More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠιζάζ 1: Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες, της Σόφι Χεν

    Πιζάζ 1: Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες, της Σόφι Χεν

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    noun: pizazz
    an attractive combination of vitality and glamour (=ένας ελκυστικός συνδυασμός ζωντάνιας και λάμψης)
    Google

    Η Πιζάζ είναι κάπου 9,5 ετών και είναι αυτό που ονειρεύονται τα περισσότερα παιδιά του κόσμου: σούπερ… ηρωίδα. Ή υπερηρωίδα. Φανταστικό, ε; Όχι! Στην Πιζάζ δεν αρέσει ούτε το όνομά της, ούτε το να φοράει συνεχώς  στολή και μπέρτα και να είναι, ακόμα και όταν δεν θέλει, με τους καλούς. Ποιοι είναι οι καλοί δηλαδή; Ξέρουμε πάντα; Άσε που πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αφήνει ό,τι κάνει για να τρέξει να σώσει τον κόσμο. Ή να εξαφανίζεται. Πώς να κάνεις φίλους έτσι;

    Η οικογένεια της Πιζάζ είναι όλοι υπερήρωες. Η μικρή αδερφή της, ονόματι κόκκινος δράκος, βγάζει φωτιές από το στόμα και έχει υπερταχύτητα. Ο σκύλος τους εκσφενδονίζεται βολίδα και όλοι έχουν μια μαγική δύναμη, εκτός από τον παππού και τη γιαγιά που βγήκαν σε σύνταξη. Η Πιζάζ, ωστόσο, ντρέπεται πολύ για τη δική της σούπερ δύναμη. Ντρέπεται και να μας την πει. Δεν είναι ούτε οι ακτίνες λέιζερ, ούτε υπερηχητικά βλήματα εμετού, αλλά ότι φτιάχνει με τα χέρια της κάτι… πολύ παράξενο!

    Έχει πολλή πλάκα η Πιζάζ. Ανήκει στην κατηγορία αυτών των ανάλαφρα γραμμένων, σπιρτόζικων βιβλίων που αρέσουν πολύ σε παιδιά που αγαπούν τους σούπερ ήρωες και τις περιπέτειες και δεν έχουν πολύ καλή σχέση με τα μεγάλα, γραμμικά κείμενα, τα οποία τους φαίνονται κουραστικά, δίχως να έχουν άδικο αρκετές φορές. Η Σόφι Χεν δημιουργεί έναν ελκυστικό ανεμοστρόβιλο κειμένου, διαφορετικών γραμματοσειρών, ηχοποίητων λέξεων, εικόνων που παραπέμπουν ευθέως σε graphic novel και ως αισθητική και ως στήσιμο (τα panel είναι ουκ ολίγα)∙ έτσι προκύπτει κάτι ευκολοδιάβαστο, όχι βαθυστόχαστο αλλά με μια κατεύθυνση να αφήσει ένα σύγχρονο στίγμα ενεργοποίησης στον αναγνώστη, πολύ διασκεδαστικό, με φόντο μια οικογένεια υπερηρώων και ένα σχολικό περιβάλλον που δεν το λες και πολύ φιλικό. Καλοί και κακοί ασφαλώς υπάρχουν, στόχοι μικροί και μεγάλοι υπάρχουν και το προσωπικό αποτύπωμα επίσης δίνει το παρόν στο σχολείο, στη γειτονιά, στο πάρκο που θέλουν να μετατρέψουν κάποιοι ισχυροί σε πάρκινγκ.

    Η εικονογράφηση της Σόφι Χεν φανερώνει ένα μεγάλο ταλέντο.

    Περιμένουμε ήδη το δεύτερο βιβλίο της σειράς!

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Έχει πολλή πλάκα η Πιζάζ. Η Σόφι Χεν δημιουργεί έναν ελκυστικό ανεμοστρόβιλο κειμένου, διαφορετικών γραμματοσειρών, ηχοποίητων λέξεων, εικόνων που παραπέμπουν ευθέως σε graphic novel και ως αισθητική και ως στήσιμο (τα panel είναι ουκ ολίγα)∙ έτσι προκύπτει κάτι ευκολοδιάβαστο, όχι βαθυστόχαστο αλλά με μια κατεύθυνση να αφήσει ένα σύγχρονο στίγμα ενεργοποίησης στον αναγνώστη, πολύ διασκεδαστικό, με φόντο μια οικογένεια υπερηρώων και ένα σχολικό περιβάλλον που δεν το λες και πολύ φιλικό. Καλοί και κακοί ασφαλώς υπάρχουν, στόχοι μικροί και μεγάλοι υπάρχουν και το προσωπικό αποτύπωμα επίσης δίνει το παρόν στο σχολείο, στη γειτονιά, στο πάρκο που θέλουν να μετατρέψουν κάποιοι ισχυροί σε πάρκινγκ.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Skatalan Logicofobism- Pascal Comelade

    Paint It Black – Pascal Comelade

    Roundtable rival- Lindsey Stirling

    Smooth Criminal-David Garrett

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πιζάζ 1: Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pizazz
    Συγγραφέας: Sophy Henn
    Εικονογράφος: Sophy Henn
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης
    Διορθώσεις: Ιωάννα Ανδρέου
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 216
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2725-0

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular