More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤώρα το θυμήθηκα, του Τζάρβις

    Τώρα το θυμήθηκα, του Τζάρβις

    Κάτι θέλει να κάνει ο Φρεντ ο ελέφαντας μα όλο το ξεχνάει! “Εεε, τι ήθελα να κάνω, ξέχασα!” λέει συνεχώς. Αλλά ευτυχώς για εκείνον, παιδιά, είναι πάντα εκεί, δίπλα του, το Μαϊμουδάκι που του θυμίζει επιτόπου αυτό που ήθελε να κάνει. “Νομίζω ότι είχες πει ότι θα έκανες ανάποδο μονόροδο”. Κι ο αφηρημένος και ξεχασιάρης ελέφαντας κάΘε φορά απαντά “Τώρα το θυμήθηκα” και κάνει αυτό που του λέει το Μαϊμουδάκι. Το αποτέλεσμα είναι ο Φρεντ μετά το ανάποδο μονόροδο να πιει βρώμικα νερά από το βάλτο, να κολυμπήσει στη θάλασσα μαζί με επικίνδυνους καρχαρίες, να παλέψει με έναν ρινόκερο και άλλες τέτοιες τρέλες. Ρεζίλι γίνεται ο Φρεντ, ριψοκινδυνεύει και παράξενα φέρεται. Στ’ αλήθεια αυτά θέλει να κάνει Φρεντ και τα ξεχνάει απλώς ή συμβαίνει κάτι άλλο;

    Ευφάνταστη ιστορία, με πολύ χιούμορ, βραχύ, λιτό, στιβαρό κείμενο και παιδικής απλότητας και τελειότητας εικονογράφηση για την αξία της (βραχείας) μνήμης, για όσους μας βάζουν να κάνουμε αταξίες/απρέπειες/ανοησίες και τους ακολουθούμε άκριτα, χωρίς να επεξεργαζόμαστε την ποιότητα της παραίνεσης/υπενθύμισής τους. Και όλα αυτά ο συγγραφέας τα επιτυγχάνει με ήρωα έναν ξεχασιάρη ελέφαντα εκμεταλλευόμενος την αλησμόνητη μνήμη του (“μνήμη ελέφαντα”) και ένα μαϊμούδάκι πειραχτήρι και με εξαιρετικά σκίτσα αλησμόνητες μπλε σκιές στο σώμα του ελέφαντα.

    Ορισμός του picture book που διαβάζεται, παίζεται, δραματοποιείται, ζωγραφίζεται και δίνει ατελείωτες πάσες για χρονικές ακολουθίες, μορφές του ελέφαντα από διάφορες οπτικές γωνίες, παιχνίδια μνήμης με κάρτες, εντολές και πολλά ακόμα.

    Από τον Βρετανό καλλιτέχνη Jarvis και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που μαζί με το Λευκό Λιοντάρι φτιάχνουν έναν πολύ δυνατό Νοέμβριο στο παιδικό βιβλίο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τώρα το θυμήθηκα!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Fred Forgets
    Συγγραφέας: Τζάρβις
    Εικονογράφηση: Τζάρβις
    Απόδοση: Στέλιος Ρουμελιώτης
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2017
    Διόρθωση: Ορέστης Σχινάς
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24 Χ 24
    ISBN: 978-960-569-647-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular