More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜαθαίνω με την Πέππα: νέα εκπαιδευτική σειρά με την αγαπημένη γουρουνίτσα!

    Μαθαίνω με την Πέππα: νέα εκπαιδευτική σειρά με την αγαπημένη γουρουνίτσα!

    31 Μαΐου 2004. Προβάλλεται για πρώτη φορά στο βρετανικό Channel 5 η σειρά κινουμένων σχεδίων Peppa Pig, δημιουργία των Neville Astley και Mark Baker, παραγωγή της εταιρίας eOne, που ανήκει πλέον στη Hasbro Entertainment.

    Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε και οι περιπέτειες της Peppa, της αξιαγάπητης γουρουνίτσας, της οικογένειας και των φίλων της, κατέκτησαν με μια ξέφρενη πορεία όλο τον κόσμο φτάνοντας σε περισσότερες από 180 χώρες με 400+ επεισόδια που προσεγγίζουν κάθε πτυχή της ζωής, ενώ τα παιχνίδια, οι παραστάσεις, τα video games, οι ταινίες, τα κάθε λογής προϊόντα κυριαρχούν στις προτιμήσεις των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

    Η Peppa έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια… Πέππα και είναι ασφαλώς εξαιρετικά δημοφιλής και στην Ελλάδα. Οι Εκδόσεις Anubis έχουν φέρει από το 2012 στη χώρα μας τις έντυπες εκδοχές των περιπετειών της, τα βιβλία, τα οποία έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό το ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κάτι που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο εκδοτικό project στη χώρα! Μάλιστα, πέρσι ήταν η πρώτη φορά που ο διεθνής κολοσσός Hasbro έδωσε τη δυνατότητα σε έναν τοπικό εκδότη βιβλίων Peppa Pig να αναπτύξει πρωτότυπο περιεχόμενο συνδεδεμένο με τη χώρα και τον πολιτισμό της, όπως ήταν η σειρά παιδικών βιβλίων «Peppa Loves Greece» που κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Anubis με τα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας «Peppa Pig: Η Πέππα στην Ακρόπολη», «Peppa Pig: Το ελληνικό μου καλοκαίρι», «Peppa Pig: Σούπερ Αυτοκόλλητα… στην Ελλάδα», αλλά και την εικονογραφημένη ιστορία «Peppa Pig: Η Πέππα γνωρίζει τον Παρθενώνα», όπου η Πέππα παίρνει τη θέση… της χαμένης Καρυάτιδας. Μάλιστα, η σειρά «Ρeppa Loves Greece» κατέκτησε το βραβείο BLUEPRINT AWARD / Francise First Mindset στα HASBRO EMEA AGENTS 2023 AWARDS.

    Αυτό το καλοκαίρι, οι Εκδόσεις Anubis φέρνουν στην Ελλάδα τη νέα εκπαιδευτική σειρά Μαθαίνω με την Πέππα, με 5 τίτλους για αρχή:

    Μετρώ 0 έως 20 (Μαθηματικά)
    Γράφω τα Μεγάλα Γράμματα (Γλώσσα)
    Γράφω τα Μικρά Γράμματα (Γλώσσα)
    Αυτά που Νιώθω (Συναισθήματα)
    Κάνω Φίλους (Η Κοινωνία μας)

    Μέσα από απλές, κατανοητές, δομημένες από εκπαιδευτικούς και ελεγμένες από ειδικούς επιστήμονες και συμβούλους, δραστηριότητες, στο γνωστό φιλόξενο περιβάλλον της αγαπημένης σειράς, η Πέππα και οι φίλοι της διεγείρουν τους μηχανισμούς της πρώιμης μάθησης, παρέχοντας ποικίλα ερεθίσματα και ευκαιρίες εμπειριών που τροφοδοτούν τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνουν τις γλωσσικές και μαθηματικές τους ικανότητες και συντελούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η παιγνιώδης μάθηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενσυναίσθησης και η επίλυση προβλημάτων.

    Γράψε, σβήσε κι άμα θέλεις ξανακάνε!

    Τα τρία από τα πέντε βιβλία της σειράς, εκείνα που αφορούν στα γράμματα και τους αριθμούς, ανήκουν στην κατηγορία Write and Wipe ή Write and Erase Books, δηλαδή βιβλία τύπου γράφω και σβήνω, τα οποία συνοδεύονται από ειδικό μαρκαδόρο με σφουγγαράκι και αποτελούνται από σελίδες διπλής πλαστικοποίησης (double lamination) με γυαλιστερές εσωτερικές σελίδες, για επαναλαμβανόμενη χρήση. Το πρώτο και άμεσο πλεονέκτημα αυτών των διαδραστικών βιβλίων είναι η δυνατότητα που δίνεται στα παιδιά για πειραματισμό και αυτοδιόρθωση. Ειδικά αν αφήσετε τα παιδιά να αναρωτιούνται, να υποθέτουν, να δίνουν απαντήσεις και να κάνουν λάθη, θα βοηθήσετε πολύ τη σκέψη τους, εγκαθιδρύοντας την κριτική τους ικανότητα.

    Πέρα από το πλεονέκτημα αυτό, έχουμε πέντε βιβλία με αυτοκόλλητα, ειδικά σύμβολα, απλές συμβουλές, κατανοητά ζητούμενα και φιλόξενο γραφιστικό περιβάλλον, που θα προσφέρουν στα παιδιά έναν διαδραστικό κόσμο διασκέδασης και μάθησης.

    Ας τα γνωρίσουμε!

    Στο Μετρώ 0 έως 20, μαθαίνεις παρέα με την Πέππα και τους φίλους της να γράφεις τους αριθμούς, να τους διαβάζεις και να μετράς μέχρι το 20! Σχηματίζεις τους αριθμούς πατώντας πάνω στις τελίτσες, βλέπεις γραμμένα τα ονόματά τους, αντιστοιχίζεις, κατανοείς ποσότητες, την πληθικότητα, συμπληρώνεις τις απαντήσεις σου με το ειδικό μαρκαδοράκι και αν θέλεις, καθαρίζεις εύκολα τις σελίδες και ξαναδοκιμάζεις! Έτσι τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς ως ψηφία, ως λέξεις και ως σειρά αρίθμησης.

    Στα δύο βιβλία γλώσσας, Γράφω τα Μεγάλα Γράμματα και Γράφω τα Μικρά Γράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα μεγάλα ή κεφαλαία και τα μικρά ή πεζά γράμματα, μέσα από εξάσκηση στις βασικές γραμμές από τις οποίες παράγονται και κατόπιν μέσα από στοχευμένες ασκήσεις γραφής οι οποίες ομαδοποιούν τα γράμματα σε ομάδες. Έτσι, δίνουν την ευκαιρία στα παιδικά χέρια να προσαρμοστούν βήμα βήμα στον συναρπαστικό κόσμο της αλφαβήτας. Τα δύο βιβλία έχουν οπτικά ερεθίσματα φιλικά προς Άτομα με Αναπηρία, ενώ οι συμβουλές που περιλαμβάνουν αφορούν και σε δεξιόχειρες και σε αριστερόχειρες. Έτσι η συμπερίληψη είναι πραγματική και όχι κατ’ ευφημισμόν.

    Στο βιβλίο Αυτά που Νιώθω, η Πέππα και οι φίλοι της προσφέρουν ένα πλούσιο περιβάλλον πρώτης επαφής, αναγνώρισης και προσέγγισης του πυρήνα των βασικών συναισθημάτων κάθε ανθρώπου: χαρά, λύπη, ενθουσιασμός, φόβος, θυμός, έκπληξη, ηρεμία, ντροπή, ακεφιά, ανησυχία, περηφάνια. Γιατί είναι η πιο σημαντική δεξιότητα στη ζωή όλων των παιδιών να αναγνωρίζουν, να αποδέχονται και να συμφιλιώνονται με όλα τα συναισθήματα, ταξινομώντας τα μέσα τους, ώστε να μπορούν να τα διαχειριστούν. Πώς νιώθω σήμερα; Τι είναι αυτό που μου συμβαίνει; Το νιώθω μόνο εγώ ή και οι φίλοι μου; Γιατί νιώθω έτσι; Πώς μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μέσα μου; Μέσα από δραστηριότητες αναγνώρισης, χρησιμοποιώντας τα αυτοκόλλητα που περιλαμβάνονται και αξιοποιώντας τις συμβουλές, η Πέππα οδηγεί τα παιδιά σε μια πρώτη προσέγγιση των συναισθημάτων, με σκοπό να εξοικειωθούν μαζί τους, να μάθουν μιλούν για αυτά, να εκφράζονται χωρίς ενοχές.

    Στο βιβλίο Κάνω Φίλους η Πέππα μας παίρνει μαζί της στον κόσμο των σπουδαίων αξιών. Πίσω από τους απλούς και κατανοητούς τίτλους “Βοηθάμε ο ένας τον άλλον“, “Μοιραζόμαστε δίκαια“, “Παίζουμε μαζί ή χώρια“, “Περιμένουμε τη σειρά μας“, “Είμαστε καλοί φίλοι“, πάνω στους οποίους δομούνται όλες οι δραστηριότητες του βιβλίου, πίσω από τον γενικό τίτλο Κάνω Φίλους, κρύβονται οι καθολικές, παγκόσμιες αξίες της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης, της ατομικότητας, της ανεκτικότητας, του σεβασμού, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης, της μοιρασιάς και όλων των διακλαδώσεών τους.

    Η σειρά έχει τη σφραγίδα ειδικών επιστημόνων: της Dr Alison Borthwick, διεθνούς σύμβουλου εκπαίδευσης Μαθηματικών και ομιλήτριας διαλέξεων, που είναι Σύμβουλος έκδοσης, του Jan Dubiel, διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού Προσχολικής Εκπαίδευσης, που είναι Σύμβουλος σειράς, ενώ σύμβουλος της ελληνικής έκδοσης είναι ο παιδιατρικός εργοθεραπευτής, ειδικευμένος στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Σέργιος Καγιάς.

    Η δημιουργία της νέας αυτής σειράς βασίστηκε στα αποτελέσματα ειδικής έρευνας επικεντρωμένης στο brand της Πέππα, η οποία έδειξε ότι οι γονείς το αναγνωρίζουν και το εμπιστεύονται για τον εκπαιδευτικό και συνάμα ψυχαγωγικό του ρόλο, ενώ θεωρούν ότι τα βιβλία της Πέππα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπημένη κοινωνικόσυναισθηματική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση σωστών αξιών, διατηρώντας πάντα τον γνώριμο, ευχάριστο χαρακτήρα του σήματος.

    Και αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας Μαθαίνουν με την Πέππα! Και δεν σταματάει εκεί! Σε λίγες εβδομάδες έρχονται νέα βιβλία για την καινούργια σχολική χρονιά, για το σχολείο που αρχίζει, για τα χρώματα, τα σχήματα, το κράτημα του μολυβιού και άλλες δεξιότητες, με διασκεδαστικό τρόπο!

    Αποκάλυψη εξωφύλλου:

    Περιμένουμε, Πέππα!

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular