More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟ άνθρωπος του καθρέφτη, του Λαρς Κέπλερ

    Ο άνθρωπος του καθρέφτη, του Λαρς Κέπλερ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+ — Αστυνομικό μυθιστόρημα

    Θα

    Το λογοτεχνικό ντουέτο Λαρς Κέπλερ

    Περί τίνος πρόκειται

    Το συγγραφικό όνομα Lars Kepler είναι το ψευδώνυμο της συγγραφικής ομάδας δύο συζύγων, του Alexander Ahndoril και της Alexandra Coelho Ahndoril. Και Ο άνθρωπος του καθρέφτη είναι το όγδοο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Γιούνα Λίννα.

    Στο μυθιστόρημα αυτό, ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, η όμορφη, διαφορετική, με καλλιτεχνική φλέβα, μόνη στο σχολείο που της αρέσει να διαβάζει, Γέννυ Λιντ, απάγεται μέρα μεσημέρι καθώς επιστρέφει από το σχολείο. “Θεούλη μου, σε παρακαλώ, σώσε με, Θεούλη μου“, ψιθυρίζει. Προσπαθεί να ξεφύγει. Αποτυγχάνει. Καταλήγει σ’ ένα απομακρυσμένο σπίτι, όπου μαζί με άλλα κορίτσια ζει κυριολεκτικά τη φρίκη.

    Περνούν πέντε χρόνια. Η Γέννυ βρίσκεται απαγχονισμένη και κρεμασμένη σε μια παιδική χαρά. Τα στοιχεία είναι ελάχιστα, ο δολοφόνος μοιάζει καλά κρυμμένος.

    “Μια νεαρή γυναίκα κρέμεται από το σύνθετο όργανο. Το κεφάλι της είναι γερμένο προς τα εμπρός, τα μουσκεμένα μαλλιά της σκεπάζουν το πρόσωπό της. Ο Γιούνα παίρνει μια βαθιά ανάσα και αναγκάζει τον εαυτό του να την ξανακοιτάξει. Είναι λίγο μικρότερη από την κόρη του και φοράει μαύρο δερμάτινο μπουφάν, δαμασκηνί φόρεμα και χοντρό μαύρο καλσόν. […] Μελετάει το βίντσι και βλέπει πως ο γάντζος του κουμπώματος έχει στραβώσει σκόπιμα έτσι ώστε να μην μπορεί να λασκαριστεί. Ένας ασυνήθιστος φόνος. Μια εκτέλεση. Μια επίδειξη δύναμης.”

    Ο Γιούνα Λίννα έχοντας επιστρέψει στην Εθνική Μονάδα Επιχειρήσεων ως επιθεωρητής, στο γραφείο του όγδοου ορόφου, προσπαθεί να σκεφτεί κάθε ενδεχόμενο, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ανωτέρων του για γρήγορη αποτελεσματικότητα. Κάποια στιγμή στέκεται σε μια αλλόκοτη σύνδεση του φόνου της Γέννυ με έναν θάνατο που είχε δηλωθεί ως αυτοκτονία πολλά χρόνια πριν. Αυτή η σύνδεση είναι που ξεκλειδώνει σιγά σιγά τη διαδρομή που αναζητά ο Γιούνα Λίννα. Όταν κάποια στιγμή εξαφανίζεται μια ακόμα έφηβη, γίνεται φανερό πως ίσως υπάρχει κάποιος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος μόλις έχει αρχίσει…

    Σκληρός ρεαλισμός, σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που χειρίζεται επιδέξια τους κανόνες του είδους. Η πλοκή είναι ικανοποιητική αν και ενίοτε γίνεται περίπλοκη, δίχως αυτό να αναιρεί την ποιότητά της, οι χαρακτήρες, ο Γιούνα αλλά και οι δευτερεύοντες είναι καλοειπωμένοι, παραπάνω από απλά περιγράμματα, η εσωτερικότητά τους είναι αναπτυγμένη, προσφέροντας στον αναγνώστη την είσοδο στον τρόπο σκέψης τους. Οι πολυπόθητες ανατροπές υπάρχουν και πιστεύω ότι ικανοποιούν, καθώς διατηρούν την αγωνία, τη δράση και το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο. Το δίδυμο Κέπλερ στήνει βραδύκαυστα τα θεμέλια της ιστορίας, όταν όμως το ολοκληρώνουν, έχουμε ένα αστυνομικό θρίλερ στα σύνορα του σκανδιναβικού νουάρ που δεν αφήνεις μέχρι να βάλεις όλα τα κομμάτια στη θέση τους, καθώς η σκληρότητα του κακού ανατριχιάζει με το μέγεθός της.

    Μέσα από την ιστορία της Γέννυ και όσων ξετυλίγονται γύρω από αυτήν, θίγονται ζητήματα κακοποίησης παιδιών και εφήβων, σωματικής κακοποίησης και των συνεπαγόμενων συχνά διαταραχών της ψυχικής ισορροπίας των εμπλεκομένων.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Είπαν

    «Φανταστείτε τον Χάννιμπαλ Λέκτερ να έρχεται σε πνευματική επικοινωνία με τον Στιγκ Λάρσον και μετά να ανεβάζει την ένταση πολύ, πάρα πολύ πιο ψηλά!»
    Brad Thor, συγγραφέας του Black Ice

    «Ο Λαρς Κέπλερ έχει αυτή τη σπάνια ικανότητα να σε οδηγεί στο χείλος του γκρεμού και να σε κρατάει εκεί ως την τελευταία σελίδα».
    Chris Whitaker, συγγραφέας του We Begin at the End

    «Η ικανότητα του Κέπλερ να ανεβάζει σταδιακά την ένταση προχωρώντας προς μια συγκλονιστική αποκάλυψη και μια κατεξοχήν δίκαιη λύση είναι μοναδική».
    Publishers Weekly

    «Σκοτεινός και ανοίκειος σαν σουηδικός χειμώνας, ο Άνθρωπος του καθρέφτη αποτελεί ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα. Ο Γιούνα Λίννα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πιο επικίνδυνο μέχρι σήμερα αντίπαλό του – έναν απαγωγέα κοριτσιών του οποίου η απανθρωπιά μάς στέλνει έναν αντικατοπτρισμό του βαθύτερου ανθρώπινου κακού».
    Gregg Hurwitz, συγγραφέας της σειράς Orphan X

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ο άνθρωπος του καθρέφτη
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Spegelmannen

    Συγγραφέας:

    Lars Kepler

    Εικονογράφος:

    Κατερίνα Κρις

    Εκδόσεις:

    Πατάκη, Απρίλιος 2024

    Μετάφραση:

    Τιτίνα Σπερελάκη

    Επιμέλεια:

    Ιωάννα Ανδρέου

    Σελίδες:

    592

    Μέγεθος:

    14 X 21

    ISBN:

    978-618-07-0627-7

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular