More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_tallek_405x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςPersona dolls: ημερίδα για την διαφορετικότητα, τη βία, το σχολικό εκφοβισμό

    Persona dolls: ημερίδα για την διαφορετικότητα, τη βία, το σχολικό εκφοβισμό

    «Persona dolls: Μια μεθοδολογία για την προσέγγιση της Διαφορετικότητας, του Προσφυγικού Ζητήματος, την Πρόληψη της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού. Από τη Θεωρία στην Πράξη».

    Η 56η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής Αττικής σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Δίκτυο ATHINA και τη στήριξη του ΤΗΑLES FOUNDATION CYPRUS διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Persona Dolls», το Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 και ώρα 9:00 έως 14:00.

    Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και σε επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση ή και παρέμβαση (ψυχολογική, παιδαγωγική, ειδική αγωγή, εργοθεραπευτική, λογοθεραπευτική) παιδιών προσχολικής και πρώτης παιδικής ηλικίας, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.

    Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση της Μεθοδολογίας των Persona Dolls, μιας μεθοδολογίας για την προσέγγιση σύγχρονων κοινωνικών και συναισθηματικών ζητημάτων όπως το ζήτημα της Διαφορετικότητας το οποίο μπορεί να αφορά ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής, του Προσφυγικού ζητήματος, την Πρόληψη της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της στο ελληνικό νηπιαγωγείο προς το ευρύτερο εκπαιδευτικό κοινό.

    Οι Persona Dolls είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο και μέσο στην προσέγγιση της διαφορετικότητας και της  άρσης των διακρίσεων μέσα από τις επινοητικές δεξιότητες του παιχνιδιού και της επικοινωνίας. Σύμφωνα με την Kay Taus (1987) που εφάρμοσε για πρώτη φορά τη μέθοδο αυτή στις ΗΠΑ οι Persona dolls είναι «διαφορετικές», γιατί η κάθε μια έχει τη δική της ταυτότητα, όπως κάθε παιδί μέσα στην τάξη έχει τη δική του ταυτότητα.Οι κούκλες μεταφέρουν μια ιστορία, μέσα από την οποία εισάγονται θέματα ή ανοιχτά προβλήματα που φτιάχνονται για κάθε κούκλα και αντικατοπτρίζουν κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τον ρατσισμό, το φύλο, τις διαφορές μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, τη φτώχεια, ασθένειες όπως το AIDS, ζητήματα για παιδιά με μειωμένες ικανότητες και ειδικές ανάγκες.

    Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular