More
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    8vris 2024_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοGraphic NovelsΗ νέα Αντέλ είναι και πάλι τρομερή: Πάρτε δρόμο, κότες, Ένα τεράστιο...

    Η νέα Αντέλ είναι και πάλι τρομερή: Πάρτε δρόμο, κότες, Ένα τεράστιο ταλέντο & Κανένα έλεος για το ζωντοβλαμμένα!, του Κύριου Ταν (εικ.: Κυρία Πρίνκλι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-11) – Κόμικς για παιδιά

    -Ναι αστυνομία; Σας πήρα γιατί με έχουν απαγάγει. Με κρατάνε με το ζόρι μαζί με άλλα παιδιά. Πρέπει να έρθετε να με πάρετε.
    -Στην κατασκήνωση Χαρούμενα Καστοράκια, σωστά;
    -Ναι, ελάτε γρήγορα!
    -Ναι… ναι… ΟΚ, εντάξει… Δεν βριέσαι.
    -Λοιπόν, θα στείλουν ενισχύσεις;
    -Όχι… κάτι μου λέει πως δεν πίστεψε την ιστορία μου.
    -Πώς τολμάει να αμφισβητεί την ειλικρίνειά σου;

    Η τρομερή Αντέλ, Νο5, Νο6 και Νο7 είναι ξανά και ξανά και ξανά τρομερή και κάθε φορά πιο τρομερή. Χιούμορ που τσακίζει!

    Περί τίνος πρόκειται

    Όταν ρώτησα τον Mr Tan ποιος είναι ο αξιακός κώδικας της Αντέλ, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά μέρος της μεγάλης επιτυχίας της: “Η Αντέλ δεν κρύβει ποια είναι, ζει την αλήθεια της και δείχνει στα παιδιά που ακολουθούν τις περιπέτειές της πως όταν έχουμε το θάρρος να λέμε τη γνώμη μας, να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε κι αυτό που νιώθουμε, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο που να μας ταιριάζει. Η Αντέλ υποστηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, και καλεί τους αναγνώστες να τιμούν τις ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητά τους!”

    Αυτή η θρασύς, ελεύθερη, κυνική, ελαφρώς περιφρονητική προς τον τρέχοντα αστικό κώδικα ευγενείας, δυσανεκτική στις εντολές, τις διαταγές, την αυθαιρεσία και τα τετελεσμένα, συναισθηματικά ασταθής, ευέξαπτη, προκλητική, είναι αναμφίβολα τρομερή όπως λέει το επίθετο που τη συνοδεύει και πάνω απ’ όλα κερδίζει με το αφοπλιστικό της χιούμορ μικρούς και μεγάλους. Την έχω χαρακτηρίσει έναν σύγχρονο, στα καλά του, Αρκά για παιδιά. Αυτοτελείς σελίδες, ποικιλία στα πάνελ με συνήθως 4, 5 και 6 εικόνες, ευκρινής γραμματοσείρα, φουλ εκφραστική εικονογράφηση, με έντονη παλέτα, με το πρόσωπο και τις γκριμάτσες της Αντέλ να κυριαρχούν, αντιδιδακτικός, αντισυμβατικός προσανατολισμός και επιπροσθέτως ωραίο, λειτουργικό σχήμα, ικανοποιητική έκταση, ωραία εξώφυλλα, καλοδουλεμένα, ελκυστικά και για τα παιδιά, καλαίσθητη έκδοση γενικώς. Έχουμε ένα πλήρες πακέτο.

    Η Αντέλ είναι από τα αγαπημένα μας πρότζεκτ στο ELNIPLEX. Τη θεωρούμε από τις καλύτερες προτάσεις για παιδιά από 6 περίπου ετών, παιδιά είτε διστακτικά με την ανάγνωση βιβλίων είτε που θέλουν να διαβάσουν κάτι που μπορούν να διακόψουν όπου θέλουν και να το διαβάσουν ξανά και ξανά, συνήθεια που έχουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Το ότι η Αντέλ είναι αστεία και δεν μασάει τα λόγια της, αυτή η αφοπλιστική, ενίοτε ενοχλητική ειλικρίνειά της, αρέσει πολύ στα παιδιά και δημιουργεί μια συνάφεια με το καλό χιούμορ και τους πνευματώδεις ανθρώπους, ζητούμε σε μια εποχή άνευρων, νερόβραστων αποχαυνωμένων νάρκισσων.

    Στον πέμπτο και τον έκτο τόμο της σειράς, η Αντέλ συνεχίζει στον δρόμο που έχει χαράξει. Στο Νο5, με τίτλο Η τρομερή Αντέλ: Πάρτε δρόμο, κότες, η Αντέλ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να φτιάξει μια συμμαχία που θα αντιπαρατεθεί στη λέσχη των Μπάρμπι Μαλιμπού της Ζαντ. Φτιάχνει τη λέσχη των παράξενων και προσπαθεί να τη στελεχώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λέμε τώρα.

    “Αααα”
    Οι γονείς της τρέχουν στο δωμάτιο. “Τι; Τι; Τι έπαθες;”
    “Είδα έναν τρομερό εφιάλτη! Είχα γίνει γλυκούλα”!

    Ακόμα δοκιμάζει τις σχέσεις της με τους φίλους και τους γονείς της, απολύει τον… μπαμπά της, κάνει επιθέσεις με σάλτσες και μακαρόνια (πάρτε δρόμο, κότες), αλλά και υπερασπίζεται από το μπούλινγκ τα παιδιά που το δέχονται στο σχολείο. Οι αδικίες που συμβαίνουν στο σχολείο μπαίνουν στο μικροσκόπιό της και όλο και κάτι καταφέρνει να επανορθώσει.

    Στο Νο6, με τίτλο Η τρομερή Αντέλ: Ένα τεράστιο ταλέντο, η Αντέλ υποδέχεται το… ζόμπι που έφτιαξε με τα πειράματά της. Είναι ο Όουεν και τον συστήνει ως φίλο της από την Τρανσυλβανία. Αλλά αυτό το “παιδί” από την Τρανσυλβανία έχει τόσες απαιτήσεις που η Αντέλ τρέχει όλη μέρα: τι θα φάει, ποια… θα φάει, τι παραξενιά θα κατεβάσει το μυαλό του που ενίοτε… το βγάζει κιόλας.

    “Για να μείνεις εδώ, πρέπει να μάθεις ν’ ακολουθείς κάποιους κανόνες!
    Κανόνας Νο1: Δεν μπορείς να φας τους γονείς μου! Τους χρειάζομαι για το χαρτζιλίκι μου!”

    Πώς θα το διαχειριστεί η Αντέλ όλο αυτό που έχει πάντα να τα βγάλει πέρα με τις απαιτήσεις των γονιών της και ξεχνά πάντα ότι… υπάρχουν κι άλλοι εδώ γύρω στον πλανήτη Γη, καμιά φορά…

    Οι γονείς της Αντέλ, την έγραψαν σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση για τις διακοπές. Μαντέψτε! Περνάει χάλια. Μέχρι την αστυνομία για απαγωγή καλεί. Η όμορφη, γλυκιά φύση και οι πρασινάδες δεν λένε και πολλά. Η Αντέλ κάνει την κατασκήνωση άνω κάτω με τις ζουζουνιές της!

     

    Το χιούμορ της είναι προκλητικό, απολαυστικό, απροσδόκητο, πολυπρισματικό, ανήσυχο. Δεν μπαίνει σε γλωσσικά σχήματα, δεν ακολουθεί μονοδρομημένες κατευθύνσεις, δεν είναι αναμενόμενη ποτέ. Είναι η Αντέλ. Και όπως καταλάβατε την προτείνω θερμά.

    Για αναγνώστες από 5-6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ και εδώ και εδώ

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Τίτλος
    Συγγραφέας:

    Mr. Tan

    Εικονογράφος:

    Miss Prickly

    Εκδόσεις:

    Κλειδάριθμος, 2024

    Μετάφραση:

    Πετρούλα Γαβριηλίδου

    Σελίδες:

    96

    Μέγεθος:

    16 Χ 20

    ISBN:

    978-960-645-549-0
    978-960-645-573-5
    978-960-645-574-2

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular