More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕκδηλώσεις ενάντια στη λογοκρισία σε ολόκληρες τις Η.Π.Α. σήμερα

    Εκδηλώσεις ενάντια στη λογοκρισία σε ολόκληρες τις Η.Π.Α. σήμερα

    Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και άλλοι φιλαναγνωστικοί φορείς και οργανισμοί σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α. διοργανώνουν εκδηλώσεις κατά της απαγόρευσης των βιβλίων ως μέρος της εναρκτήριας Ημέρας Δράσης Ελευθερίας στην Ανάγνωση (Freedom to Read Day of Action).

    Η προσπάθεια αυτή συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών, την Ένωση Αγροτικών και Μικρών Βιβλιοθηκών, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κουίνς και την πρωτοβουλία Unite Against Book Bans του ALA.

    Η Unite Against Books Bans σημειώνει στον ιστότοπό της: «Το 2023, η απαγόρευση βιβλίων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με 4.240 τίτλους βιβλίου να αποσύρονται, μια αύξηση της τάξης του 65% από τα 2.571 βιβλία του 2022 και 128% από τα βιβλία του 2021. Το 47% των βιβλίων αυτών που σημαδεύτηκαν για λογοκρισία ήταν τίτλοι που αντιπροσωπεύουν φωνές ανθρώπων με διαφορετικό του λευκού χρώμα και ανθρώπων που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα.

    Οι συντονισμένες προσπάθειες λογοκρισίας συνεχίζουν να γίνονται με ανησυχητικό ρυθμό, επηρεάζοντας σχολεία και δημόσιες βιβλιοθήκες σε εθνικό επίπεδο και απειλώντας τα δικαιώματα όλων των Αμερικανών. Οι δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες θα πρέπει να αποτελούν ασφαλή καταφύγια γνώσης και κοινότητας, προσφέροντας πρόσβαση σε διαφορετικές απόψεις και δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και το κοινό να ασχοληθούν με τα ζητήματα της εποχής μας. Η Ημέρα Δράσης της Κοινότητας Freedom to Read θα ενώσει τις βιβλιοθήκες και θα εξυψώσει τις φωνές των αναγνωστών σε εθνικό επίπεδο. Σταθείτε μαζί μας ενάντια στις απαγορεύσεις βιβλίων το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024″.

    Η οργάνωση καλεί όλους να σταθούν στο πλευρό των αναγνωστών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη της ελευθερίας της ανάγνωσης, η οποία είναι μια αμερικανική αξία που πρέπει να προστατεύεται. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει τι διαβάζει. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τα άτομα να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το τι διαβάζουν αυτά και οι οικογένειές τους.

    Η ελεύθερη πρόσβαση σε πληροφορίες και γνώση είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία. Οι απαγορεύσεις βιβλίων εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των ιδεών. Η ελευθερία της ανάγνωσης παίζει ουσιαστικό ρόλο στον ενημερωμένο διάλογο και στην εξασφάλιση της υγείας των δημοκρατικών μας θεσμών. Η αύξηση της απαγόρευσης βιβλίων στα σχολεία και τις κοινότητες είναι μια κρίση. Πολλοί από τους τίτλους που στοχεύουν στη λογοκρισία είναι από έγχρωμους ή σχετικά με άτομα που προσδιορίζονται ως LGBTQIA+.

    Το βιβλίο απαγορεύει τη βλάβη, την απομόνωση και τις διακρίσεις σε βάρος των έγχρωμων και των ατόμων LGBTQIA+, απαγορεύοντάς τους την πρόσβαση σε ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τη ζωή τους. Ο καθένας αξίζει να δει τον εαυτό του στις σελίδες των βιβλίων. Δεσμεύομαι να ψηφίσω και να ακουστεί η φωνή μου, καταλήγει η δυνατή φωνή του καλέσμάτος του Unite Against Books Bans.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular