More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜην ανοίξεις αυτό το βιβλίο, του Άντι Λι

    Μην ανοίξεις αυτό το βιβλίο, του Άντι Λι

    Το χιούμορ, το αυθεντικό χιούμορ, αυτό που θα σε κάνει να γελάσεις πραγματικά, και μάλιστα να γελάσουν μικροί και μεγάλοι ακριβώς με τα ίδια πράγματα, είναι εξαιρετικά σπάνιο στα βιβλία για παιδιά. Εν προκειμένω, έχουμε ένα βιβλίο, ένα picture book (ιδιαιτέρως βραχύ κείμενο) που σε κάνει να γελάς από την δεύτερη ως την τελευταία του σελίδα.

    Στο οποίο βιβλίο, ο ήρωας, ένα ανθρωπόμορφο και αβγουλόμορφο χαριτωμένο μούτρο, μας εκλιπαρεί να μην ανοίξουμε καν το βιβλίο, ύστερα να το κλείσουμε αμέσως, μετά να μην γυρίσουμε σελίδα. Σταδιακά εκνευρίζεται με τον αναγνώστη, θυμώνει, του φωνάζει, τον εκλιπαρεί, περνάει διάφορα στάδια απεύθυνσης για να αποφύγει κάτι κατά τον ίδιο οδυνηρό.

    Γελάς. Αναρωτιέσαι τι του συμβαίνει. Μπαίνεις στη θέση του. Προφανώς κανείς δεν κλείνει το βιβλίο κι αυτή η άρνηση συναίνεσης και συμμόρφωσης έχει μια αξία. Το βιβλίο παίζεται, μπορούμε να σώσουμε τον φίλο με διάφορες εναλλακτικές προτάσεις, μπορούμε να φτιάξουμε ένα τεράστιο βιβλίο που θα μας συμβαίνουν διάφορα κωμικά εφόσον γυρίζουμε τις σελίδες, μπορούμε πολλά. Αλλά πάνω απ’ όλα, θα περάσετε υπέροχα, μικροί και μεγάλοι, τα πέντε λεπτά της ανάγνωσής του.

    Ο εμπνευστής του βιβλίο, ο δημοφιλής Αυστραλός κωμικός Άντι Λι, είδε αυτό το άνευ πλοκής “τίποτα” να σημειώνει τεράστια επιτυχία, να κατακτά βραβεία και να μεταφράζεται σε 35 γλώσσες. Γιατί το βιβλίο για παιδιά δεν χρειάζεται να είναι μηνύματα και μεγάλα νοήματα. Μπορεί να είναι νεύματα και κυρίως διασκέδαση και αυθεντικότητα.

    Το προτείνω.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μην ανοίξεις αυτό το βιβλίο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Do not open this book
    Κείμενα: Άντι Λι
    Εικονογράφηση: Χιθ ΜακΚένζι
    Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σεπτέμβριος 2018
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 23,5 Χ 27,5
    ISBN: 978-618-01-2678-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular