More
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 1068x150
    patakis_marselen banner_elniplex 1068x150
    patakis_xmas banner skroutz_elniplex 405x150
    xmas banner agori koimismeno_elniplex 405x150
    patakis_marselen banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜικρά κορίτσια, μεγάλες ιδέες: Ήρθαν Τζέιν Γκούντολ, Άννα Φρανκ, Σιμόν ντε Μποβουάρ

    Μικρά κορίτσια, μεγάλες ιδέες: Ήρθαν Τζέιν Γκούντολ, Άννα Φρανκ, Σιμόν ντε Μποβουάρ

    Σημαντικές γυναίκες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, σχεδιάστριες, εξερευνήτριες,συγγραφείς, ακτιβίστριες και επαναστατημένες φωνές, κορίτσια που τα ξεχώρισαν θλιβερές στιγμές της ιστορίας, αναδεικνύει η νέα σειρά Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες (Pequena y grande) των εκδόσεων Παπαδόπουλος που υπογράφει η Καταλανή Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα.

    Οι τρεις πρώτοι τίτλοι της σειράς αφορούσαν στις Μαρί Κιουρί, Κοκό Σανέλ και Αγκάθα Κρίστι. Ένα εκατομμύριο αντίτυπα και μετάφραση σε 17 γλώσσες, η σειρά υποσχόταν και στα ελληνικά την συνέχεια που έδειξε στο εξωτερικό όπου έχει ξεπεράσει ήδη τα 25 βιβλία (Φρίντα Κάλο, Έλλα Φιτζέραλντ, Αμέλια Έρχαρτ, Μάγια Αγγέλου, Μαρία Μοντεσσόρι, Μητέρα Τερέζα και αρκετές ακόμα θα έρθουν).

    Η νέα τριάδα της σειράς στα ελληνικά φωτίζει δύο τεράστιες προσωπικότητες και την αγαπημένη προέφηβη της λογοτεχνίας. Πρόκειται για την Γαλλίδα συγγραφέα, ακτιβίστρια και φεμινίστρια, σύντροφο του υπαρξιστή φιλοσόφου Σαρτρ, Σιμόν Ντε Μποβουάρ, την αγγλίδα πρωτευοντολόγο και ανθρωπολόγο Τζέιν Γκούντολ που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα, και την συγγραφέα του πιο διάσημου ημερολογίου του κόσμου, Άννα Φρανκ, που κατέληξε τραγικά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν τον Μάρτιο του 1945.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς μένουν αδιατάραχτα και εδώ. Φωτίζονται μέσα από πολύ εύκολα, ομοιοκατάληκτα δίστιχα τα κεντρικά σημεία της ζωής και της δράσης κάθε προσωπικότητας, η εικονογράφηση -αυτή τη φορά ανήκει σε τρεις διαφορετικές εικονογράφους- είναι κατά βάση σε απλές, ρεαλιστικές γραμμές, το κείμενο λιτό. Η λογική της σειράς δεν είναι να βιογραφήσει την εκάστοτε προσωπικότητα αλλά να λειτουργήσει ως νύξη και ερέθισμα για περαιτέρω ενασχόληση, καθώς και ως μια ένεση αισιοδοξίας και πίστης ότι όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

    Πολύ ωραίο βλέμμα στην εικονογράφηση της Σιμόν ντε Μποβουάρ από την Κριστίν Ρούσσεϊ και την Άννα Φρανκ από την Σβέτα Ντορόσεβα. Πολλά τα κομίστικα και υψηλής αισθητικής στοιχεία σε αυτές τις δύο εικονογραφήσεις.

    Άννα Φρανκ. Η μετακόμισή της στην Ολλανδία ελέω Χίτλερ, η εισβολή των Ναζί στις Κάτω Χώρες, το ημερολόγιο που της χάρισαν στα 13 της οι γονείς της και η καταφυγή τους στο μυστικό πατάρι μέχρι την μεταφορά τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και το τραγικό τέλος.

    Τζέιν Γκούντολ. Η αγάπη της για τα ζώα από μικρή, το ταξίδι της στην Αφρική με χρήματα που μάζεψε, η ζωή και η επαφή της με τους χιμπατζήδες και η αναρρίχησή της στην κορυφή της επιστήμης και της γνώσης δίχως να έχει μόρφωση πανεπιστημιακή.

    Σιμόν ντε Μποβουάρ. Η ζωή στην σε αριστοκρατική οικογένεια, η αγάπη της για τα βιβλία, η κρίση και η φτώχεια, η μάχη της για μόρφωση, οι σπουδές της στη φιλοσοφία, ο έρωτάς της για τον Σαρτρ, η συγγραφή βιβλίων, η μάχη της για τα δικαιώματα των γυναικών.

    Για παιδιά 4-6 ετών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Άννα Φρανκ
    Τζέιν Γκούντολ
    Σιμόν ντε Μποβουάρ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Pequena y grande…
    Συγγραφέας: Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα
    Εικονογράφηση: Sveta Dorosheva
    Beatrice Cerocchi
    Christine Roussey
    Σειρά: Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες
    Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Απρίλιος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19,5 Χ 24
    ISBN: 978-960-569-969-7
    978-960-569-968-0
    978-960-569-967-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular