More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ Ματίλντα και ο Χάρτης με τις Ιστορίες, της Άννα Τζέιμς (σειρά:...

    Η Ματίλντα και ο Χάρτης με τις Ιστορίες, της Άννα Τζέιμς (σειρά: Πέιτζις και Σία – No 3)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Προηγούμενο βιβλίο της σειράς είναι Η Ματίλντα και τα Χαμένα Παραμύθια που συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα 2021.

    Τρίτο βιβλίο για την πολύ πετυχημένη σειρά “Βιβλιοπωλείο Πεϊτζις & Σία της Anna James. Η σουρεαλιστική απόλαυση καλά κρατεί. Στο πρώτο βιβλίο Η Ματίλντα και οι Βιβλιοπεριπλανητές η αγαπημένη ηρωίδα ανακαλύπτει ότι είναι βιβλιοπεριπλανήτρια και ταξιδεύει μέσα σε αγαπημένα της βιβλία. Μαζί με τον φίλο της, τον Όσκαρ, ανακαλύπτουν ότι ο πατέρας της είναι μυθιστορηματικός χαρακτήρας, ως εκ τούτου κατά το ήμισυ είναι και η ίδια. Στο δεύτερο βιβλίο Η Ματίλντα και τα χαμένα παραμύθια, η Τίλλυ (χαιδευτικό του Ματίλντα) και ο Όσκαρ, θα βρεθούν στη Τελετή εκλογής του νέου Αρχιβιβλιοθηκάριου της Βρετανικής Υποβιβλιοθήκης, μέσω του κρυφού περάσματος του υπάρχει στο βιβλιοπωλείο των παππούδων της. Τα πράγματα όμως δεν θα εξελιχθούν όπως θα ήθελαν οι δύο φίλοι, καθώς ένας νέος κανόνας θα απαγορεύσει τις βιβλιοπεριπλανήσεις στα παραμύθια, με τη δικαιολογία πως αποτελούν… παράξενο είδος. Η Ματίλντα και ο Όσκαρ όμως βρίσκουν τον τρόπο να πλησιάσουν τους Αρχειοφύλακες που προστατεύουν τη βιβλιοπεριπλάνηση. Κανείς όμως δεν έχει νέα από αυτούς εδώ και καιρό…

    Περί τίνος πρόκειται

    Και φτάνουμε στο τρίτο βιβλίο.

    “Ψάχνω ένα βιβλίο… Φοβάμαι πως δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο. Ούτε τον συγγραφέα, τώρα που το σκέφτομαι. Αλλά ξέρω πως έχει μπλε εξώφυλλο. Έτσι νομίζω τουλάχιστον”.

    Αυτός ο άντρας όχι μόνο ξεχνά τον τίτλο του αγαπημένου βιβλίου της παιδικής του ηλικίας αλλά γρήγορα περνά στην αδιαφορία και την αγένεια. Ο κόσμος αλλάζει. Οι πωλήσεις βιβλίων έχουν μειωθεί δραματικά. Η Ματίλντα ζει δίχως βιβλιοπεριπλανήσεις από τότε που ο Μέλβιλ Άντεργουντ και η αδερφή του, η Ντέτσιμα, περιόρισαν τη βιβλιοπεριπλάνηση δένοντας τις εκδόσεις των Πηγών.

    Το τηλέφωνο χτυπά. Ο Μέλβιλ Άντεργουντ έρχεται στο βιβλιοπωλείο για τη Ματίλντα. Η Ματίλντα αποφασίζει, με παρότρυνση της μητέρας της, Μπιατρίς, να φύγει μαζί με τον Όσκαρ, ασυνόδευτα ανήλικα, από το βιβλιοπωλείο και από το Χίθροου πετάει για Αμερική, Ουάσινγκτον. Εκεί τους υποδέχονται δυο άντρες, ο Ορλάντο και ο Χόρχε. Η Ματίλντα αναζητεί εναγωνίως τις απαντήσεις που χρειάζεται για να σώσει τη βιβλιοπεριπλάνηση. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί αλλά με θάρρος, επινοητικότητα και συνεργασία με έναν ασύγκριτου μεγέθους συγγραφέα αλλά και περίφημους μυθιστορηματικούς ήρωες στο πλευρό τους, θα καταφέρουν να φτάσουν ως το τέρμα

    Εστιάζοντας

    Από την πρώτη σελίδα σε πιάνει η Anna James και σε σέρνει σε μια ξέφρενη περιπέτεια. Και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει σχεδόν ως το τέλος. Ειδικά όσο τα δύο παιδιά βρίσκονται στην Αμερική, το μαγικό τρένο αλλά και η συνάντηση με τον μοναδικό Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το τρίτο αυτό βιβλίο είναι απολαυστικό.

    Η συγγραφέας εξακολουθεί να δημιουργεί μια απίστευτη ωδή στη φιλαναγνωσία, τη δύναμη των ιστοριών, την επίδρασή τους στις ζωές των ανθρώπων, την επικοινωνία των μεγάλων δημιουργιών μεταξύ τους, δηλαδή τη διακειμενικότητα που κινείται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Στα τρία βιβλία έχουν παρελάσει μέχρι στιγμής οι πιο αγαπημένοι ήρωες κλασικών (και μη) μυθιστορημάτων για παιδιά, ενώ η φαντασία που επιστρατεύει η συγγραφέας σπάει τα κοντέρ.

    Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο που θα αγαπήσουν ιδιαιτέρως οι βιβλιόφιλοι, καθώς θα απολαύσουν την καταιγιστική δράση αλλά και τις μοναδικές διαδικασίες στις οποίες σε βάζει η αγάπη για τα βιβλία, τις ιστορίες και η ταύτισή σου με τους αγαπημένους σου ήρωες.

    Τα άλλα βιβλία της σειράς Βιβλιοπωλείο Πεϊτζις & Σία
    *Η Ματίλντα και οι βιβλιοπεριπλανητές
    *Η Ματίλντα και τα Χαμένα Παραμύθια

    Στο εξωτερικό η σειρά έχει φτάσει στα 5 βιβλία.

    Για αναγνώστες από 9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Η Ματίλντα και τα Χαμένα Παραμύθια συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα 2021.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η Ματίλντα και ο χάρτης με τις ιστορίες
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pages & Co No 3 – Tilly and the Map of Stories
    Συγγραφέας: Anna James
    Εικονογράφος: Paola Escobar
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2022
    Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
    Επιμέλεια: Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 416
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-642-7

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular