More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_robot sto erimonisi banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΑνακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων Kirkus 2024: ποια παιδικά βιβλία ξεχώρισαν

    Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων Kirkus 2024: ποια παιδικά βιβλία ξεχώρισαν

    Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για το Βραβείο Kirkus 2024, του πλέον περίφημου ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο.

    Η κατηγορία λογοτεχνίας για νεαρούς αναγνώστες χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες με δύο βιβλία η καθεμία.

    Στα εικονογραφημένα βιβλία, οι φιναλίστ είναι το We Who Produce Pearls, σε κείμενο της Joanna Ho και εικονογράφηση της Amanda Phingbodhipakkiya, και το There Was a Party for Langston, σε κείμενο του Jason Reynolds και εικονογράφηση των Jerome Pumphrey και Jarrett Pumphrey.

    Στη λίστα της μεσαίας κατηγορίας (middle-grade) με βιβλία για παιδιά περίπου 8-12 ετών, βρίσκονται το Safiyyah’s War της Hiba Noor Khan και το Shark Teeth της Sherri Winston, ενώ οι φιναλίστ νεαρών ενηλίκων είναι το Gather του Kenneth M. Cadow και το Bright Red Fruit της Safia Elhillo.

    Το βραβείο λογοτεχνίας μικρών αναγνωστών θα κριθεί από τον Christopher A. Biss-Brown, επιμελητή της Παιδικής Συλλογής Έρευνας Λογοτεχνίας στη Free Library of Philadelphia και κριτικού του Kirkus, τη Michelle H. Martin, καθηγήτρια στις Υπηρεσίες Παιδιών και Νέων στη Σχολή Πληροφοριών του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και τους δύο συντάκτες βιβλίων για νεαρούς αναγνώστες του Kirkus, τους Mahnaz Dar και Laura Simeon.

    Κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο $50.000, ένα ποσό που καθιστά τα Kirkus από τα βραβεία με τη μεγαλύτερη αμοιβή παγκοσμίως.

    Το βραβείο Kirkus απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2014. Οι νικητές των φετινών βραβείων θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα γίνει στο Tribeca Rooftop στη Νέα Υόρκη στις 16 Οκτωβρίου 2024, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Kirkus στο YouTube.

    Πηγή είδησης: Kirkus

    RELATED ARTICLES

    Most Popular