More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_tallek_405x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο"Φοβάμαι, λυπάμαι,θυμάμαι" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

    “Φοβάμαι, λυπάμαι,θυμάμαι” στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

    «Φοβάμαι, λυπάμαι, θυμάμαι» Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα τις ανάγκες του παιδιού και του εφήβου που βιώνει απώλεια και τη στήριξή του

    Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Πούλου “Παππού”

    fovamailipamaithimono_afisaΜεταξύ των ρόλων του σχολείου, του εκπαιδευτικού και φυσικά του γονιού είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Ο ρόλος αυτός γίνεται κρισιμότερος όταν πρόκειται για παιδί που αντιμετωπίζει την πρόκληση της σοβαρής αρρώστιας ή του θανάτου αγαπημένου του προσώπου. Ο θάνατος και η σοβαρή αρρώστια είναι σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών και των εφήβων και δημιουργούν φόβο, άγχος και ανασφάλεια. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην κατανόηση της έννοιας του θανάτου από τα παιδιά καθώς και στον τρόπο που πενθούν. Τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι χρειάζονται να κατανοήσουν τι τους συμβαίνει, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να βρουν κατάλληλη υποστήριξη σε περιβάλλον ευαίσθητο στις ανάγκες τους. Με τη στήριξη αυτή αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα την πραγματικότητα, ενισχύεται η προσωπική τους ανάπτυξη και προλαμβάνονται ψυχολογικά προβλήματα.

    Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να στηρίξουν τον μαθητή ή οι γονείς το παιδί τους όταν βιώνει την απώλεια αγαπημένου προσώπου; Πότε και πώς πρέπει να του μιλήσουν; Τι σημαίνει να χάνουμε κάποιον που αγαπάμε, πώς μπορούμε να εκφράσουμε τον θρήνο μας, τι είναι αυτό που μας βοηθάει στις δύσκολες στιγμές; Πόσο σημαντική είναι η ανάμνηση του αγαπημένου και πώς τη διατηρούμε; Τι ρόλο παίζει το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον και πώς οφείλει να υποδεχτεί κάποιον που πενθεί; Πόσο πρόθυμοι και έτοιμοι είμαστε εμείς οι μεγάλοι να μοιραστούμε και να εκφράσουμε τα δικά μας συναισθήματα; Τα παραπάνω ερωτήματα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα κουβεντιάσουμε και θα μας απασχολήσουν στην ημερίδα μας, σκοπός της οποίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και όσων σχετίζονται με παιδιά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του παιδιού και του εφήβου που βιώνει απώλεια καθώς και η εξοικείωσή τους με τις βασικές αρχές στήριξης των παιδιών που θρηνούν. Απώτερος στόχος είναι η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

    Στη συζήτηση συμμετέχουν η Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικός Κώστας Πούλος.

    Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
    Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015, 19:00-21:00

    Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Παππού; (λιανική τιμή: 6,60 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

    Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

    Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular