More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι περιπέτειες του Σερλόκο 3 & 4: Η μαύρη ομίχλη & Το...

    Οι περιπέτειες του Σερλόκο 3 & 4: Η μαύρη ομίχλη & Το μαγεμένο θέατρο, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Σε μια μυστηριώδη πόλη, που την τυλίγει πάντα η ομίχλη και τη χαϊδεύουν ψυχροί άνεμοι, υψώνεται ένα παράξενο σπίτι όπου ζει ένας εκκεντρικός ποντικός που έχει πάθος με τις έρευνες… Είναι ο σπουδαίος Σερλόκο, ο πιο έξυπνος ντετέκτιβ που γνώρισε ποτέ η Ποντικόνησος.

    Τρίτο και τέταρτο βιβλίο μετά τα Στοιχειώδες, Στίλτον! & Το σημάδι του γάτου, της σειράς του Τζερόνιμο Στίλτον Οι περιπέτειες του Σερλόκο, που παραπέμπει στον περίφημο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον ατμοσφαιρικό κόσμο της εξερεύνησης μυστηρίων.

    Περί τίνος πρόκειται

    Οδός Συνωμοσιών 13. Το γραφείο του σερ Σερλόκο. Μια τρομακτική και πυκνή μαύρη ομίχλη πέφτει ταχύτατα από τον ουρανό. Καταμεσήμερο και είχε πέσει νύχτα ζοφερή. Τι να συνέβαινε; Ο αέρας μυρίζει μυστήριο. Α! Και νυχτερίδες μεσημεριάτικα! Ένα ανεξήγητο ατμοσφαιρικό φαινόμενο; Ή μήπως ένα άλλοθι για παρανομίες;

    Κλοπές, ατυχήματα, παράξενες συμπεριφορές, μελάνια με φωτοχρωμικές ιδιότητες και περίεργες μηχανές εκτόξευσης… αλλά αυτό ας μην το πω…

    “Οι αδιανόητες κλοπές είναι ψωμί για τα δόντια μου, μουσική για τ’ αυτιά μου, υπέροχο θέαμα για τα μάτια μου”
    Σερλόκο

    Κάτι ένιωθε ότι δεν ήταν στη θέση καθώς επέστρεφε στο Πόντικτον ο Τζερόνιμο. Αλλά υπήρχε ένα μεγάλο γεγονός. Η επαναλειτουργία  της Όπερας του Πόντινγκτον με τον Κουρέα της Ποντικοβίλης, έργο του Τζοακίνο Ποντικίνι που θα ερμήνευε η διάσημη σοπράνο Αρουρέλα Ντορεμί!

    Ανάμεσα στο κοινό βρίσκεται και ο διάσημος Σερλόκο, ο πιο εκκεντρικός και ιδιοφυής ντετέκτιβ της Πονικονήσου, μαζί με τον Στίλτον. Αναγγέλεται μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της παράστασης και τότε… Η Αρουρέλα Ντορεμί, λίγο πριν βγει στη σκηνή, έτοιμη με τα ρούχα που θα έβγαινε, εξαφανίστηκε από το καμαρίνι της. Αυτή είναι μια υπόθεση σερλοκική! Ειδικά όταν ακούστηκε μια φωνή “εγώ είμαι έτοιμηηη” που ανήκε στην… αντικαταστάτρια της Ντορεμί, την Άβα Μιράντα. “Εγώ είμαι τώρα η πρωταγωνίστρια αυτής της όπερας”, είπε και αμέσως όλα φάνηκαν τόσο μα τόσο περίεργα. Ποιος ξέρει πού βρίσκεται η Αρουρέλα;

    Εστιάζοντας

    Οι περιπέτειες του Σερλόκο είναι ένας ακόμα αέρας ανανέωσης στις περιπέτειες του Τζερόνιμο Στίλτον, ο οποίος κινείται στα μονοπάτια του σπουδαίου Βρετανού ντετέκτιβ του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Σέρλοκ Χολμς, αλλά και όλων των σπουδαίων μυστών και μυστριών του μυστηρίου, όπως της Άγκαθα Κρίστι. Το νούμερο 221B της οδού Μπέικερ γίνεται οδός Συνωμοσίας 13 και έχουμε δύο ακόμα ιστορίες που θεωρούμε ότι θα αρέσουν πολύ καθώς η πλοκή τους είναι σε πολύ υψηλά στάνταρ, ενώ το χιούμορ, οι γρίφοι, η αγωνία, η διάχυτη γνώση είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε περιπέτειας του Τζερόνιμο. Ανατροπές και εκπλήξεις, έξυπνοι χαρακτήρες χρωματίζουν τις δύο ιστορίες, ενώ ο παραπλανητικός αέρας κάνει την εμφάνισή του.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών, ιδανικός για παιδιά που δεν έχουν στενή σχέση με την ανάγνωση.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX, 9 Μαΐου 2020

    Πολλές, διαφορετικές, χρωματιστές γραμματοσειρές, σπιρτόζικη εικονογράφηση, πλούσια text bubbles, χάρτες, πληροφοριακά κείμενα, γλωσσάρια. Όλα αυτά ντύνουν τον Τζερόνιμο…

    Ο πατέρας μου ήταν εκδότης παιδικών βιβλίων και μου εξήγησε την αναγκαιότητα να επικοινωνούν τα παιδιά όχι μόνο με λέξεις αλλά και με εικονογράφηση. Προσωπικά μου αρέσει να επικοινωνώ όχι μόνο με το κείμενο αλλά και με τα γραφικά εφέ. Μου αρέσει να δημιουργώ ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον ανάγνωσης. Σκέφτηκα, αν έπρεπε να διαβάσω δυνατά το κείμενο στα παιδιά, ποιες λέξεις θα υπογράμμιζα με ειδικό χρώμα στην φωνή μου; Αυτές τις λέξεις επιλέγω να χρωματίζω και στο κείμενο.

    INFO

    Για να ανακαλύψεις τις περιπέτειες του Τζερόνιμο Στίλτον και των φίλων του, μπες στην ιστοσελίδα του: http://www.geronimostilton.com/ και γνώρισε τον Στίλτον. Εναλλακτικά, περιηγήσου στο ELNIPLEX όπου παρουσιάζουμε συστηματικά τα βιβλία του, στο tag Τζερόνιμο Στίλτον με πάνω από πενήντα βιβλία μέχρι στιγμής.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ και εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Οι περιπέτειες του Σερλόκο 3 & 4: Η μαύρη ομίχλη & Το μαγεμένο θέατρο
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Le avventure di Sherlocco 3– La Nebbia Nera
    Le avventure di Sherlocco 4– Il Teatro Stregato

    Συγγραφέας:

    Τζερόνιμο Στίλτον

    Εικονογράφος:

    Tommaso Ronda

    Εκδόσεις:

    Κέδρος, Οκτώβριος 2023

    Μετάφραση:

    Γιώργος Κασαπίδης

    Επιμέλεια-Διορθώσεις:

    Αναστασία Παπασταθοπούλου

    Σελίδες:

    128

    Μέγεθος:

    14 Χ 21

    ISBN:

    978-960-04-5391-1
    978-960-04-5392-8

    RELATED ARTICLES

    Most Popular