More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗμερολόγιο εξερεύνησης 2: Ο ξεχασμένος κόσμος, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν Μπέρεντς

    Ημερολόγιο εξερεύνησης 2: Ο ξεχασμένος κόσμος, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν Μπέρεντς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Διαδραστική Λογοτεχνία μυστηρίου για παιδιά

    Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης. Το όνομα Ιμαλάια προέρχεται από την σανσκριτική φράση himālaya, που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού» (hima=χιόνι + ālaya=κατοικία). Η υψηλότερη κορυφή τους είναι το όρος Έβερεστ με ύψος 8.848 μ.

    Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ημερολόγιο Εξερεύνησης μας εντυπωσίασε. Δεν είχε και το πιο εντυπωσιακό εξώφυλλο, αλλά καθώς το διαβάσαμε ανέτρεψε τα προγνωστικά με τρόπο συντριπτικό. Περιπέτεια εξαιρετική, μυστήριο σε γενναίες δόσεις, μια ιστορία και ένα γενικότερο στήσιμο αντισυμβατικά, στην ατμόσφαιρα ενός δωματίου απόδρασης.

    Η ιστορία εν τάχει ήταν ότι ο Λίας, ο Μότζο και η Κούκι αναζητούν τον εξαφανισμένο πατέρα του πρώτου και διάσημο εξερευνητή Μπρους Χ. Μάιλστοουν, κάπου στα Ιμαλάια, σε μια εξερευνητική αποστολή, στην προσπάθειά του να εντοπίσει μια χαμένη βουνίσια φυλή, η οποία είχε στην κατοχή της ένα φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες. Ο αγνοούμενος πρόλαβε και έστειλε στον Λίας ένα ημερολόγιο εξερεύνησης, το οποίο είναι γεμάτο γρίφους και κατακερματισμένα στοιχεία.

    Η σούπερ ομάδα των εξερευνητών αναζητεί στα Ιμαλάια τι συνέβη στον πατέρα του Λίας και το αποτέλεσμα θα είναι ανατρεπτικό και καθηλωτικό.

    Τώρα έχουμε δεύτερο βιβλίο, όπου η αναζήτηση του πατέρα του Λίας συνεχίζεται… Τρεις σωλήνες περιέχουν τρία βιβλιαράκια, ένα για τον καθένα. Το βιβλίο του Λίας είναι γεμάτο γρίφους. Αλλά μόλις το έπιασε στα χέρια του ο Λίας, ο σωλήνας τον ρούφηξε!

    “Ααααααργκ!” Η κραυγή μου αντηχεί κατά μήκος του γλοιώδη σωλήνα, καθώς γλιστράω προς τα κάτω. Σφίγγω πανικόβλητος το ημερολόγιο που βρήκα στην είσοδο της σπηλιάς και εξακολουθώ να πέφτω στο κενό.

    Το ημερολόγιο εξερεύνησης Νο2 θα βοηθήσει τον Λίας να φτάσει σε μια άκρη, όμως τα ελλιπή στοιχεία θα απαιτήσουν τη φαντασία, τη συνδυαστική του ικανότητα, την επιμονή, την ευφυΐα του. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τον Λίας και την παρέα του κυνηγούν ένας κοκκινοµάλλης γίγαντας και ο Τάσι, ένα αγόρι από την παράξενη φυλή των Τζάιν, που θέλει να δώσει τον πατέρα του Λίας φαγητό σε ένα τεράστιο φίδι.

    Κρυμμένα, δυσνόητα σύμβολα, μυστικό αλφάβητο, στοιχεία για ξύσιμο και αποκάλυψη των μυστικών τους, λαβύρινθοι, χαρτοδιπλωτική, γρίφοι, sudoku, κώδικες. Πρέπει να τα λύσεις με τη βοήθεια των στοιχείων του ημερολογίου εξερεύνησης. Για να φτάσεις στην εξωτική ζούγκλα όπου σας οδηγεί ο πατέρας του Λίας. Δεινόσαυροι, προϊστορικά περιβάλλοντα, ενεργά ηφαίστεια, ειδικές σχεδίες που διαπερνούν τη λάβα, αναρριχητικά φυτά που κολλάνε σε χέρια και πόδια και σαρκοφάγα φυτά, ένας θείος ονόματι Έντουαρντ Χ. Μάιλστοουν και ένα κουφάρι αεροπλάνου να περιμένει! Α! Και ένα φρικτό φτερωτό τέρας που την έχει στήσει και περιμένει όλη την παρέα!

    Θα τα καταφέρει ο Λίας και τα άλλα παιδιά να μάθουν τι έχει συμβεί στον πατέρα του;

    Στο μαρτυράω εγώ: θα τα καταφέρουν! Θα μάθουν τι συνέβη στον πατέρα του και αυτό το βιβλίο θα δώσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτήν την απάντηση, θα έχουμε λύσει ένα σωρό μυστήρια και θα έχουμε απαντήσει σε ένα πλήθος ερωτημάτων, θα έχουμε ζήσει μαζί με τον Λίας μια τρομερή περιπέτεια όπου το ένα εμπόδια θα διαδέχεται το άλλο, πολλές φορές με τέτοια ταχύτητα που θα μας πιάνει ίλιγγος!

    Αυτή η ταχύτητα αφήγησης και το πλήθος των μυστηρίων, όλα αυτά τα στοιχεία που αποκρύπτονται και δίνονται ως βοήθεια για την επίλυση των μυστηρίων, το σπιρτόζικο χιούμορ, το έξυπνο ημερολόγιο εξερεύνησης που βρίσκεται κολλημένο στο πίσω εσώφυλλο του βιβλίου και ο διαδραστικός χαρακτήρας της ιστορίας που βάζει τον αναγνώστη κυριολεκτικά στην παρέα του Λίας, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα που μπορεί να μην μπαίνει βαθιά στην ανάλυση των χαρακτήρων και στις σχέσεις μεταξύ των παιδιών, αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη πολύ ψηλά, χάρη στον ρυθμό που από την πρώτη σελίδα είναι ένας πραγματικός χείμαρρος.

    Το κλειδί που ενισχύει την ποιότητα και το ενδιαφέρον αυτού του βιβλίου είναι ακριβώς αυτή η διαρκής πρόκληση του αναγνώστη να σκέφτεται, να υποθέτει, να δρα και να συν-επιλύει ερωτήματα και προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς μέχρι την τελική λύση.

    Δεύτερο βιβλίο και περιμένουμε και άλλα…

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η ταχύτητα αφήγησης και το πλήθος των μυστηρίων, τα στοιχεία που αποκρύπτονται και δίνονται ως βοήθεια για την επίλυση των μυστηρίων, το σπιρτόζικο χιούμορ, το έξυπνο ημερολόγιο εξερεύνησης που βρίσκεται κολλημένο στο πίσω εσώφυλλο του βιβλίου και ο διαδραστικός χαρακτήρας της ιστορίας που βάζει τον αναγνώστη κυριολεκτικά στην παρέα του Λίας, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα που μπορεί να μην μπαίνει βαθιά στην ανάλυση των χαρακτήρων και στις σχέσεις μεταξύ των παιδιών, αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη πολύ ψηλά, χάρη στον ρυθμό που από την πρώτη σελίδα είναι ένας πραγματικός χείμαρρος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The 13th Warrior

    Tinle & L’enfant – Bruno Coulais

    John Barry – High Road to China (Score) 1.Main Title

    La Nuit – Bruno Coulais – Himalaya

    Indiana Jones Theme Song [HD]

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ημερολόγιο εξερεύνησης 2: Ο ξεχασμένος κόσμος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Explorer team, Verschollen in der vergessenen Welt
    Συγγραφέας: Christoph Dittert, Bjorn Berenz
    Εικονογράφος: Philipp Ach
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 27 Οκτωβρίου 2021
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Διορθώσεις: Ιωάννα Ανδρέου
    Προσαρμ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2794-6

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular