More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι Καλύτερες Ιστορίες με Σκύλους και Γάτες (συλλογικό έργο)

    Οι Καλύτερες Ιστορίες με Σκύλους και Γάτες (συλλογικό έργο)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-13) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα; Αν εξαφανίζονταν όλα τα ζώα, ο άνθρωπος θα πέθαινε από τη μεγάλη μοναξιά του πνεύματος. Γιατί, ό,τι συμβαίνει στα ζώα, σύντομα συμβαίνει και στον άνθρωπο.
    Αρχηγός Σιάτλ, φυλή ινδιάνων Σουκουάμις 

    Ένα ανθολόγιο απολαυστικών ιστοριών με τα αγαπημένα τετράποδα από τους Κυριάκο Αθανασιάδη, Ελένη Γεωργοστάθη, Σπύρο Γιαννακόπουλο, Αντιγόνη Ζόγκα, Κλαίρη Θεοδώρου, Φίλιππο Μανδηλαρά, Χίλντα Παπαδημητρίου και Αργυρώ Πιπίνη.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μετά τις «Καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα» και τις «Καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους» ο Κυριάκος Αθανασιάδης ανθολογεί και επιμελείται άλλη μια ενδιαφέρουσα συλλογή διηγημάτων, όπου αυτή τη φορά το θέμα της μοιάζει να είναι μια προέκταση της προηγούμενης συλλογής όπου έβαζε τη φιλιά στο θρόνο που της αρμόζει, και τώρα επανέρχεται με μια διαφορετική μορφή φιλίας, αυτή την άνευ όρων και ανταλλαγμάτων φιλία, αυτή που μπορούν να μας προσφέρουν τα μικρά και μεγάλα τετράποδα πλάσματα που μοιράζονται, ανέχονται και ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας. Οι φύλακες άγγελοι, οι υπερασπιστές, οι πιστοί μας φίλοι που δεν είναι άλλοι από τους αγαθούς σκύλους και τις καπάτσες γάτες.

    «Η γάτα που κάθισε στο χαλάκι δεν είναι ιστορία. Η γάτα που κάθισε στο χαλάκι μιας άλλης γάτας είναι ιστορία».
    Τζων Λε Καρρέ

    Η Αργυρώ Πιπίνη θα μας συστήσει τον Μόρις και τη Ντόρις, τις δυο γάτες που δεν ψήφιζαν τους Τόρις; Και ποιος ήταν ο περιβόητος ο Μπόρις που ήθελε το δικό του να γίνεται στο κράτος;

    Πεϊνιρλί, τι σόι όνομα ήταν αυτό; Αυτό από ότι γνωρίζω είναι φαγητό. Η Ελένη Γεωργοστάθη μάλλον έχει αντίθετη άποψη.

    Ποιος είναι αυτός ο τρομερός Σκέλεκατ και ποιες είναι οι πέντε μοίρες του; Για επτά ζωές είχα ακόυσει. Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος έχει πολλά να μας αφηγηθεί.

    6, άλλο παράξενο όνομα κι αυτό. Η Αντιγόνη Ζόγκα κάνει τα πάντα να μας πείσει πως όλα τα μπανάλ ονόματα είχαν ήδη δοθεί.

    Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Οι σκύλοι με τις γάτες…θανάσιμοι εχθροί. Έτσι γνωρίζουμε από τα βάθη της ιστορίας. Η Κλαίρη Θεοδώρου με το πρώτο ΓΑΒ θα μας πει μια ιστορία τελείως διαφορετική.

    Ο Φίλιππος Μανδηλαράς μας εξηγεί πως είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια σχέση μεταξύ μιας γάτας, ενός μοναχού και ενός σαμουράι. Περίεργο μου ακούγεται αλλά ο κύριος Μανδηλαράς κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

    Και ήρθε η ώρα να κάνουμε μια φιλοσοφική αναζήτηση με την Χίλντα Παπαδημητρίου στο τιμόνι, Υπάρχει άραγε παράδεισος και πιο συγκεκριμένα γατο-παράδεισος; Κι αν, ναι, πού μπορεί να βρίσκεται;

    Και, τέλος, ο Κυριάκος Αθανασιάδης θα μας απαντήσει στο ερώτημα «Πώς μπορεί ένας σκύλος που περνά μέσα από έναν τοίχο; Και τι σχέση έχει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένα κουκλάκι και ένα «κόλπο»;

    «Έχω δει ένα βλέμμα στα μάτια των σκυλιών, ένα φευγαλέο βλέμμα παιχνιδιάρικης περιφρόνησης, και είμαι σίγουρος πως τα σκυλιά βασικά πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι χαζοί».
    Τζων Στάινμπεκ

    Εστιάζοντας

    Μια ιδιαίτερη παρέα συγγραφέων συγκεντρώνεται για άλλη μια φορά για να μας δώσει μερικές από τις πιο όμορφες, τρυφερές, συγκινητικές, πρωτότυπες, αστείες, ανατρεπτικές, φανταστικές, λιγουλάκι ανατριχιαστικές ιστορίες με σκύλους και γάτες. Η Ελένη Γεωργοστάθη, ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, η Αντιγόνη Ζόγκα, η Κλαίρη Θεοδώρου, ο Φίλιππος Μανδηλαράς, η Χίλντα Παπαδημητρίου, η Αργυρώ Πιπίνη και φυσικά ο Κυριάκος Αθανασιάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν εμπειρίες, σκέψεις, αναμνήσεις, όνειρα αλλά και τραύματα, διεισδύοντας στον υπέροχο κόσμο αυτής της ειλικρινούς φιλίας, αυτής της σχέσης ζωής και όχι ιδιοκτησίας, της προσφοράς και της συντροφικότητας, αυτής της αμφίδρομα δυναμικής συνύπαρξης που αντικατοπτρίζει τον πραγματικό μας σεβασμό στην ίδια τη ζωή.

    Μια ακόμα απολαυστική σύμπραξη καταξιωμένων συγγραφέων που μας προσφέρουν μια ιδιαίτερη αναγνωστική εμπειρία με οκτώ σύντομα, καλοφτιαγμένα διηγήματα, με οκτώ διαφορετικές φωνές, με οκτώ διαφορετικές χορδές να πάλλονται παράλληλα, με ξεχωριστό ρυθμό και τέμπο, με προσεγγίσεις που καλύπτουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, με διαφορετικές ατμόσφαιρες και συναισθήματα.

    Ξεχωριστές ιστορίες, όσο ξεχωριστή είναι και αυτή η δυναμική σχέση ζωής με τους τετράποδους φίλους μας.

    Η Αλεξία Ευσταθοπούλου με τα ασπρόμαυρα γουστόζικα σκίτσα που εισάγουν κάθε διήγημα, τις καθαρές γραμμές, τα ανάλαφρα υδατοχρώματα και μελάνια προσφέρει μια ακόμα όμορφη πινελιά στο ήδη ενδιαφέρον ανθολόγιο με τις καλύτερες ιστορίες για γάτες και σκύλους.

    Για αναγνώστες που έχουν νιώσει αυτή τη μαγική σχέση και για εκείνους που θα ήθελαν και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Νίκος Κυπουργός – Σπύρος Σακκάς – Η Μαύρη Γάτα

    Φοίβος Δεληβοριάς – Ένας Σκύλος Στο Κολωνάκι

    Μίλτος Πασχαλίδης – Η δική μας γλώσσα

    Shirley Bassey – Get The Party Started

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι Καλύτερες Ιστορίες με Σκύλους και Γάτες
    Σειρά: Οι Καλύτερες Ιστορίες
    Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος, Γεωργοστάθη Ελένη, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Ζόγκα Αντιγόνη, Θεοδώρου Κλαίρη, Μανδηλαράς Φίλιππος, Παπαδημητρίου Χίλντα, Πιπίνη Αργυρώ
    Εικονογράφος: Ευσταθοπούλου Αλεξία
    Ανθολόγηση- Επιμέλεια Αθανασιάδης Κυριάκος
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2021
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 168
    Μέγεθος: 14,5 Χ 19
    ISBN: 978-960-484-552-1

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular