την απλή και τρυφερή αυτή ιστορία, η συγγραφέας δείχνει τον δρόμο της διαχείρισής του από το ίδιο το παιδί, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να κατανοήσουν το φυσιολογικό του πράγματος και να προσεγγίσουν το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις.

    Οι συμβουλές στο τέλος και το σημείωμα προς γονείς είναι πολύ χρήσιμο, καθώς σήμερα οι περισσότεροι γονείς φορτώνουμε με τα άγχη μας τα παιδιά, αποτελώντας μαζί τους συγκοινωνούντα δοχεία.

    Σύμφωνα με τη σύγχρονη θεώρηση, το βιβλίο είναι γνώσεων.

    Για αναγνώστες από 4,5-5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Κατεβάστε εδώ το εκπαιδευτικό υλικό για νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις δημοτικού.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

    Προσεχείς εκδηλώσεις

    02/11/2024 12:00: Η Μαρίνα Γιώτη στην Κόρινθο.
    Βιβλιοπωλείο Κουκίδα, Αποστόλου Παύλου 64, Κόρινθος Book Party
    Το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚίΔΑ και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό βιβλιοπάρτι το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12:00 για να… μιλήσουμε με το Μίλα μου, το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, και να «πετάξουμε …
    Δες την εκδήλωση

    08/11/2024 18:00: Η Μαρίνα Γιώτη στη Σπάρτη
    Βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ for curious minds, Βρασίδου 115, Σπάρτη Book Party
    Το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ for curious minds και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό βιβλιοπάρτι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 18:00 για να… μιλήσουμε με το Μίλα μου, το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνα …
    Δες την εκδήλωση

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Μίλα μου
    Συγγραφέας:

    Μαρίνα Γιώτη

    Εικονογράφος:

    Μαρίνα Γιώτη

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, Οκτώβριος 2024

    Επιμέλεια:

    Γιάννης Καπερναράκος

    Επιμέλεια σελιδοποίησης:

    Μαίη Σταθοπούλου

    Σελίδες:

    64

    Μέγεθος:

    25 X 25

    ISBN:

    978-618-220-823-6

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular