More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_tallek_405x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Animation & VideoΗ Ivine και ο Μουσταφά, τα δύο νέα συγκινητικά κινούμενα σχέδια της...

    Η Ivine και ο Μουσταφά, τα δύο νέα συγκινητικά κινούμενα σχέδια της Unicef για τα παιδιά-πρόσφυγες

    Δύο νέες ταινίες κινουμένων σχεδίων βασισμένες σε αληθινές ιστορίες παιδιών ανέβασε σήμερα η UNICEF. Πρόκειται για τις ιστορίες της Αϊβίνε και του Μουσταφά.

    Η UNICEF παρουσιάζει 2 ακόμα ταινίες κινουμένων σχεδίων για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός θετικού πλαισίου αντιμετώπισης απέναντι στα δεκάδες εκατομμύρια παιδιά και νέους ανθρώπους που είναι σήμερα πρόσφυγες παγκοσμίως. Και ειδικότερα, την ώρα που η κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή μοιάζει, δίχως άλλο, τουλάχιστον απελπιστική.

    Με τίτλο «UnfairyTales – Άδικα Παραμύθια», οι τρεις (συνολικά) ταινίες – αληθινές ιστορίες της φυγής των παιδιών από το φρικιαστικό τοπίο του πολέμου – εξηγούν τη φρίκη που κρύβεται πίσω από την αιτία για την οποία έφυγαν. Γυρίστηκαν στο στυλ ενός παραμυθιού και θα υποστηριχθούν από ένα ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο, επίσης με τίτλο «Unfairy Tales».

    Τα «UnfairyTales – Άδικα Παραμύθια» είναι μέρος της πρωτοβουλίας #actofhumanity, που επικεντρώνεται στο ότι τα παιδιά είναι παιδιά, ανεξαρτήτως από το που προέρχονται και στο ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα και αξίζει μια δίκαια ευκαιρία στη ζωή.

    Να θυμήσουμε ότι είχε προηγηθεί η ταινία "Η Μαλάκ και η βάρκα". Σήμερα η UNICEF ανέβασε δύο ακόμα ιστορίες. Η μία ιστορία – «Η Αϊβίνε και το Μαξιλάρι» – παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της 14χρονης Αϊβίνε και του μαξιλαριού της, του Πίλοου. Μετά από μια επικίνδυνη απόδραση από τη Συρία, η Αϊβίνε εγκαταστάθηκε σ’ έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία, όπου αντιμετώπισε νέες προκλήσεις. Η τρίτη ταινία (μετά τη Μαλάκ και την Αϊβίνε), "Ο Μουσταφά κάνει έναν περίπατο", εστιάζει στην ιστορία του μικρού Μουσταφά, που αφού εγκατάλειψε το σπίτι του, αναρωτιέται ποιος έμεινε πλέον για να γίνει φίλος του.

    Η σύλληψη και η παραγωγή της σειράς ανήκουν στην διαφημιστική εταιρεία 180LA, με την βοήθεια των εταιριών κινουμένων σχεδίων Consulado, House of Colors, Bubba’s Chop Shop και Gilles Cecilie Studio, καθώς και στην εταιρεία Media Monks, που παρήγαγε το ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο.

    Οι Εκτελεστικοί Δημιουργικοί Διευθυντές της 180LA, Rafael Rizuto και Eduardo Marques, δηλώνουν: «Οι ταινίες της σειράς «UnfairyTales», απεικονίζουν, με σπαραξικάρδιες λεπτομέρειες, τι πραγματικά σημαίνει για ένα παιδί να βιώνει αυτή την κατάσταση, δείχνοντας πως κάποιες ιστορίες δεν είναι για παιδιά. Χρειάζεται να πούμε αυτές τις ιστορίες για να κάνουμε τον καθένα να σκεφτεί γι’ αυτό».

    «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό με σχετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζουμε να παραγάγουμε κι άλλες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτό που επιζητούμε είναι απλό: Δείξτε μια πράξη ανθρωπιάς για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Χρησιμοποιείστε το #actofhumanity για να μοιραστείτε ιστορίες και να εμπνεύσετε εμάς και άλλους», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδος, κ. Ηλίας Λυμπέρης.

    Δείτε τις ταινίες
    Η Ivine και το μαξιλάρι
    Το ταξίδι της 14χρονης Ivine από τη Συρία. “Είχα εφιάλτες με αυτές τις καταστάσεις και έκλαιγα, και το μαξιλάρι μου ήταν μούσκεμα από τα δάκρυά μου.” λέει.
    Ο Μουσταφά κάνει έναν περίπατο- Ένα ταξίδι από τη Συρία
    Πώς νιώθει άραγε ένα παιδί όταν εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του; Αφήνοντας πίσω αγαπημένα του πρόσωπα και ανεκτίμητα αντικείμενα; Πρόκειται για έναν τραυματικό αποχωρισμό. Αυτή είναι η ιστορία του Mustafa.

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    Most Popular