More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜε το σύνθημα «Read!ng» έρχεται η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

    Με το σύνθημα «Read!ng» έρχεται η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

    Με το σύνθημα «Read!ng», έρχεται φέτος η 75η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η περίφημη Frankfurter Buchmesse, στοχεύοντας να αναδείξει την πολύπλευρη, πολύμορφη φύση των εκδόσεων στην ψηφιακή εποχή.

    Η εποχή αλλάζει, οι συνήθειες επίσης, τα μέσα και οι τρόποι ανάγνωσης εμπλουτίζονται, αλλά η κουλτούρα της ανάγνωσης οφείλει να παραμείνει. Audio, podcast, e-books και ούτω καθεξής, αλλά που έχει αξία είναι να παραμείνει ισχυρή η ελευθερία ανταλλαγής ιδεών, η προώθηση της αξιών της δημοκρατίας, η αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτισμών.

    Πάνω από εκατό χιλιάδες επαγγελματίες εκδότες και περίπου τέσσερις χιλιάδες εκθέτες συμμετείχαν στην έκθεση το 2023 και φέτος αναμένεται να ξεπεραστούν αυτοί οι αριθμοί στη μεγαλύτερη πώληση δικαιωμάτων βιβλίων του κόσμου. Πεντακόσια σαράντα τραπέζια θα περιμένουν τους εκπροσώπους εκδοτών στο Κέντρο Λογοτεχνικών Αντιπροσώπων & Προσκόπων της Φρανκφούρτης (LitAg) και ήδη είναι όλα δεσμευμένα.

    Μετά την κριτική που δέχθηκε από ορισμένους η έκθεση σχετικά με τον τομέα των βιβλίων για παιδιά, οι διοργανωτές αναδιαμόρφωσαν την Αίθουσα 1 για να δημιουργήσουν χώρο για περισσότερους παιδικούς εκδότες και εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους εκδοτικούς αντιπροσώπους, αλλά και για το κοινό, τα παιδιά. Οπότε και εκεί αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα. 

    Η Ιταλία είναι η φετινή τιμώμενη χώρα με θέμα «Radici nel Futuro» (Ρίζες στο μέλλον), με ειδικές εκδηλώσεις και συγγραφείς. Σημαντική παρουσία θα έχει η Γαλλία με 1.500 τετραγωνικά μέτρα περίπτερο, όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις, οι Αμερικανοί, αλλά πλέον και οι ανερχόμενοι Ασιάτες, Κίνα, Ιαπωνία, Εμιράτα, Κορέα, Φιλιππίνες, καθώς και χώρες από την ανατολική Ευρώπη που επενδύουν στο βιβλίο.

    Ένα τελευταίο σημείο που αξίζει να τονιστεί από το ρεπορτάζ μας είναι η επιδίωξη των διοργανωτών να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς μεταξύ των βιβλίων και των δημιουργών με την τεράστια βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

    Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε ένα νέο Επιχειρηματικό Κέντρο Παιχνιδιών, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular