Τα “μαθηματικά” παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε (από το γάντι) με τα παιδιά είναι πάρα πολλά. Οι εικόνες των επτά ζώων του παραμυθιού μας δίνουν διάφορες δυνατότητες:
-να βάλουμε στη σειρά τις εικόνες με βάση τη σειρά που μπήκαν τα ζώα στο παραμύθι.
-να βάλουμε στη σειρά τις εικόνες από το τελευταίο προς το πρώτο ζώο
-βάζουμε τις φωτογραφίες μέσα στο γάντι, το παιδί τραβά στην τύχη κάποια και λέει τη θέση (τακτικότητα) του ζώου στη σειρά εισόδου: πρώτο, δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ.
-επτά παιδιά ταυτίζονται με ζώα και μπαίνουν τα ίδια στη σωστή σειρά
-βρες την αλεπού: αναποδογυρίζουμε τις κάρτες και τα παιδιά, που για λίγα δευτερόλεπτα τις παρατήρησαν πρέπει να θυμηθούν που είναι π.χ. η αλεπού.
-ποιο λείπει: εξαφανίζουμε μια κάρτα και τα παιδιά πρέπει να βρουν ποιο ζώο λείπει από τις κάρτες.
-αντιστοιχούμε κάθε εικόνα με τον αριθμό της, π.χ. η αλεπού μπήκε τέταρτη στο γάντι άρα πρέπει να πάει κάτω από τον αριθμό 4 κ.ο.κ.
-έννοιες χώρου: οι κάρτες πηγαίνουν δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, μέσα και πίσω από το γάντι. Τα παιδιά πρέπει να πουν που βρίσκονται τα ζώα, π.χ. ο ποντικός είναι αριστερά από το γάντι, ο βάτραχος πάνω από το γάντι κ.ο.κ.
Με αυτά τα γνωστά (τα περισσότερα) παιχνίδια αλλά και πολλά άλλα που θα σκεφτείτε με τα παιδιά, μπορείτε να διασκεδάσετε ενώ παράλληλα τα μαθηματικά έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στη σκέψη των παιδιών.