More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕγώ για το βιβλίο μου-Ευθυμία Ανδριώτη: "Ο ελεύθερος χρόνος είναι το πιο...

    Εγώ για το βιβλίο μου-Ευθυμία Ανδριώτη: “Ο ελεύθερος χρόνος είναι το πιο πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε”

    Η Ευθυμία Ανδριώτη γράφει για το νέο της βιβλίο Η εβδομάδα της μαγισσούλας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (εικονογράφηση Κατερίνα Βερούτσου).

    Όταν ξεκίνησα να γράφω την Εβδομάδα της μαγισσούλας, σκέφτηκα πως η έννοια του χρόνου θα με απασχολούσε δημιουργικά, ακόμα μια φορά. Ο χρόνος τρύπωσε στις λέξεις, στους στίχους, στις γραμμές και με παρέσυρε στο παιχνίδι του. Ένα παιχνίδι, μαγικό, απρόσμενο κι αναπάντεχο.

    Εφτά μέρες τη βδομάδα, οι δουλειές τρέχουν αράδα για τη μαγισσούλα μου, που είναι μια σύγχρονη μάγισσα, δραστήρια, προκομμένη και εργατική. Κάθε μέρα τρέχει να προλάβει το χρόνο, να αξιοποιήσει το χρόνο, να γεμίσει το χρόνο! Όπως κι εγώ, όπως όλοι μας.

    Η μαγισσούλα προσέχει τα ζωάκια της, φροντίζει το σπίτι της, πηγαίνει για ψώνια, γυμνάζεται, διασκεδάζει. Κάνει πράγματα που της αρέσουν κι αγαπά αλλά ο χρόνος δε φτάνει. Οι έντονοι ρυθμοί απομυζούν τις δυνάμεις και τις αντοχές της, αδειάζουν τις μπαταρίες και την ενέργεια της. Γράφοντας την ιστορία δεν ήταν δύσκολο να ταυτιστώ με την ηρωίδα μου και ένιωθα πως πολλοί ενήλικες αλλά και παιδιά ζουν και αισθάνονται όπως εκείνη. Γιατί σίγουρα, ένα δύσκολο και απαιτητικό χρονοδιάγραμμα με ατέλειωτες δουλειές και υποχρεώσεις, ένα αυστηρά οργανωμένο πρόγραμμα, δεν μπορεί παρά να οδηγεί στην κούραση και τη μονοτονία. Ακόμη και σε έναν μαγικό και παραμυθένιο κόσμο, η επανάληψη και η ρουτίνα φέρνουν την εξάντληση.

    Η μαγισσούλα μου όμως κάνει την υπέρβαση. Αυτή που θα ήθελα να κάνω κι εγώ. Αυτήν που χρειαζόμαστε όλοι μας. Στον δικό μας τον καιρό, ο ελεύθερος χρόνος, μας λέει η μαγισσούλα με το δικό της παιχνιδιάρικο τρόπο, είναι το πιο πολύτιμο, το πιο σπουδαίο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε. Ο χαλαρός και απρογραμμάτιστος χρόνος μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ως μια διέξοδος ανεμελιάς, ξεκούρασης, εκτόνωσης του άγχους και του στρες που συνοδεύουν την καθημερινή δραστηριότητα. Ειδικά για τα παιδιά, για τις μικρές μαγισσούλες της καρδιάς μας, τι πιο σημαντικό από το ελεύθερο παιχνίδι που ενισχύει τη συναναστροφή και την επικοινωνία με άλλα παιδιά, και τι πιο ουσιαστικό από την αποφόρτιση και την ηρεμία που χαρίζει η θεραπευτική επαφή με τη φύση.

    Καθώς ολοκλήρωνα αυτή την ιστορία έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: κάποιες στιγμές, πολύ τακτικά, το χρόνο να περνάω ήρεμα και χαλαρά. Ελπίζω κι εσείς να καταφέρετε να δώσετε την ίδια υπόσχεση. Και να την κρατήσετε!

    ————————————————————

    Διαβάστε την παρουσίαση του ELNIPLEX:

    https://www.elniplex.com/%ce%b7-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7/

    RELATED ARTICLES

    Most Popular