More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ Μούμια του Ακενατόν & Το παιχνίδι του Φαραώ, της Μαρία Μανερού

    Η Μούμια του Ακενατόν & Το παιχνίδι του Φαραώ, της Μαρία Μανερού

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) –  Λογοτεχνία για παιδιά

    Ο μόνος τρόπος να φτάσουμε στο Άγαλμα της Ελευθερίας ήταν με πλοίο. Το διάσημο άγαλμα δεσπόζει σε ένα νησάκι στη μέση του ποταμού Χάντσον, στο Νησί της Ελευθερίας. Φτάνοντας στον μόλο του Μπάτερι Παρκ, μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: εκατοντάδες τουρίστες περίμεναν να βγάλουν εισιτήριο.

    Η περιπέτεια στην αρχαία Αίγυπτο και στα επιτεύγματα του σπουδαίου αυτού πολιτισμού συνεχίζονται με δύο νέες περιπέτειες για τη Λέσχη των Λαγωνικών.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η María Mañeru γεννήθηκε το 1971 και άρχισε να γράφει τη σειρά El Club de los Buuesos (Η Λέσχη των Λαγωνικών) το 2015. Τα βιβλία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία πολύ γρήγορα και κάπως έτσι οι Εκδόσεις Susaeta τα έφεραν στην Ελλάδα σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη. Έτσι, μετά τα βιβλία Το μυστήριο του καθιστού γραφέα, Η κατάρα του Τουταγχαμών, Ο γρίφος του Βασιλικού Παπύρου του Τορίνου, Το αίνιγμα της Σφίγγας, Ο θησαυρός του Νείλου, Αποστολή στη χώρα του Πουντ, Το μυστικό της Νεφερτίτης και Η εκδίκηση της Κλεοπάτρας, έχουμε τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς, ενδέκατο και δωδέκατο κατά σειρά, Η Μούμια του Ακενατόν και Το παιχνίδι του Φαραώ.

    Η εννιάχρονη προστατευτική και ευγενική Λόρι και ο επτάχρονος ξεροκέφαλος αλλά ευρηματικός Τζόζεφ, τα αδέλφια των αρχαιολόγων Τζέιμς και Λιζ Κάλεντερ δηλαδή, μαζί με τον δεκάχρονο θετό γιο των Κάλεντερ, τον Αχμέντ και την πεντάχρονη αδερφή τους, Ελίζαμπεθ είναι τα περίφημα μέλη της Λέσχης των Λαγωνικών, τις περιπέτειες της οποίας καταγράφει η Λόρι στο ημερολόγιό της. Μην ξεχάσω τη μασκότ της Λέσχης: είναι ο πίθηκος του Αχμέντ, ο Θωθ, που όμως διόλου διακοσμητικός δεν είναι.

    Αυτά τα ιδιαίτερα ενεργά παιδιά αρέσκονται να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν, καθώς οι αποδείξεις είναι για αυτά απαραίτητες προκειμένου να πιστέψουν κάτι. Αγαπούν τους γρίφους και τα μυστήρια και κάθε τέτοιο είναι μια πραγματική πρόκληση. Και τώρα, στο ενδέκατο βιβλίο για τον Φαραώ Ακενατόν, υποδέχονται, μετά από καιρό (από Το τόξο του Ραμσή Β’), την καλή τους φίλη Ντέιζι Φίσερ, παγκόσμια πρωταθλήτρια τοξοβολίας, την οποία συνοδεύει ο πατέρας της, ο περίφημος καθηγητής Φίσερ, που μελετά μια αινιγματική μούμια χωρίς όνομα που πιθανολογεί ότι ανήκει στον επαναστάτη φαραώ Ακενατόν. Σύζυγός του ήταν η Νεφερτίτη. Μετά τον θάνατό του, η πόλη της Αμάρνα εγκαταλείφθηκε και το όνομά του φρόντισαν να σβηστεί από παντού. Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την υπόθεση. Και τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν η μούμια… εξαφανίζεται από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου και ύστερ από λίγο εμφανίζεται μία… ψεύτικη! Τώρα, η παρέα της Λέσχης των Λαγωνικών πρέπει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί και να φέρει πίσω την πραγματική μούμια… άθικτη!

    “Παιδιά, ετοιμαστείτε. Αναχωρούμε για Νέα Υόρκη”
    Άλλοτε, μια τέτοια είδηση θα μας ενθουσίαζε, αλλά είχαμε βαρεθεί πια να γυρίζουμε τον κόσμο. Είμαστε Αυστραλοί, κανονικά ζούμε στην Αίγυπτο, μιας και οι γονείς μας είναι αρχαιολόγοι, έχουμε ταξιδέψει στο Παρίσι, στο Λονδίνο… Και τώρα μας πρότειναν να διασχίσουμε τον πλανήτη από τη μια άκρη στην άλλη! Από το Κάιρο μέχρι τη Νέα Υόρκη!

    Νέα πρόκληση κι ας βαριούνται λίγο στην αρχή. Η οικογένεια Κάλεντερ είναι προσκεκλημένη στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, σε έναν διεθνή διαγωνισμό σένετ, το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι των φαραώ που παιζόταν σε ορθογώνιο ταμπλό με τρεις σειρές από τετράγωνα από το ένα έως το τριάντα. Ωπ! Μα αυτό αναβαθμίζει την περιπέτεια! Την μεγαλύτερη, όπως θα αποδεικνυόταν περιπέτεια, της Λέσχης των Λαγωνικών.

    Τριάντα παίκτες επρόκειτο να αναμετρηθούν σε διαδοχικές παρτίδες μέχρι να μείνουν δύο που θα παίξουν τον τελικό στο αυθεντικό ταμπλό του Αμενχοτέπ Γ’ που βρέθηκε στον τάφο του. Ο Τζόζεφ είναι υπερταλαντούχος στο σκάκι και το σένετ είναι πολύ κοντά στο ταλέντο του. Έτσι, οι πρώτοι αντίπαλοί του, υποκύπτουν εύκολα στην ανωτερότητά του. Ώσπου…

    Ο εκπρόσωπός μας Τζόζεφ Κάλεντερ θα παίξει στον μεγάλο τελικό“, ανακοίνωσε με χαρά η κυρία Μακάλεν. Αντίπαλός του ο Ρούντολφ Κάουφμαν, ένας τύπος με τρομακτική όψη, χλωμός και αδύνατος, σαν πτώμα, με κιτρινισμένα και κοφτερά δόντια. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας παρτίδας, τα παιδιά ανακαλύπτουν κάτι συγκλονιστικό: ο Κάουφμαν, μετά το τέλος της παρτίδας, σκοπεύει να κλέψει το ταμπλό! Και ποιος να τον σταματήσει;

    Εστιάζοντας

    Δύο νέες περιπέτειες μυστηρίου από τη συγγραφέα María Mañeru που ξέρει καλά να χειρίζεται τον ρυθμό, την πλοκή και να δημιουργεί ενδιαφέρουσες ιστορίες με κέντρο και φόντο αρχαιολογικές ανακαλύψεις, μύθους, θρύλους, γεγονότα και πρόσωπα του αιγυπτιακού πολιτισμού και της αρχαίας Ιστορίας αυτού του σπουδαίου πολιτισμού.

    Ο ρυθμός είναι κάτι παραπάνω από συνυφασμένος με τους νέους αναγνώστες που θέλουν δράση από την αρχή, ενώ το χιούμορ, η φαντασία, η αφήγηση και η πολλή γνώση που αναδύεται μέσα από αυτές τις ιστορίες λειτουργούν ευεργετικά αναβαθμίζοντας την αναγνωστική εμπειρία.

    Η κομίστικης λογικής και ατμόσφαιρας εικονογράφηση του Emilio Losada προσθέτει οπτικές διεξόδους και δίνει όψη στις βασικές γραμμές των ιστοριών.

    Νομίζω ότι είναι από τις σειρές που βοηθούν πολύ παιδιά τα οποία έχουν διστακτική σχέση με την ανάγνωση λογοτεχνίας και κερδίζουν νέους αναγνώστες, ενώ είναι περιττό να πούμε πόσο κοντά είναι σε παιδιά που τους αρέσουν τα ευρήματα, η ιστορία, η αρχαιολογία, η γεωγραφία, τα ταξίδια.

    Όσοι δεν το έχετε κάνει, ανακαλύψτε τη σειρά.

    Σε καλή τιμή και ωραία έκδοση.

    Για παιδιά 8-12 περίπου ετών

    Εκδόσεις Susaeta 

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ και εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η Μούμια του Ακενατόν & Το παιχνίδι του Φαραώ
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    La momia de Akenaton
    El juego den faraon

    Σειρά:

    El Club de los Sabuesos

    Συγγραφέας:

    María Mañeru

    Εικονογράφος:

    Emilio Losada

    Εκδόσεις:

    Susaeta, 2024

    Μετάφραση:

    Ελένη Τουλούπη

    Επιμέλεια:

    Κατερίνα Καρόγιαννη

    Σελίδες:

    144

    Μέγεθος:

    14,2 X 20,5

    ISBN:

    978-960-617-857-3
    978-960-617-858-0

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular