Ο Δόκτωρ αυτή τη φορά ζητά από τα φιλαράκια να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να σχεδιάσουν τα πιο παράξενα αντικείμενα, να κρέμονται από τα κλαδιά ενός δέντρου. Αν τα φιλαράκια τα καταφέρουν θα τους αφήσει να μπουν στη σοφίτα του για δυο λεπτά και να πάρουν έναν και μοναδικό πίνακα. Τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν και αμέσως αναλαμβάνουν δράση. Συζητούν, ανταλλάσουν απόψεις και αποφασίζουν πως θα είναι το δέντρο τους. Οι ιδέες πολλές και το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή: δέντρο με καρδιές, δέντρο με κλειδιά, δέντρο με μπότες κτλ.
-Κάθε δέντρο έχει τη δική του ιστορία: Ένα παιδί ξεκινάει την αφήγηση της ιστορίας για το δέντρο και γιατί επέλεξε να ζωγραφίσει καρδιές. με τις κατάλληλες ερωτήσεις το παιδί πλάθει μια αυτοσχέδια ιστορία και δίνει τίτλο στο έργο του. Η Νικολέτα ζωγράφισε ένα καρδουλόδεντρο και μας αφηγήθηκε την ιστορία του.
"Το δέντρο έχασε τα φύλλα του και ξαφνικά άρχισαν να βγάζουν τα κλαδιά του καρδιές. Ένα δέντρο γεμάτο κόκκινες καρδιές. Ήταν τόσο όμορφο που όλοι ήθελαν να το δουν από κοντά, να θαυμάσουν την ομορφιά του και να πάρουν μια καρδιά μαζί τους. Έτσι σιγά σιγά το δέντρο έμεινε μονάχο, χωρίς ούτε μια καρδιά και έκλαιγε. απαρηγόρητο. Τότε ήρθε ένα κορίτσι, το πλησίασε και του είπε λόγια γλυκά και τότε το δέντρο άνθισε και γέμισε πάλι από καρδιές!
Τα παιδιά καλούνται να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διηγηθούν την δική τους ιστορία για το δικό τους μοναδικό δέντρο.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παράξενα αντικείμενα και να κάνουμε κολάζ σε ένα αυτοσχέδιο δέντρο από χαρτόνι.-
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικείμενα που υπάρχουν στην τάξη. Για παράδειγμα χρωματιστούς συνδετήρες και να γράψουν τα παιδιά σε post it τα ονόματα τους. Έπειτα να κρεμάσουμε τα χαρτάκια με τους συνδετήρες σε ένα δέντρο από πολύχρωμα ξυλάκια. Έτοιμο το δέντρο της φιλίας, να μας θυμίζει ότι είμαστε μια παρέα και έχουμε πολλούς φίλους στην τάξη μας. Μπορεί το δέντρο σταδιακά να αλλάζει και τα παιδιά να γράψουν σε post it το αγαπημένο τους βιβλίο, το αγαπημένο τους παιχνίδι κτλ.