More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλία γνώσεωνΕμπρός να αλλάξουμε τον κόσμο! Αληθινές ιστορίες καλής θέλησης στην πράξη, της...

    Εμπρός να αλλάξουμε τον κόσμο! Αληθινές ιστορίες καλής θέλησης στην πράξη, της Αλεξάντρα Στιούαρτ (εικ.: Τζέικ Αλεξάντερ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-16) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά, εφήβους+

    Το ήξερες;Ο “Τοίχος της Καλοσύνης” είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι αφήνουν η κρεμούν τις προσφορές τους για εκείνους που τις έχουν ανάγκη. Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 στο Ιράνστην πόλη Μασάντ, όταν ένας φιλάνθρωπος κρέμασε σε έναν τοίχο μερικά ζεστά ρούχα.

    Η συγγραφέας Alexandra Stewart δημιουργεί ένα επιδραστικό βιβλίο αξιών που δίνει έμπνευση, όραμα και θάρρος σε κάθε αναγνώστη.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μας στοίχειωσε αυτό το “Καληνύχτα, Κεμάλ”. Αυτή η παραδοχή, αποδοχή ήττας “αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ” μας σκεπάζει κάθε φορά που κάτι κρύβει την ελπίδα, την προσδοκία ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Έχουμε ανάγκη από αισιοδοξία. Έχουμε ανάγκη από καλά νέα. Έχουμε ανάγκη από καλές όψεις της ανθρωπότητας, από καλές πράξεις, από καλοσύνη, από ευγένεια, από τους μεταξωτούς ανθρώπους, του Καρούζου, από το καμαράκι με τους ανθρώπους που πολεμούν τη φθορά, του Ελύτη. Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει μαζικά, σαρωτικά, αλλά με ψηφίδες, με με μικρά κομμάτια του καθενός μας, που μπορεί να γίνουν μεγάλα.

    Ξέρεις ποιος είναι ο μυς της καλοσύνης; Ξέρεις ποιο είναι το χωριό της ανθρωπιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία όπου οι κάτοικοι έσωσαν χιλιάδες αγνώστους Εβραίους πρόσφυγες; Ξέρεις ποιος είναι ο Μάγκνους Χίρσφελντ του οποίου οι πρωτοπόρες ιδέες βρέθηκαν στον βούρκο της ναζιστικής Γερμανίας; Μήπως ξέρεις τι έκανε ο Χάρολντ Λόου, ο πέμπτος αξιωματικός του Τιτανικού υπερβαίνοντας το καθήκον, ακόμα και τα όρια της αυτοθυσίας; Ή τη έκανε η Άντζι Σάρμα και άλλοι επτά έφηβοι πολεμώντας μια ολόκληρη κυβέρνηση για να σταματήσει την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου;

    Ίσως να μην τα ξέρεις όλα αυτά και τόσα κι άλλα τόσα που βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, είκοσι πέντε ιστορίες το όλον. Είναι σύντομες και καλογραμμένες, είναι αρκετά σπάνιες, όχι προβεβλημένες, οι περισσότερες. Αλλά εκείνο που τις ξεχωρίζει είναι ακριβώς το χαμόγελο που σου δημιουργούν ότι ένας άλλος Κεμάλ θα πει “ίσως αυτός ο κόσμος να αλλάξει κάποτε, σιγά-σιγά”. Σου δίνουν ελπίδα οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων, έμπνευση, δημιουργούν θετικά πρότυπα, όχι πρόσκαιρους, γυαλιστερούς σταρ. Και με τη συνειδητή συμπερίληψη που στεφανώνει τα πρόσωπα και τις ιστορίες τους, εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους, από κάθε γωνιά, φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία, ακόμα και τους σταθερά υποεκπροσωπούμενους.

    Η εικονογράφηση εστιάζει στα πρόσωπα, στο ανθρώπινο στοιχείο, στους συσχετισμούς των ανθρώπων μεταξύ τους. Δίχως υπερφόρτωση λεπτομερειών, με λευκό φόντο, με έντονα όμως χρώματα στις αποτυπώσεις.

    Ένα βιβλίο που εμπνέει και μεταδίδει το καλό είναι ένα καλό βιβλίο. Ένα καλοφτιαγμένο, καλοτυπωμένο, προσεκτικά επιμελημένο και μεταφρασμένο βιβλίο, είναι ένα πολύ καλό βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών και σίγουρα για όλους τους εφήβους+.

    Εκδόσεις Καπόν.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Εμπρός να αλλάξουμε τον κόσμο! Αληθινές ιστορίες καλής θέλησης στην πράξη
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Let’s fill this world with kindness. True tales of goodwill in action
    Συγγραφέας:

    Alexandra Stewart

    Εικονογράφος:

    Jake Alexander

    Εκδόσεις:

    Καπόν, Φεβρουάριος 2024

    Μετάφραση:

    Μαρίζα Ντεκάστρο

    Επιμέλεια:

    Γιούλικα Σαμαρά

    Σελίδες:

    120

    Μέγεθος:

    17,2 Χ 24

    ISBN:

    978-618-218-026-6

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular