More
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 405x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ γείτονάς μου ο δεινόσαυρος, του Ντέιβιντ Λίτσφιλντ

    Ο γείτονάς μου ο δεινόσαυρος, του Ντέιβιντ Λίτσφιλντ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 5-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Όλοι πίστευαν πως ο κύριος Γουίλσον ήταν φυσιολογικός.
    Αλλά η Λιζ ήξερε πως ο κύριος Γουίλσον ήταν στην πραγματικότητα…

    Ο πολυβραβευμένος David Litchfield σε ένα ακόμα πανέμορφο βιβλίο του. Σκληρόδετο, υψηλή ποιότητα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Λιζ ζούσε σε έναν ωραίο, συνηθισμένο δρόμο, με συνηθισμένα δέντρα, πουλιά και γείτονες όπως ο κύριος Γουίλσον που ζούσε στο διπλανό σπίτι και όλοι πίστευαν πως ήταν φυσιλογικός. Αλλά η Λιζ ήξερα, ήταν σίγουρη πως ο γείτονάς της ήταν στην πραγματικότητα δεινόσαυρος. Έχει πράσινο δέρμα, μόνο τρία δάχτυλα και ύποπτα μακρύ λαιμό, άξιον απορίας γιατί δεν το πρόσεχε κανείς άλλος.

    Το είπε στη μαμά. Ήταν απασχολημένη, ετοίμαζε παρουσίαση. Το είπε στον δάσκαλο. Ήταν απασχολημένος, διόρθωνε γραπτά. Το είπε στην τάξη. Όλοι γέλασαν. Πήγε στο παλαιοντολογικό μουσείο, στην επικεφαλής, τη Μέρι. Πώς γίνεται; “Έχουν εξαφανιστεί εδώ και 65 εκατομμύρια χρόνια“, της είπε. Η Λιζ κατάλαβε ότι χρειαζόταν αποδείξεις. Έψαξε. Τις βρήκε. Ήταν δεινόσαυρος, πράγματι. Αλλά ήταν πολύτιμος για την επιστήμη. Τον πήρε. Τον έκανε θέαμα και ανακάλυψη. Τώρα, η Λιζ πρέπει να βρει έναν τρόπο να φέρει τον κύριο Γουίλσον πίσω.

    Εστιάζοντας

    Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Ντέιβιντ Λίτσφιλντ, που μας έχει συνεπάρει αρκετές φορές με τις ιστορίες του, δημιουργεί μια ακόμα εξαίρετη ιστορία, την οποία υπογράφει σε κείμενο και εικόνα. Ένα κείμενο που συνθέτει μια μεστή, ρέουσα, απέριττη σε όλα της ιστορία, όπου η κανονικότητα δεν είναι αυτό που καθρεφτίζει η όψη σου, αυτό που όρισε η φύση σου, αλλά εκείνο όπου σε τάζει η ζωή σου, η καρδιά σου, η επιλογή σου. Μέσα από ένα μαγικορεαλιστικό χρονοταξίδι σε ένα τούνελ του χρόνου, ο κύριος Γουίλσον, δεινόσαυρος γαρ, ξεναγεί την περίεργη, φιλομαθή και ειδική στους δεινοσαύρους, Λιζ, στον κόσμο απ’ όπου προέρχεται, στην πάλαι πατρίδα του, ένα ιουρασικό πάρκο, καθώς επιλέγει, ταλαντούχος, περιζήτητος στη ζαχαροπλαστική, ευτυχισμένος, να ζήσει στον κόσμο των ανθρώπων, δεχόμενος τους πλείστους κώδικές τους, αλλά διατηρώντας τη μακρινή προέλευσή του, δίχως ποτέ να την αρνείται, δίχως να κόβει τον ομφάλιο λώρο μαζί της, εξακολουθώντας να προσφέρει σ’ αυτήν. Ένας πρόσφυγας του χρόνου ο κύριος Γουίλσον, συγκλονίζει με τη στάση του, τη σύλληψή του, τη μετατροπή του σε τρόπαιο και θέαμα και επιστημονικό αντικείμενο, καθώς η Λιζ και οι άλλοι άνθρωποι βλέπουν κάτι άλλο σε αυτόν από επιστημονική έρευνα.

    Πού ανήκεις; Ποιος είναι ο κόσμος σου; Πού είναι ο τόπος σου, η γειτονιά σου; Ποιοι είναι οι άνθρωποί σου; Ποιο είναι το σπίτι σου; Ποια είναι η γη σου, η πατρίδα σου; “Πατρίδα μου είναι εκεί που αγαπώ“, κατά το γνωστό τραγούδι. Και κυρίως… Ποιος είναι εσύ; Τι είσαι; Αυτό που φαίνεσαι; Αυτό που διάλεξες ή αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε σένα;

    Θα σας συγκινήσει ο κύριος Γουίλσον και η Λιζ. Θα βρείτε ο καθένας κάτι διαφορετικό να αγαπήσετε, να γελάσετε, να ταυτιστείτε, να προβληματιστείτε. Και είναι τόσο παιδική αυτή η ιστορία, τόσο κατάλληλη για παιδιά, δίχως όμως να στερείται αυτής της αρχιτεκτονικής σε επίπεδα που τη συστήνουν για μεγαλύτερα παιδιά και για ενήλικες.

    Μαγική και η εικονογράφησή του Λίτσφιλντ. Αποχρώσεις, συνταιριάσματα, αντιθέσεις, γεωμετρίες, καλαίσθητες λεπτομέρειες δίχως υπερβολές, οπτικά ερεθίσματα παντού.

    Για αναγνώστες από 3 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μάρτης.

    Απόσπασμα

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ο γείτονάς μου ο δεινόσαυρος
    Συγγραφέας:

    Μα

    Εικονογράφος:

    Za

    Εκδόσεις:

    Π

    Επιμέλεια:
    Διορθώσεις:
    Σελίδες:
    Μέγεθος:
    ISBN:

    978-

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular