More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΗ νομπελίστρια Άλις Μάνρο γνώριζε ότι ο άντρας της κακοποιούσε την κόρη...

    Η νομπελίστρια Άλις Μάνρο γνώριζε ότι ο άντρας της κακοποιούσε την κόρη της

    Η κόρη της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Άλις Μάνρο, η Αντρέα Ρόμπιν Σκίνερ, προχώρησε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

    Συγκεκριμένα η Σκίνερ έγραψε στην εφημερίδα Toronto Star ότι το 1976, όταν ήταν 9 ετών, «ένα βράδυ που εκείνη (η μητέρα της) έλειπε, ο σύζυγός της, ο πατριός μου Τζέραλντ Φρέμλιν, τρύπωσε στο κρεβάτι μου την ώρα που κοιμόμουν και μου επιτέθηκε σεξουαλικά».

    Ο γεωγράφος Τζέραλντ Φρέμλιν, ο οποίος πέθανε το 2013, όπως έγραψε η Σκίνερ σε κάθε βόλτα τους με το αυτοκίνητο της έδειχνε τα γεννητικά του όργανα, της μιλούσε για τα κοριτσάκια που του άρεσαν στη γειτονιά και της περιέγραφε τις σεξουαλικές ανάγκες της μητέρας της.

    Το πράγμα, όμως, γίνεται ακόμα χειρότερο. Στα 25 της εξομολογήθηκε τα πάντα στη μητέρα της, αλλά εκείνη αδιαφόρησε επιλέγοντας να μείνει μαζί του, «σα να είχε πληροφορηθεί για μια απιστία. Συνεχίσαμε να προσποιούμαστε ότι δεν είχε συμβεί τίποτα. Αυτό κάναμε πάντα».

    Στα 38 της, διαβάζοντας σε συνέντευξη της μητέρας της να εγκωμιάζει τον άντρα της, προχώρησε σε καταγγελία του Τ. Φρέμλιν για σεξουαλική παρενόχληση. Εκείνος, το 2005 παραδέχθηκε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, αποκαλώντας την όμως αντροχωρίστρα και θεωρώντας ότι το πράγμα με τις παρενοχλήσεις έχει παραγίνει. Πέθανε το 2013, ενώ η συγγραφέας μητέρα της τον Μάιο του 2023, σε ηλικία 92 ετών, παίρνοντας μαζί της διθυραμβικά σχόλια, ακόμα και από τον ίδιο τον Καναδό πρωθυπουργό, δέκα χρόνια αφού τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2013.

    Η Σκίνερ δεν το άφησε να περάσει. «Αυτό που ήθελα ήταν να υπάρξει μια καταγραφή της αλήθειας, κάποια δημόσια απόδειξη ότι δεν μου άξιζε αυτό που μου είχε συμβεί. Επίσης ήθελα αυτή η ιστορία, η ιστορία μου, να γίνει τμήμα των ιστοριών που αφηγείται ο κόσμος για τη μητέρα μου». Μάλιστα το Munro’s Books, το βιβλιοπωλείο που είχε ιδρύσει η βραβευμένη συγγραφέας στήριξε απόλυτα την Σκίνερ για όσα ανέφερε, δηλώνοντας μάλιστα ότι κατάστημα έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το 2014 από τη Μανρό.

    Το μέγεθος του καλλιτέχνη έχει σχέση με το μπόι του ως άνθρωπος; Να η μεγάλη συζήτηση.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular