More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑυτό το βιβλίο θα σε κάνει καλλιτέχνη, της Ρουθ Μίλλινγκτον (εικ.: Έλλεν...

    Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει καλλιτέχνη, της Ρουθ Μίλλινγκτον (εικ.: Έλλεν Σάρρεϋ)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-11) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά+

    Η τέχνη είναι κλοπή
    Πάμπλο Πικάσο

    Η Ρουθ Μίλλινγκτον και η Έλλεν Σάρρεϋ θα μας κάνουν καλλιτέχνες όλους. Το υπόσχονται και το κάνουν συστήνοντας μας καλλιτέχνες, έργα, τεχνικές και τους τρόπους να το κάνουμε κι εμείς βήμα-βήμα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η αλήθεια είναι ότι το This Book Will Make You an Artist που μεταφράστηκε με ακρίβεια στα ελληνικά ως Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει καλλιτέχνη, είναι τόσο επιδραστικό όσο υπόσχεται ο τίτλος του. Ο λόγος είναι η δομή του και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να πλησιάσει και να συστήσει επιτεύγματα, καλλιτέχνες, ρεύματα, έργα τέχνης στον μικρό και νεαρό αναγνώστη.

    Οι προτροπές-ευκαιρίες-δυνατότητες “κάνε τέχνη με αποτυπώματα των χεριών όπως οι ζωγράφοι των σπηλαίων“, “φτιάξε ένα ψηφιδωτό όπως οι Αρχαίοι Ρωμαίοι“, “μέτρησε τις αναλογίες σου όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι“, “ζωγράφισε μια αυτοπροσωπογραφία όπως η Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι“, “ζωγράφισε στο ύπαιθρο όπως ο Κλοντ Μονέ“, “ζωγράφισε με κουκκίδες όπως ο Ζορζ Σερά“, “ζωγράφισε μια νεκρή φύση όπως ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ“, “ζωγράφισε ένα αφηρημένο έργο με κίνηση όπως η Χίλμα Αφ Κλιντ“, “στόλισε τα μαλλιά σου με λουλούδια όπως η Φρίντα Κάλο” και άλλες δεκαέξι τέτοιες προσεγγίσεις τέχνης από τα κυβιστικά κολάζ του Πικάσο, τα στέμματα του Μπασκιά και την ποπ αρτ του Γουόρχολ, ως το κερί της Έμιλυ Κέιμ Νογουόρι, την πουά κολοκύθα του Γιαγιόϊ Κουσάμα και την οφθαλμαπάτη της Μπρίτζετ Ρίλεϋ.

    Πρόκειται για ένα πλήρες φάσμα της τέχνης, το οποίο κουβαλά ένα τεράστιο αισθητικό φορτίο το οποίο συστήνει στον αναγνώστη και τον προτρέπει εμπράκτως να δημιουργήσει στα πρότυπα πρωτοπόρων καλλιτεχνών. Οι οδηγίες βήμα-βήμα που δίνονται αποτελούν πραγματικά έναν πολύτιμο πιλότο για κάθε παιδί (και όχι μόνο, αγαπητοί και αγαπητές μου). Κείμενο σαφές, εικόνες ξεκάθαρες και παράλληλα μεστή σύσταση του κάθε καλλιτέχνη και κυρίαρχων στοιχείων του έργου. Και ασφαλώς η αποκάλυψη των κινήτρων και η ανάγκη που ώθησαν αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες να εμπνευστούν τέτοια έργα τέχνης.

    Τεχνικές, ρεύματα, καλλιτέχνες αλλά και συμβουλές να οργανώσεις το ατελιέ σου, τα υλικά που θα χρειαστείς και τα χρώματα που θα διαχειριστείς.

    Πολύτιμο βιβλίο για κάθε παιδί και θα πω εγώ για κάθε εκπαιδευτικό και γονιό αφού αποτελεί το χρυσό εγχειρίδιο της εικαστικής δημιουργίας.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών, αλλά επιδραστικό και απευθυνόμενο για δημιουργία από τα 3-4 έτη.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει καλλιτέχνη
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    This Book Will Make You an Artist
    Συγγραφέας:

    Ruth Millington

    Εικονογράφος:

    Ellen Surrey

    Εκδόσεις:

    Πατάκη, Μάιος 2024

    Μετάφραση:

    Μυρτιά Νικολακοπούλου

    Διορθώσεις:

    Αντωνία Γουναροπούλου

    DTP:

    Νίκη Αντωνακοπούλου

    Σελίδες:

    64

    Μέγεθος:
    25 X 29
    ISBN:

    978-618-07-0713-7

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular