Η ενασχόληση στην τάξη με τα δόντια και τη στοματική υγιεινή δε σταματά έτσι εύκολα! Αναλόγως των ενδιαφερόντων των παιδιών και της δυναμικής της ομάδας, μπορεί να επεκταθεί σε αρκετά πεδία:
Αμφιπλευρικότητα
Δουλεύοντας την αμφιπλευρικότητα, δεξί-αριστερό: το δοντάκι που είναι δεξιά μου είναι υγιές και αριστερά μου άρρωστο κ.λ.π
Έννοιες χώρου
Δουλεύοντας την έννοια “ανάμεσα” (ένα χαλασμένο δοντάκι να κάτσει ανάμεσα σε δύο γερά).
Μαθηματικά
Δεξί-αριστερό: βάλε ένα χαρούμενο ή γερό δοντάκι αριστερά σ’ αυτό που υπάρχει και ένα θλιμμένο ή κούφιο δεξιά
Έννοια αριθμού: βάλε τόσα δοντάκια όσα χρειάζονται για να γίνουν π.χ 5 (ανάλογα ποιον αριθμό θέλουμε να δουλέψουμε)
Αντιστοίχιση, Τόσα-Όσα: δοντάκια σε καρτέλες και καρτελoδοντάκια με νούμερα. Βάλε δίπλα στην καρτέλα τόσα δοντάκια όσα δείχνει ο αριθμός. Δώσε σε κάθε δόντι και μία οδοντόβουρτσα -1 προς 1- ή μία οδοντόβουρτσα και μία οδοντόπαστα -1 προς 2-).
Όμοιο-Διαφορετικό: βρες τα ίδια δόντια και κύκλωσέ τα
Ανάμεσα: βάλε ανάμεσα στην οδοντόπαστα και στην οδοντόβουρτσα ένα δόντι
Σειραθέτηση: βάλε από το μικρότερο στο μεγαλύτερο τα δόντια
Χρονική ακολουθία: βάλε τις εικόνες στη σωστή σειρά. Φαγητό, πλύσιμο δοντιών, ύπνος, ξύπνημα, πρωινό, πλύσιμο δοντιών.
Γλώσσα
Πίνακες αναφοράς: φατσουλοδοντάκια με συναισθήματα Χαμογελαστά, Θυμωμένα, Λυπημένα, Φοβισμένα και καρτέλες με τις αντίστοιχες λέξεις Χαρά, Λύπη, Θυμός, Φόβος. Ομαδικά ή ατομικά (κόψε και κόλλησε τη λεξούλα στο δοντάκι που αισθάνεται έτσι).
Λεξιλόγιο: υγιές, άρρωστο, κούφιο, τερηδόνα, μικρόβια, οδοντόπαστα, οδοντόβουρτσα, οδοντίατρος, οδοντιατρείο, οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα.
Επεκτάσεις
Διαφορετικές οδοντοστοιχίες ζώων (Λαγός, Κροκόδειλος, Φίδι, Ελέφαντας): τα ζώα έμπλεξαν τα δόντια τους! Δώσε τους τα σωστά!