More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΑνοιχτό κάλεσμα σε συγγραφείς και εικονογράφους για συμμετοχή στις δράσεις της 21ης...

    Ανοιχτό κάλεσμα σε συγγραφείς και εικονογράφους για συμμετοχή στις δράσεις της 21ης Δεκεμβρίου

    Afisa xarise 21 dekemvriou lΤο ELNIPLEX μετά την απρόσμενη έκρηξη και επιτυχία της 21ης Δεκεμβρίου 2023 και της δράσης “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως“, που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες ανθρώπους σε Ελλάδα και Κύπρο, προχωρά φέτος ακόμα περισσότερο την οργάνωση και την προώθηση αυτής της σημαντικής βιβλιομέρας.

    Έχοντας πλέον την περσινή εμπειρία, έχοντας πια όλες οι δράσεις της 21ης Δεκεμβρίου την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και την Αιγίδα του Κυπριακού Υφυπουργείου Πολιτισμού, πιστεύουμε ότι φέτος η δράση θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική της σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Κάλεσμα:

    Καλούμε όλους τους συγγραφείς και εικονογράφους βιβλίων για παιδιά, εφήβους και νέους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε βιβλιοδράσεις κατά την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024.

    Μια λίστα με εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, με σημαντικούς δημιουργούς βιβλίων θα είναι σημαντική για την επιτυχία της φετινής δράσης, για όλους τους αναγνώστες, για τα παιδιά, για τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους των βιβλιοθηκών και των βιβλιοπωλείων, για τους ίδιους τους εκδότες, για κάθε οικογένεια.

    Καλούμε όλους τους συγγραφείς και τους εικονογράφους να δημιουργήσουν μία εκδήλωση σε βιβλιοπωλείο που επιθυμούν, σε βιβλιοθήκη ή σε σχολείο κοντά στον τόπο κατοικίας τους:

    • υπογράφοντας βιβλία
    • μιλώντας απλά με τα παιδιά, με το κοινό
    • παρουσιάζοντας κάποιο βιβλίο τους
    • κάνοντας κάποιο εργαστήριο
    • ή κάνοντας κάποια άλλη εκδήλωση της αρεσκείας τους

    Η πώληση βιβλίων είναι σημαντική για την ενδυνάμωση της κουλτούρας της ανάγνωσης και της ενίσχυσης του χώρου του βιβλίου.

    Ενδιαφέρον θα είχαν και συμμετοχές 2 ή και περισσότερων δημιουργών στο ίδιο μέρος.

    Προσφερόμενοι χώροι:

    • βιβλιοπωλεία
    • βιβλιοθήκες
    • σχολεία
    • χώροι εκδοτικών οίκων
    • ιδρύματα
    • άλλοι χώροι πολιτισμού

    Το ELNIPLEX θα συγκεντρώσει ως τις 15 Νοεμβρίου όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς και όλες τις δράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και θα τις προωθήσει κατάλληλα και συγκεντρωτικά.

    Μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας στους εκδότες σας ή όταν έχετε κάποια εκδήλωση να ανακοινώσετε στο info@elniplex.com. Επίσης, μπορούμε να ανακοινώσουμε διαθέσιμους συγγραφείς για συγκεκριμένες περιοχές.

    Η στήριξη της δράσης φέτος θα είναι μια κίνηση εδραίωσης του βιβλίου σε χώρους με παιδιά πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular