More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΛάθος μέρος, λάθος στιγμή, της Τζίλιαν ΜακΆλιστερ

    Λάθος μέρος, λάθος στιγμή, της Τζίλιαν ΜακΆλιστερ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+  — Μυθιστόρημα

    Βρίσκονται εδώ, απόψε, μαζί, ακόμα κι αν αύριο χωρίσου ξανά, σαν δυο επιβάτες σε δυο τρένα που κινούνται προς κατευθύνσεις αντίθετες.

    Η Τζίλιαν ΜακΆλιστερ φτιάχνει ένα επιδέξιο αστυνομικό μυθιστόρημα όπου ο χρόνου πηγαίνει προς τα πίσω…

    Περί τίνος πρόκειται

    Πώς σταματάς έναν φόνο που έχει ήδη γίνει;

    30 Οκτωβρίου. Μεσάνυχτα, περασμένα. Την ώρα που αλλάζει η ώρα και πηγαίνει μία ώρα πίσω. Η Τζεν περιμένει τον γιο της, τον 19χρονο Τοντ, να γυρίσει. Κοιτάζει από το παράθυρο. Ομίχλη. Εμφανίζεται και ο Τοντ. Κάτι φαίνεται να του τραβά την προσοχή. Κάποιος είναι εκεί. Ένας ξένος. Είναι οπλισμένος. Βγαίνει μαζί με τον άντρα της έξω βιαστικά.

    “Τοντ, όχι!” φωνάζει [ο Κέλι]
    Και τότε η Τζεν βλέπει το μαχαίρι.

    Είναι το παιδί σου. Και σκοτώνει κάποιον άγνωστο, μπροστά στα μάτια σου. Τι έχει συμβεί; Δεν γνωρίζει τίποτα η Τζεν. Δεν ξέρει γιατί. Αστυνομία. Κάποιος τη φώναξε. Ο Τοντ θα πάει φυλακή. Απελπισία!

    Κι έπειτα. Αρχίζουμε να πηγαίνουμε… πίσω. Η Τζεν ξυπνάει. Και είναι οκτώ το πρωί. Αλλά της προηγούμενης μέρας. Κι ύστερα είναι οκτώμισι. Αλλά της προχθεσινής ημέρας. Κάθε πρωί, η Τζεν ξυπνάει προς τα πίσω. Κάθε πρωί βλέπει τη ζωή της, τη σχέση της με τον γιο της όλο και πρωθύστερα. Το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν και το μέλλον. Οι απαντήσεις έρχονται από όσα έχουν προηγηθεί και η Τζεν βρίσκει σταδιακά τις απαντήσεις όσο πηγαίνει προς τα πίσω. Πόσο πίσω; Μέχρι και σχεδόν είκοσι χρόνια, πριν τη γέννηση του Τοντ.

    Η αντιστροφή του χρόνου έχει χρησιμοποιηθεί την τελευταία εικοσαετία σε αρκετά έργα τέχνης. Πρόχειρα, θυμάμαι τις ταινίες Memento και Μη αναστρέψιμος που πήγαιναν προς τα πίσω φωτίζοντας το τι συνέβη στο παρόν. Τα χρονοταξίδια στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο αυξήθηκαν σημαντικά την τελευταία δεκαετία, έγιναν μια πιο συνηθισμένη οδός. Ωστόσο, αυτό που κάνει η ΜακΆλιστερ, να επιστρέφει πίσω μέρα τη μέρα, για να κοιτάξει βήμα-βήμα το πώς έζησε, το πώς έχτισε τη σχέση της με τον γιο της και πώς όλα οδηγήθηκαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

    Η επιδεξιότητα της ΜακΆλιστερ στην αρχιτεκτονική αυτού του αστυνομικού μυθιστορήματος γίνεται ορατή όσο πιο πίσω γυρίζει, καθώς ενσωματώνει στοιχεία και θραύσματα που παίζουν ρόλο στην υπόθεση και εξηγούν καταστάσεις και επιλογές. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον; Μπορούμε να γλιτώσουμε έναν αγαπημένο μας από μια τραγωδία που έρχεται κατά πάνω του; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αδιαφορούμε σκεπάζοντας τα πάντα κάτω από ένα χαλάκι; Έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μας; Ή πάλι, οι ίδιοι άνθρωποι θα πράτταμε με τον ίδιο τρόπο, μη μπορώντας να αποφύγουμε τα υλικά από τα οποία είμαστε φτιαγμένοι;

    Το απολαύσαμε σε μεγαλόφωνη ανάγνωση, παρακαλώ.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Έγραψαν

    Επιδέξιο, απολαυστικό. Η McAllister χειρίζεται τη δική της εκδοχή της σειράς «Ρώσικη Κούκλα» και της ταινίας «Η μέρα της μαρμότας», που διαδραματίζεται στο Λίβερπουλ, αριστοτεχνικά. Σφιχτοδεμένη πλοκή… Μην το χάσετε.
    Observer

    Η απόλυτη τελειότητα, κάθε λέξη, κάθε στιγμή. Ένα αριστούργημα… Μου πήρε το μυαλό. Αφού το τελείωσα έμεινα αποσβολωμένη. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ.
    Lisa Jewell, συγγραφέας

    Άλλο ένα ευρηματικά σχεδιασμένο μυθιστόρημα που αψηφά κάθε κατηγοριοποίηση… Η McAllister καταφέρνει να μας κάνει να νοιαστούμε και το αποτέλεσμα είναι πραγματικός άθλος.
    Guardian

    Ένα μαγευτικό “whydunnit”… Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα. Εξαιρετικά πολυεπίπεδο, κάνει τα υπόλοιπα θρίλερ να ωχριούν και να μοιάζουν ανέμπνευστα μπροστά του.
    Sunday Times

    Διακρίσεις

    ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ THEAKSTON OLD PECULIER ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CRIME NOVEL OF THE YEAR 2023

    ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ GOODREADS CHOICE AWARD 2022 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MYSTERY & THRILLER

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Λάθος μέρος, λάθος στιγμή
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Wrong Place, Wrong Time
    Συγγραφέας:

    Gillian McAllister

    Εκδόσεις:

    Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2023

    Μετάφραση:

    Μαρία-Νεφέλη Ταμία

    Σελίδες:

    416

    Μέγεθος:

    14 Χ 20,5

    ISBN:

    978-618-03-3636-8

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular