More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔικαστική νίκη για τους Γάλλους εκδότες έναντι της σκιώδους βιβλιοθήκης Z-Library

    Δικαστική νίκη για τους Γάλλους εκδότες έναντι της σκιώδους βιβλιοθήκης Z-Library

    Το Δικαστήριο του Παρισιού αποφάσισε την απαγόρευση αποκλεισμού κατά κορυφαίων Γάλλων παρόχων υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο (IAPs), ζητώντας τους να αποτρέψουν την πρόσβαση στον ιστότοπο πειρατείας βιβλίων και άρθρων Z-Library.

    Η Le Syndicat national de l’Edition, η επαγγελματική οργάνωση που εκπροσωπεί τους Γάλλους εκδότες βιβλίων, κινήθηκε νομικά εναντίον των Bouygues Telecom, FREE, Y Z, ORANGE και Y, γαλλικές τηλεφωνικές εταιρείες και IAP. Αυτές οι τελευταίες παρείχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Z-Library, την περίφημη σκιώδη βιβλιοθήκη που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν παράνομα περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως βιβλία και άρθρα.

    «Οι γαλλικές εκδόσεις επενδύουν μαζικά για να επιτρέψουν την ευρεία πρόσβαση του κοινού στα ψηφιακά βιβλία», αναφέρουν οι εκδότες στην ανακοίνωση τους. «Η πειρατεία βιβλίων υπονομεύει την αμοιβή των δημιουργών, τόσο των συγγραφέων όσο και των εκδοτών. Αποτελεί απειλή για ολόκληρο το οικοσύστημα των βιβλίων, ιδιαίτερα τους βιβλιοπώλες, και βλάπτει την πολιτιστική πολυμορφία». Και καταλήγει: «Η καταπολέμηση της πειρατείας βιβλίων είναι περισσότερο από ποτέ προτεραιότητα για τους εκδότες και η SNE εξακολουθεί την αποστολή της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα ολόκληρου του επαγγέλματος».

    Στη Γαλλία είχε υπάρξει ακόμα ένα χτύπημα κατά της πειρατείας από τους εκδότες το 2022 όταν και μπλοκαρίστηκαν 205 ιστότοποι που διακινούσαν ή συνδέονταν με ιστοτόπους διακίνησης πειρατικού υλικού.

    Η βιβλιοθήκη αυτή προσφέρει περισσότερα από 20 εκατομμύρια βιβλία και 86 εκατομμύρια άρθρα, θίγοντας πνευματικά δικαιώματα και εκδοτικά συμφέροντα. 

    Το Γαλλικό Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της Le Syndicat national de l’Edition, δεχόμενη ότι ο ιστότοπος Z-Library επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς την εξουσιοδότηση των κατόχων των δικαιωμάτων.

    Αναμένουμε τη συνέχεια…

    RELATED ARTICLES

    Most Popular