More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠαρουσιάστηκε το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός για το υπόλοιπο του 2024

    Παρουσιάστηκε το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός για το υπόλοιπο του 2024

    Παρουσιάστηκε χθες το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός για το β’ εξάμηνο του 2024 σε μια όμορφη εκδήλωση στο ΤΑΥ στο Μοναστηράκι. Όλοι οι άνθρωποι των εκδόσεων Ψυχογιός ήταν παρόντες, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν οι συγγραφείς Ιωάννα Μπαμπέτα, Μαρία Ρουσάκη, Βέρα Πρατικάκη, Κυριάκος Αθανασιάδης, Ελένη Γεωργοστάθη, Μαριλίτα Χατζημποντόζη, Σουζάνα Παπαφάγου και Πελιώ Παπαδιά που μίλησαν για τα νέα βιβλία τους.

    Νέα σειρά από δύο έμπειρες και ξεχωριστές συγγραφείς: Άστρα και Όσκαρ και τα δύο πρώτα βιβλία με τίτλο “Πού είναι οι φίλοι;” και “Πού είναι οι παπαγάλοι;” των Ιωάννας Μπαμπέτα και Μαρίας Ρουσάκη. Η Άστρα και ο Όσκαρ είναι διαφορετικοί, όμως ψάχνουν το ίδιο πράγμα. Πού να είναι άραγε οι φίλοι; Βρίσκονται κάτω από τα θρανία; Πίσω απ’ τις κουρτίνες; Ή μήπως μέσα στις κουφάλες των δέντρων; Πού να πήγαν άραγε οι παπαγάλοι; Έφυγαν με τα χελιδόνια; Χάθηκαν; Ή μήπως τους έκλεψαν; Μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν τα παράξενα αυτά μυστήρια!Θα δούμε το Κι όμως με πειράζει της Βέρας Πρατικάκη (διαβάστε απόσπασμα), με ήρωα τον Βλαδίμηρο τον νεροβούβαλο, ο οποίος συναντάει τον παλιό του συμμαθητή, τον Μήτσο τον κούκο, με όλη του την οικογένεια, πριν πάει να ξεκουραστεί. Όταν ο Μήτσος αρχίζει να του ζητάει διάφορα πράγματα, ο Βλαδίμηρος έρχεται σε δύσκολη θέση. Δε θέλει να κάνει όλα αυτά που του ζητούν, αλλά φοβάται μήπως φανεί αγενής και θυμώσουν μαζί του. Είναι ωραίο να κάνεις τους άλλους χαρούμενους, αλλά τι συμβαίνει όταν θέλεις στην πραγματικότητα να πεις όχι;

    Επίσης, θα κυκλοφορήσουν το Ένας κήπος στην τάξη μας, της Χρυσάνθης Τσιάμπαλη, Τι τρέχει στο ράδιο ξεφτέρι, της Ελένης Γεωργοστάθη, τα βιβλία Δε φωνάζω και Δεν το κλείνω, της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, Ο παράξενος Αδάμ και το φεγγάρι, του Κυριάκου Αθανασιάδη, όπου είμαστε στο 1969 και οι περισσότεροι δεν έχουν δει καν από κοντά μια τηλεόραση, ενώ τα παιδιά παίζουν βόλους και μπάλα στις αλάνες, και γυρίζουν σπίτι με γρατζουνισμένα γόνατα. Ένα βαρύ σύννεφο σκεπάζει την Ελλάδα… Λίγοι μιλάνε γι’ αυτό, και όλοι περπατούν με σκοτεινιασμένο βλέμμα, και φόβο. Εκτός από ένα δεκάχρονο αγόρι, που κοιτάζει με δέος τον ουρανό. Γιατί όνειρό του είναι να γίνει αστροναύτης, και να ταξιδεύει στο Διάστημα όπως ο Νιλ Άρμστρονγκ – και όπως ο αγαπημένος του υπερήρωας, ο Παράξενος Αδάμ. Μα βέβαια ο Παράξενος Αδάμ δε ζει παρά μονάχα στα κόμικς, έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι;

    Στα μεταφρασμένα θα δούμε Τη νύχτα που μας παγίδεψε μια ιστορία του τρομερού Μπεν Μίλλερ, Το μαγικό ζαχαροπλαστέιο 9: Δίδυμη Μαγεία, της Κάθριν Λίτλγουντ, το παιδικό βιβλίο της Ιζαμπέλ Αλιέντε Πέρλα, η ατρόμητη σκυλίτσα, την κλασική Σαρλότ, η αραχνούλα του Έλγουϊν Ουάιτ, το επίσης κλασικό Ένα αρκουδάκι που το λένε Πάντινγκτον, του Μάικλ Μποντ, το Ακριβώς όπως είσαι, της Έμα Ντοντ, το Ένας νέος φίλος για τον δράκο, της Μπιάνκα Σούλτσε, τη Λέιλα, η τέλεια μαγισούλα, της Φλάβια Ζ. Ντράγκο, καθώς και τη σειρά κλασικών ιστοριών με αναδιπλούμενες εικόνες, που περιλαμβάνει τον Τζακ και τη φασολιά, τον Πινόκιο, ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία, Ο Θησέας και ο Μινώταυρος κ.α.

    Τα Χριστούγεννα έχουν τη δική τους θέση στο εκδοτικό πρόγραμμα με τα βιβλία Τη νύχτα που συνάντησα τον Αϊ-Βασίλη (εικονογραφημένο), του Μπεν Μίλλερ, Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη, της Έμα Ντοντ, Ο Καρυοθραύστης και οι σκανταλιές του βασιλιά των ποντικών, του Άλεξ Τ. Σμιθ και το Χριστούγεννα στο Χόγκουαρτς, της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Ο Χάρι Πότερ έχει την τιμητική του με αρκετές νέες εκδόσεις όπως Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του φοίνικα, Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ.

    Στο parenting θα κυκλοφορήσουν πολύ ενδιαφέροντα βιβλία όπως το Πώς να προστατεύσετε την ψυχική υγεία του παιδιού σας, της Δρ Μπεθ Μόζλι, αλλά και το Τι να απαντήσω στο παιδί μου, των Σουζάνας Παπαφάγου και Πελιώς Παπαδιά.

    Επανεκδόσεις των βιβλίων θα δούμε στα βιβλία Χάθηκε η μπάλα και Χάθηκε η μπάλα ξανά, της Ελένης Γεωργοστάθη και Ο νταής του σχολικού, της Μαρίας Ρουσάκη.

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular