More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο Παζλ-Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής, της Έφης Ανδρεουλάκου

    Το Παζλ-Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής, της Έφης Ανδρεουλάκου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+  – Ψυχολογία, αυτοβελτίωση

    «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση».
    Andre Breton

    Περί τίνος πρόκειται

    Ολόκληρη η ζωή μας απαρτίζεται από στιγμές, σκέψεις, πράξεις και όνειρά, κομμάτια που άλλοτε χάνονται, μπερδεύονται, λησμονούνται και άλλοτε βρίσκουν τη θέση τους στο πάζλ της προσωπικής ολοκλήρωσης με τα αμέτρητα, φαινομενικά ασύνδετα κομμάτια, όσα και οι αναπνοές μας.

    «Γιατί δεν είσαι μονάχα σκλάβος. Ευτύς ως γεννήθηκες, μια νέα πιθανότητα γεννήθηκε μαζί σου, ένας λεύτερος σκιρτημός τρικυμίζει τη μεγάλη ζοφερή καρδιά του σογιού σου.

    Φέρνεις, θες δε θες, ένα νέο ρυθμό. Μια νέα επιθυμία, μια νέα Ιδέα, μια θλίψη καινούρια. Θες δε θες, πλουτίζεις το πατρικό σου το σώμα.

    Κατά που θα κινήσεις; Πώς θ΄ αντικρίσεις τη ζωή και το θάνατο, την αρετή και το φόβο; Όλη η γενεά καταφεύγει στο στήθος σου και ρωτάει και προσδοκάει με αγωνία.

    Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξη σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.

    Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργός την κοίτη όπου θα μπει και θα όδέψει ο ποταμός των απόγονων.

    Όταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Όταν υψώνεσαι σε μια γενναία πράξη, η ράτσα σου αλάκερη υψώνεται και αντρειεύει.

    “Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας!” Τ όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει».
    Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική

    Πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσεις, να συγκεντρώσεις και να συνδυάσεις τα κατάλληλα κομμάτια ώστε η ζωή σου να γίνει καλύτερη; Υπάρχει άραγε ο χάρτης των κρυμμένων κομματιών και τι πρέπει να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την εικόνα του προσωπικού μας παζλ;

    Εστιάζοντας

    Η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου απαντά στα ερωτήματα και τις ανησυχίες μας, μέσα από τις σελίδες του νέου της βιβλίου, με τίτλο «Το Παζλ – Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής», και προσπαθεί να μας δώσει εργαλεία και συμβουλές ώστε να βγούμε κερδισμένοι σε αυτό το περίεργο παιχνίδι, να απολαύσουμε τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και από εξαρτημένες οντότητες να γίνουμε οι καπετάνιοι της ζωή μας και να μεταμορφωθούμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

    «..θα φύγω δηλώνοντας ότι αγάπησα την ορθή συνείδηση και κάθε αγαθή προσπάθεια, ότι δεν περιόρισα την ελευθερία κανενός και οπωσδήποτε όχι τη δική μου[…] Ο άνδρας που θα τα θέσει όλα αυτά ως στόχο του, που θα τα θελήσει και θα τα προσπαθήσει , ο άνδρας αυτός θα ακολουθήσει δρόμο που θα τον φέρνει στους θεούς και ένας τέτοιος άνδρας, ακόμα και αν αποτύχει, νικήθηκε τολμώντας τα μεγάλα».

    Σενέκας «Περί ευτυχισμένης Ζωής»,

    Η συγγραφέας επιστρατεύει τις γνώσεις και την 25ετή πείρα της και ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη και ανάταση των ανθρώπων, εξερευνά τον ψυχισμό και την συναισθηματική τους εξέλιξη, ιχνηλατεί τους εξωγενής παράγοντες και μελετά τον τρόπο που τους επηρεάζουν και τους διαμορφώνουν.

    Με εύγλωττο και λιτό λόγο η συγγραφέας μας ενθαρρύνει να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας, να βουτήξουμε στο άδυτο των σκέψεών του, να τον κατανοήσουμε, να τον αποδεχτούμε, να έρθουμε σε επαφή με το συνειδησιακό μας φορτίο, να νιώσουμε ολοκληρωμένοι κρατώντας σταθερό τον πυρήνα μας στις αξίες και τα συναισθήματα ανεξάρτητα από τους εξωγενής παράγοντες και δυσκολίες που ελλοχεύουν στο προσωπικό μας ταξίδι, να ανακαλύψουμε το εσωτερικό μας φως, να εξελιχθούμε, να αντικρίσουμε την αλήθεια μας, και τελικά να αγαπήσουμε αυτόν τον μεταμορφωμένο νέο αντιφατικό εαυτό μας.

    Καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, το παιχνίδι της ζωής χρειάζεται τόλμη, ειλικρίνεια, αντοχή, υπομονή, επιμονή και δημιουργική περιέργεια ώστε να αναζητήσεις τον μοναδικό συνδυασμό των κομματιών του παζλ που θα συνθέσουν μία αναγεννημένη πραγματικότητα στην οποία ο σεβασμός για την ελευθερία τη δική μας και του άλλου κυριαρχεί και η συνύπαρξη του όμορφου και του άσχημου, του ευχάριστου και του δυσάρεστου συνθέτουν την προσωπική διττή πραγματικότητα.

    «Αγάπησε κάθε κομμάτι του εαυτού σου, κάθε κομμάτι της ζωής».

    Από τις εκδόσεις Key Books.

    Εκδόσεις Key Books.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το Παζλ-Γίνε καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής
    Συγγραφέας: Έφη Ανδρεουλάκου
    Εκδόσεις: Key Books, Οκτώβριος 2022
    Σελίδες: 312
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-52-6570-0

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular