More
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    patakis_xmas banner skroutz_elniplex 405x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 405x150
    patakis_marselen banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΣυνεντεύξειςΆλλοι δημιουργοί"Σε περιόδους δύσκολες πρέπει να δώσουμε έμφαση στη γνώση": συνέντευξη των Library4all

    “Σε περιόδους δύσκολες πρέπει να δώσουμε έμφαση στη γνώση”: συνέντευξη των Library4all

    Library4all
    Μια ομάδα που πριν ακόμα κλείσει έναν χρόνο «ζωής» κατάφερε να δημιουργήσει όμορφα κύματα που ελπίζουμε να γιγαντωθούν! Μια ομάδα που παλεύει για την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Περισσότερα από 130 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής εμπλούτισαν τις βιβλιοθήκες τους χάρη στη δράση Bookwave. Πολυαισθητηριακά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, βιβλιομαραθώνιοι  και πολλές άλλες καινοτόμες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την αγάπη και το μεράκι της. Επιπλέον η  ομάδα αυτή αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ανθρώπων που επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν και σχολείων, ιδρυμάτων, φορέων που χρειάζονται υποστήριξη και υλικό σε ολόκληρη τη Ελλάδα. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του library4all και του bookwave κι ενημερωθείτε για τις δράσεις της ομάδας, χώρους που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την Εκπαίδευση, προσβάσιμους σε όλους, ακόμα και όμορφες κατασκευές με απλά υλικά και προτάσεις βιβλίων. Μα πριν ακόμα μας μιλήσουν, ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Αναστασία, τη Βασιλική, την Ξένια και την Ελένη.

    library4Αναστασία Κάλου
    Εμπνεύστρια και ιδρύτρια της εταιρείας Access Greece η οποία προωθεί την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Σπούδασε Graphic Information Design BA(hons) στο Harrow School of Design and Media του Λονδίνου καθώς και 3-D Interior Design στο Chelsea School of Art. Οπαδός των αρχών του καθολικού σχεδιασμού (Design for All) συνεργάζεται με φορείς αναπηρίας για την υλοποίηση προσβάσιμων έργων.
    Είναι μέλος του ICOM (International Council of Museums), ENAT (European Network of Accessible Tourism), DFA Foundation (Design for All Foundation), Advisory Panel Member της EBU (European Blind Union) καθώς και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς εκδόσεις και περιοδικά. Μέσα από την πολυετή της δραστηριότητα με αντικείμενο την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

    Βασιλική Μπούκη (Δρ.)
    Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) το 1988. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) στο θέμα «Γνωστική Επιστήμη» και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 1995 στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Εργάζεται ως Principal Lecturer στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Τομείς έρευνας: γνωστικές διαδικασίες κατά τη χρήση υπολογιστών στην εκπαίδευση, μάθηση εξ αποστάσεως, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα και ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Βραβείο καλύτερου άρθρου, για την εργασία: ‘Reading Strategies in Hypertexts and Factors Influencing Link Selection’ στο ED-MEDIA 2006 World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications (AACE conference). Florida, USA. Είναι Fellow του British Computer Society (FBCS).

    Ξένια Παπασταύρου
    Από τον Φεβρουάριο του 2012 εργάζεται εθελοντικά στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΠΟΡΟΥΜΕ την οποία εμπνεύστηκε το Μάιο του 2011 και η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Σπούδασε Αρχαία Ελληνικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Εργασιακές Σχέσεις και Human Resource Management στο London School of Economics. Το 2006 ολοκλήρωσε το  Creative Writing Course του Open University UK. Από το 1999 έως το 2012 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη όπου σχεδίασε την πρώτη ιντερνετική πύλη για τον Αγροτουρισμό και ως project manager στο Ίδρυμα Λαμπράκη όπου σχεδίασε τον εκπαιδευτικό κόμβο e-paideia.net του Ιδρύματος. Επίσης, ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Discovery & Science του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Είναι μέλος του Poetry Society της Αγγλίας και επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

    Ελένη Γερουλάνου
    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Wheelock College της Βοστόνης, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Έχει γράψει τα βιβλία “Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη”, “Οι Αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης και “Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια”Έχει γράψει, επίσης, τα βιβλία Με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού και Όταν οι αριθμοί συνάντησαν τη μύτη του μολυβιού και τέλος το παραμύθι Η περιπέτεια της Κατόνης, που έγραψε για το πρόγραμμα Ασφαλώς Κυκλοφορώ που ετοίμασε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την πρόληψη των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων.

    To elniplex με πολλή χαρά “φιλοξενεί” την ομάδα library4all
    Συνέντευξη στη Μαίρη Μπιρμπίλη

    library4all_1Οι Βιβλιοθήκες είναι χώροι που ζυμώνονται όνειρα μαθητών. Library4all ή επί το ελληνικότερον μια βιβλιοθήκη για όλους. Θα θέλαμε να γνωρίσουμε την ιδρυτική ομάδα…
    Εκτός από χρόνια δράσης στην εκπαίδευση, μας ενώνει η φιλία και η διάθεση προσφοράς. Να σας πούμε λοιπόν λίγα λόγια για μας. Η Ελένη είναι εκπαιδευτικός και διευθύντρια του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη, ηΞένια είναι η εμπνεύστρια και ιδρυτικό μέλος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η Αναστασία είναι σύμβουλος προσβασιμότητας, ιδρύτρια της Access Greece, η Βασιλική είναι καθηγήτρια τεχνολογίας στην εκπαίδευση στο WestminsterUniversity του Λονδίνου και ο Άγης είναι παιδίατρος.

    Μοιραστείτε μαζί μας την γέννηση της ιδέας για αυτή τη δράση;
    Σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύει η Ελλάδα τώρα, πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στη γνώση και κυρίως στην πρόσβαση σε αυτήν. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν σχολεία χωρίς πετρέλαιο και παιδιά που στερούνται τα βασικά, αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να βλέπουμε μακρύτερα από την οικονομική κρίση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θέλουμε να εμπνέονται τα παιδιά να ανακαλύπτουν τη γνώση και να νιώθουν τη μαγεία της φύσης και του πολιτισμού, θέλουμε αξιοθέατα να είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ, και οι βιβλιοθήκες των σχολείων να μη στερούνται βιβλίων. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε και να οργανωθούμε ως ομάδα.

    Τι σημαίνει το “4all”;
    Με το “4all” εννοούμε ότι ο πολιτισμός και οι ευκαιρίες εκπαίδευσης είναι για όλους. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ισότιμη πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι περισσότεροι χώροι πολιτισμού δεν είναι προσβάσιμοι από άτομα με αναπηρία ούτε όσον αφορά την προσβασιμότητα του χώρου τους αλλά ούτε και των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να επιτρέπουν την επίσκεψη από άτομα με αναπηρία. Σκεφτείτε ότι ακόμα και αν κάποιος που έχει χτυπήσει και είναι με πατερίτσες ή μία οικογένεια με μωρό σε  καρότσι δεν μπορεί εύκολα να επισκεφθεί μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Και βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα του “βαθμού ευκολίας”. Αν για να έρθει άτομο με αμαξίδιο πρέπει να έχει απαραιτήτως συνοδό, θεωρούμε ότι η υποδομή χρήζει βελτίωσης.
    Επιθυμούμε λοιπόν μέσα από την οργάνωσή μας να δραστηριοποιούμαστε με εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, όπως είναι το bookwave 2013, που να απευθύνονται σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρία καθώς και ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

    Τι είδους δράση είναι Bookwave 2013 ;
    Το bookwave είναι μία ετήσια κοινωφελής δράση προσφοράς βιβλίων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής. Το 2013, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, συνδιοργανώσαμε με το Μουσείο Μπενάκη το πρώτο bookwave. Αξιοποιώντας τη δύναμη του ίντερνετ και των socialmedia υψώσαμε ένα κύμα για να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία στα παιδιά. Ανάγκη για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών είχαν εκφράσει 132 σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή (48 νηπιαγωγεία και 66 δημοτικά).
    library2Η εκστρατεία συλλογής βιβλίων του bookwave κορυφώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο Οδού Πειραιώς το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013. Οικογένειες έδωσαν το παρών, προσφέροντας βιβλία και συμμετέχοντας στα δωρεάν εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών που οργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη. Όλη η δράση ήταν φιλική στα άτομα με αναπηρία, για το λόγο αυτό άλλωστε επιλέχθηκε το κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη που είναι προσβάσιμο, ενώ ένα από τα εργαστήρια υπό την επιμέλεια του εικαστικού Φώτη Φλεβοτόμου απευθυνόταν σε παιδιά με απώλεια όρασης και τους συνοδούς τους. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας των εργαστηρίων στην νοηματική γλώσσα για παιδιά με απώλεια ακοής. Μετά το Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη πήραν οι εθελοντές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που μαζί με την ιδρυτική ομάδα του bookwave και τους εθελοντές της οργάνωσης, ταξινόμησαν και ετοίμασαν σακούλες για να μπορέσει το “κύμα βιβλίων” να φτάσει στα σχολεία.

    Λέτε ότι ήταν το πρώτο bookwave στην Ελλάδα. Πείτε μας λοιπόν για την αρχή αυτή που κάνατε και πώς κρίνετε την ανταπόκριση;
    Η δράση ενέπνευσε και κινητοποίησε μεγάλη προσφορά βιβλίων -καινούριων και σχεδόν καινούριων- από εκδότες, βιβλιοπωλεία, ιδιωτικά σχολεία, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού, εταιρείες και εθελοντικές οργανώσεις. Ο απολογισμός αυτής της κινητοποίησης μετρά 6.000 καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία, ελληνικά και ξενόγλωσσα για παιδιά 5-12 ετών βιβλία που έχουν φτάσει στον προορισμό τους, δηλαδή στις βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 11 βιβλία σε γραφή Braille για τη βιβλιοθήκη του 1ου Ειδικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας. Σημαντική ήταν για μας και η υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που βοήθησε στη διάδοση του εγχειρήματος, αναρτώντας τη δράση στην ιστοσελίδα του e-yliko.

    Το bookwave 2013 βοήθησε σχολεία της Αττικής. Τι γίνεται όμως με τα σχολεία της περιφέρειας;
    Μέσα από τη δράση μας, υποστηρίζουμε σχολεία στην περιφέρεια συγκεντρώνοντας βιβλία για τις βιβλιοθήκες τους. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με ιδρύματα αλλά και με εταιρείες στο πλαίσιο Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ξεκινήσει μία μόνιμη συνεργασία με το Κοινωφελές ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) προκειμένου βιβλία να φτάνουν στα σχολεία. Με τη βοήθεια του ΚΙΚΠΕ, ήδη έχουμε προσφέρει βιβλία σε δημοτικά σχολεία στο Ρέθυμνο, την Πρέβεζα, τη Σκιάθο, τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, το Βασιλικό και τα Γερακαρία Ζακύνθου. Επίσης, συμμετείχαμε στον Μαραθώνιο Βιβλίων των καταστημάτων PUBLIC. To library4all ήταν ο φορέας που εντόπισε ανάγκες ιδρυμάτων και φορέων και πραγματαποιήθηκαν μεγάλες προσφορές βιβλίων σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου library3Βιβλίων, συνεργαστήκαμε με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, και δόθηκαν βιβλία σε 12 φορείς εκ των οποίων το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το ΚΕΘΕΑ. Μία ακόμη συνεργασία μας είναι με την ΠΥΡΝΑ τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία μέσω της οποίας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε και να στείλουμε καινούρια βιβλία στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ιωάννης Μελάς” στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

    Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει τη δράση σας ένας ιδιώτης;
    Μπορεί ο καθένας να δραστηριοποιηθεί αγοράζοντας και δωρίζοντας καινούρια βιβλία και βιβλία σε γραφή  Braille για την υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Επίσης, μπορεί κάποιος να βοηθήσει εθελοντικά το Library4all προσφέροντας λίγο από τον ελεύθερό του χρόνο, ή ακόμη να υποστηρίξει το Library4all προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη δράση του. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στις χορηγίες ιδιωτών για την κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων και όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι εθελοντές.

    Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια από τα μελλοντικά σας σχέδια;
    Έχουμε ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουμε το bookwave 2014. Ενημερωνόμαστε συνεχώς για ανάγκες σχολικών βιβλιοθηκών προκειμένου το φετινό bookwave να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερα βιβλία και να ενισχύσει με ουσιαστικό τρόπο τις σχολικές βιβλιοθήκες. Για μας οι σχολικές βιβλιοθήκες δεν είναι μόνο χώροι που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και χώροι που ξεκινάνε και ζυμώνονται όνειρα μαθητών.

    Ευτυχώς συμβαίνουν και αυτά! Το elniplex σας ευχαριστεί, υποστηρίζει την δράση σας και σας εύχεται καλή συνέχεια!

    Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού. Λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό,  χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εφαρμογές και άλλα προϊόντα για παιδιά, ενήλικες, ΑμεΑ, καθώς και ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται στο περιθώριο.

    Η ιδρυτική ομάδα του Library4all αποτελείται από:

    Γερουλάνου Ελένη
    Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Wheelock College της Βοστόνης, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Έχει γράψει τα βιβλία “Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη”, ”Οι Αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης και “Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια”. Έχει γράψει, επίσης, τα βιβλία Με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού και Όταν οι αριθμοί συνάντησαν τη μύτη του μολυβιού και τέλος το παραμύθι Η περιπέτεια της Κατόνης, που έγραψε για το πρόγραμμα Ασφαλώς Κυκλοφορώ που ετοίμασε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την πρόληψη των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων.

    Κάλου Αναστασία
    Είναι η εμπνεύστρια και ιδρύτρια της εταιρείας Access Greece η οποία προωθεί την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Σπούδασε Graphic Information Design BA(hons) στο Harrow School of Design and Media του Λονδίνου καθώς και 3-D Interior Design στο Chelsea School of Art. Οπαδός των αρχών του καθολικού σχεδιασμού (Design for All) συνεργάζεται με φορείς αναπηρίας για την υλοποίηση προσβάσιμων έργων.
Είναι μέλος του ICOM (International Council of Museums), ENAT (European Network of Accessible Tourism), DFA Foundation (Design for All Foundation), Advisory Panel Member της EBU (European Blind Union) καθώς και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς εκδόσεις και περιοδικά. Μέσα από την πολυετή της δραστηριότητα με αντικείμενο την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

    Μπούκη Βασιλική
    Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) το 1988. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) στο θέμα «Γνωστική Επιστήμη» και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 1995 στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Εργάζεται ως Principal Lecturer στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Τομείς έρευνας: γνωστικές διαδικασίες κατά τη χρήση υπολογιστών στην εκπαίδευση, μάθηση εξ αποστάσεως, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα και ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Βραβείο καλύτερου άρθρου, για την εργασία: ‘Reading Strategies in Hypertexts and Factors Influencing Link Selection’ στο ED-MEDIA 2006 World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications (AACE conference). Florida, USA. Είναι Fellow του British Computer Society (FBCS).

    Παπασταύρου Ξένια
    Το Μάιο του 2011 εμπνεύστηκε το ΜΠΟΡΟΥΜΕ το οποίο συνίδρυσε ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τον Ιανουάριο του 2012. Σπούδασε Αρχαία Ελληνικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Εργασιακές Σχέσεις και Human Resource Management στο London School of Economics. Το 2006 ολοκλήρωσε το  Creative Writing Course του Open University UK. Από το 1999 έως το 2012 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη όπου σχεδίασε την πρώτη ιντερνετική πύλη για τον Αγροτουρισμό και ως project manager στο Ίδρυμα Λαμπράκη όπου σχεδίασε τον εκπαιδευτικό κόμβο e-paideia.net του Ιδρύματος. Επίσης, ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Discovery & Science του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Είναι μέλος του Poetry Society της Αγγλίας και επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

    Τερζίδης Άγης

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular