More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΔιαβάσαμε και ακούσαμε παρέα και φέτος

    Διαβάσαμε και ακούσαμε παρέα και φέτος

    Το βραβευμένο σωματείο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, γιόρτασε για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμματισμού στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

    Για περισσότερες από 3 ώρες, παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι τους πρόποδες της εφηβείας, μαζί με τους γονείς και τους φροντιστές τους, μετακινούνταν στις όμορφες εστίες δράσης, τα δέντρα, όπου πραγματοποιούνταν μεγαλόφωνες και διαδραστικές αναγνώσεις σε 6 γλώσσες, καθώς και χαριστικό παζάρι, έκθεση βιβλίων για τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το θέατρο που επιμελήθηκε το δραστήριο μέλος του συλλόγου η Σίσσυ Τσιφλίδου, αναγνωστικό δρώμενο και εικαστικό εργαστήρι.

    Οι δίγλωσσες αναγνώσεις, αλβανικά – ελληνικά, αραβικά – ελληνικά και ρουμάνικα – ελληνικά, οργανώθηκαν από την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώ οι αναγνώσεις στα ουκρανικά έγιναν από τον Σύλλογο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Trembita και στα φαρσί θα γίνουν από την ομάδα Αφγανών και Ιρανών γυναικών Hidden Goddess. Υπήρχαν χώροι για όλους όσοι ήθελαν να διαβάσουν βιβλία μόνοι τους, με τις δικές τους παρέες και οικογένειες.

    Οι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με αρκετό κινηματογραφικό Χατζιδάκι στο ρεπερτόριο, έδωσαν, κάπου στη δύση του ηλίου, το θαυμάσιο κλείσιμο που χρειαζόταν, με τον κόσμο να χειροκροτά, περιστοιχίζοντας τους μουσικούς, λίγο πιο πάνω από την Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

    Η Άβα Χαλκιαδάκη, όλες οι συνεργάτιδες και συνεργάτες του Διαβάζοντας Μεγαλώνω, οι εξαιρετικές εθελόντριες που βοηθούσαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων και μέχρι αργά το βράδυ κουβαλούσαν πράγματα και υλικό και ο περισσότερος από κάθε φορά κόσμος που πήγε στο Πάρκο και στήριξε την εκδήλωση, παιδιά, γονείς, συγγραφείς, εικονογράφοι, εκδότες, βιβλιόφιλοι, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον μείγμα φιλαναγνωσίας και ελπίδας.

    Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του library4all, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και του Myrtillo Café.

    Την ευθύνη για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης θα έχουν οι εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

    Το ELNIPLEX ήταν χορηγός επικοινωνίας και ήταν εκεί.

    diavazoume 2023 tsiflidou
    Σίσσυ Τσιφλίδου
    diavazoume 2023 alexandrou2
    Γιώτα Αλεξάνδρου
    diavazoume 2023 dartzali
    Σοφία Δάρτζαλη
    diavazoume 2023 iliopoulos
    Βαγγέλης Ηλιόπουλος
    diavazoume 2023 fillarmoniki
    Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών

    Αναλυτικά το πρόγραμμα που έλαβε χώρα:

    Program diavazontas megalwnw2023

     

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular