More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Γονείς ενήλικων παιδιών: Πώς να έχετε μια σχέση αγάπης μαζί τους για...

    Γονείς ενήλικων παιδιών: Πώς να έχετε μια σχέση αγάπης μαζί τους για πάντα, της Σίλια Ντοντ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+  –  Πρακτικός οδηγός, Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

    Πώς έγινε κι εκείνο το νήπιο, που ήταν απαρηγόρητο όταν φεύγατε για τη δουλειά κι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας όταν γυρίζατε σπίτι, να μετατραπεί στον ενήλικα που σπάνια σηκώνει το τηλέφωνο να σας πάρει και σας απαντά κοφτά “Δεν είμαι παιδί, μαμά!” αν κάνετε μια χρήσιμη παρότρυνση; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναρωτηθείτε “καλά, πώς έγινε αυτό;”

    Η Celia Dodd σε έναν κατανοητό και πλήρη οδηγό για γονείς με ενήλικα παιδιά, όσο κι αν έχουν φτάσει.

    Περί τίνος πρόκειται

    Στην εφηβεία επικεντρώνονται τελευταία τα μισά βιβλία parenting, καθώς αποδεδειγμένα αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά στη ζωή των γονιών με τα παιδιά τους, αφού εκείνη είναι η χρονική περίοδος που αυτονομούνται, ή έστω έτσι θέλουν ή έτσι θέλουν να νομίζουν ή έτσι είναι ενίοτε. Έτσι, έχει υποτιμηθεί ιδιαιτέρως η βιβλιογραφία για τη μετά την εφηβεία ηλικία, τα παιδιά όταν περνούν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και περπατούν τα χρόνια της νιότης και της ακμαιότητας. Για να μην μιλήσουμε ασφαλώς για το να είσαι παιδί μιας κάποιας ηλικίας: σαράντα, πενήντα κ.ο.κ. και οι γονείς σου είκοσι τριάντα σαράντα χρόνια μεγαλύτεροι.

    Αλλά αυτή σχέση είναι ισόβια, δεν παύει στο τέλος της εφηβείας. Όσο και να έχει μεγαλώσει το παιδί σου/μας, είσαι/είμαστε πάντα η μαμά, ο μπαμπάς του. Η καθοριστική αυτή σχέση είναι που προσεγγίζεται σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο από τη Celia Dodd. Σίγουρα ελάχιστοι έχετε ακούσει τον όρο “δεύτερη φάση γονικής μέριμνας”, όρο που επινοήθηκε από τους ακαδημαϊκούς για να τονίσουν ότι το έργο των γονιών δεν τελειώνει με την ενηλικίωση των παιδιών τους. “Μια σχέση που δεν αποκαίγεται σαν κερί όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι, αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται, να αλλάζει και να αναπτύσσεται“.

    Στο βιβλίο της Dodd θα δούμε να αναλύεται αυτή η ισόβια σύνδεση των γονιών με τα παιδιά τους. Πώς μετεξελίσσεται η σχέση τους; Ποια είναι τώρα εκείνα που τους συνδέουν και τους φέρνουν κοντά; Ποια επιρροή έχουν τώρα οι γονείς και οι ιδέες τους στη ζωή των παιδιών τους; Τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο της ενηλικίωσης (18-29, 30+, οικογένεια, παιδιά/εγγόνια, παιδιά φροντίζουν γονείς); Ποια είναι η ανεξαρτησία που χρειάζονται οι γονείς πλέον από τα παιδιά τους, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις; Ανεξάρτητοι σημαίνει δίχως σχέσεις μεταξύ τους; Πώς οι γονείς γίνονται και πάλι ζευγάρι μετά από 2-3-4 δεκαετίες που ήταν κυρίως γονείς; Πως διεξάγεται τώρα η επικοινωνία με τα παιδιά και πώς (πρέπει να) δίνονται οι συμβουλές πλέον; Πώς αντιμετωπίζουμε και πώς βοηθάμε σε κρίσεις στη ζωή των ενήλικων παιδιών μας;

    Το βιβλίο περιέχει κατανοητές συμβουλές, με απλό λόγο, με σύνοψη κάθε κεφαλαίου, καλοχωρισμένα κεφάλαια, συνθέτοντας ουσιαστικά έναν πολύτιμο οδηγό για όλους τους γονείς, με παιδιά από τα τέλη της εφηβείας και μετά.

    Για γονείς.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Είπαν

    Ένα ευφυές βιβλίο σχετικά με αυτό το στάδιο της ζωής […] Η Celia Dodd ερευνά το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε διαφορετικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, για τα οποία δεν ευθύνεται καμία από τις δυο πλευρές
    A & G Magazine

    Επιτέλους ένα βιβλίο για να γεφυρωθεί το κενό ανάμεσα στην «άδεια φωλιά» και στην «ενηλικίωση των ενηλίκων» – ενημερωτικό και τρυφερό.
    Helen Lederer, Ιδρύτρια του λογοτεχνικού βραβείου Comedy Women in Print

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Γονείς ενήλικων παιδιών: Πώς να έχετε μια σχέση αγάπης μαζί τους για πάντα
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    All grown up: Nurturing relationships with adult children

    Συγγραφέας:

    Celia Dodd

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, Ιανουάριος 2024

    Μετάφραση:

    Χριστιάννα Σακελλαροπούλου

    Επιμέλεια:

    Ντόση Ιορδανίδου

    Σελίδες:

    320

    Μέγεθος:

    14 Χ 20,5

    ISBN:

    978-618-220-630-0

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular