More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_tallek_1068x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_tallek_405x150 (1)
    patakis_Grizelda banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Η Πέππα το γουρουνάκι απαγορεύθηκε στην Κίνα παρότι δημοφιλέστατη

    Η Πέππα το γουρουνάκι απαγορεύθηκε στην Κίνα παρότι δημοφιλέστατη

    Η Πέππα το γουρουνάκι φαίνεται πως είναι ο τελευταίος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων του δυτικού κόσμου που μπήκε στο στόχαστρο των λογοκριτών του Πεκίνου, αφού το δημοφιλές γουρουνάκι έγινε εικόνα- σύμβολο μιας “ατίθασης” ομάδας νέων κινέζων, πολλοί από τους οποίους για να γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αποτελούν μέρος της συγκεκριμένης ομάδας, φορούν ρολόγια με το δημοφιλές γουρουνάκι ή κάνουν τατουάζ με το καρτούν.

    Το hashtag Peppa Pig εξαφανίστηκε και περίπου 30.000 βίντεο αφαιρέθηκαν και αποκλείστηκε από το δικτυακό ιστότοπο και πλατφόρμα βίντεο Douyin (κάτι σαν το youtube), ενώ λογοκρίθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης καθώς αποτελεί, κατά τους λογοκριτές της, πρότυπο μιας χαλαρής και απείθαρχης γενιάς και εμπόδιο στη θετική κοινωνική ηθική, χαρακτηριστικά που είναι αντίθετα με τις αξίες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

    Ο αποκλεισμός της Peppa Pig εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία της Κίνας ενάντια στο επικίνδυνο για τα παιδιά και τους νέους διαδικτυακό περιεχόμενο που μεταφέρει τους χρήστες σε σελίδες livestreams και mobile gaming. Ήρθε δε σε μια στιγμή που ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στις κινέζικες οικογένειες, οι οποίες πίστευαν ότι η παρακολούθηση βρετανικών κινουμένων σχεδίων και ταινιών ποιότητας θα συνέβαλαν στην βελτίωση των δεξιοτήτων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από τα παιδιά τους. Η θέαση των επεισοδίων της Πέππα είχαν πάνω από 30 δισεκατομμύρια θεάσεις στις πλατφόρμες όπως το Douyin.

    Επίσης, σύμφωνα με το BBC, εικόνες του Winnie the Pooh απαγορεύτηκαν και κατέβηκαν από το διαδίκτυο μετά από χιλιάδες αναφορές ότι η δημοφιλής κίτρινη αρκούδα μοιάζει πολύ με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping. Τα GIF του Winnie the Pooh έχουν διαγραφεί από την κινέζικη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και… έχουμε συνέχεια…

    RELATED ARTICLES

    Most Popular