More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδια"Φώτα σκιές και χρώμα": Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, βασισμένα στο έργο του ζωγράφου...

    “Φώτα σκιές και χρώμα”: Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, βασισμένα στο έργο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου

    “Φώτα σκιές και χρώμα

    Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, βασισμένα στο έργο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου (1903-1985). Για παιδιά 7 ετών και άνω

    Σπύρος Βασιλείου, Εις το επανιδείν, Ακρυλικό και φύλλο χρυσού σε μουσαμά, 83×119 εκ. 1975

    Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Artifex, η οποία διαχειρίζεται το συνολικό αρχείο του γνωστού ζωγράφου της γενιάς του ’30 Σπύρου Βασιλείου (1903-1985), σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την Intelearn, ψηφιακά παιχνίδια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω και θα διατίθενται δωρεάν για το κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Artifex, www.artifex.gr από τις 22 Δεκεμβρίου 2021.

    Στόχος των παιχνιδιών είναι η γνωριμία τόσο με τον ζωγράφο όσο και με τον άνθρωπο Σπύρο Βασιλείου: τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς του έργου του, στους οποίους γίνεται αναφορά, με αφορμή τα έργα του. Σε όλα τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί διαφορετικά έργα ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία θεματολογίας και χρονικών περιόδων. Πέρα από την αδιαμφησβήτητη εικαστική αξία του, το έργο του Βασιλείου αναδύεται και πάλι επίκαιρο, χάρη στον αφετηριακό προβληματισμό του καλλιτέχνη, αφού οι αστικοί μετασχηματισμοί, η φύση, οι τόποι και ο άνθρωπος αποτέλεσαν για τον Σπύρο Βασιλείου μόνιμες εικαστικές αναζητήσεις. Αυτές οι σειρές έργων αποτελούν βασικό άξονα των ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αναστοχασμό και διασυνδέσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Η δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών για το έργο του Σπύρου Βασιλείου επιτρέπει την άρση των γεωγραφικών εμποδίων και δίνει τη δυνατότητα διάχυσης της πληροφορίας σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

    Τα ψηφιακά παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω καθώς και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά, ομαδικά αλλά και ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο από εκπαιδευτικούς της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, αφού είναι συμβατά με τα αντίστοιχα αναλυτικά προγράμματα.

    Info

    Συντελεστές

    Σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Υλικού: Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (MSc)
    Σχεδιασμός – Υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών: Intelearn
    Συντονισμός Έργου – Επικοινωνία: Έλενα Γρίβα
    Οργάνωση Παραγωγής: Στέφανος Έλλιοτ
    Παραγωγή: ΑΜΚΕ ARTIFEX

    Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Artifex

    Η Artifex είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2020 με κύριο σκοπό την αξιοποίηση και προβολή του συνολικού αρχείου του γνωστού ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου καθώς και των ιστορικών εντύπων «The Athenian» και «Το Ρόδι».

    Στόχος είναι η συγκέντρωση, καταγραφή, τεκμηρίωση, συντήρηση καθώς και η διάδοση και προώθηση της ζωγραφικής και εν γένει εικαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου αλλά και άλλων σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στον Ελληνικό και διεθνή εικαστικό χώρο.

    Η διοργάνωση εκθέσεων τέχνης, συνεδρίων, σεμιναρίων, προβολών, ομιλιών, παρουσιάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και η έκδοση καταλόγων, μελετών, λευκωμάτων προς επιδίωξη της διάδοσης και προβολής στην Ελλάδα έργων του Σπύρου Βασιλείου και άλλων εικαστικών της νεώτερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης.

    Επίσης, η συνεργασία με σχολεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και άλλους δημοσίους ή ιδιωτικούς φορείς με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπόνηση, εποπτεία πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σύμπραξη σε προγράμματα συμμετοχής των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα.

    Τέλος, η εταιρεία έχει σκοπό τη μελέτη, προστασία, αξιοποίηση και προβολή του αρχείου του περιοδικών «The Athenian» και «Το Ρόδι».

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular