More
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    patakis_o psullos banner_1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    patakis_o psullos banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΑνάμεσα στα 6 Καλύτερα Βιβλιοπωλεία του Κόσμου για το 2024 τα βιβλιοπωλεία...

    Ανάμεσα στα 6 Καλύτερα Βιβλιοπωλεία του Κόσμου για το 2024 τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

    Ανάμεσα στα Καλύτερα Βιβλιοπωλεία του Κόσμου για το 2024 βρίσκονται τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σύμφωνα με την εφημερίδα The Daily Telegraph!

    Είναι αλήθεια και είναι πολύ τιμητικό για τους ανθρώπους των Βιβλιοπωλείων ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ!  Συμπεριλήφθηκαν από την έγκριτη εφημερίδα TheDailyTelegraph στα κορυφαία βιβλιοπωλεία παγκοσμίως για το 2024

    Για τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ανέφεραν χαρακτηριστικά:

    “Αν και τα περισσότερα από τα βιβλία είναι στα ελληνικά, υπάρχουν ξενόγλωσσα βιβλία και γραφική ύλη, καθώς και ένα μικρό καφέ σε αυτό το όμορφο βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1955, και αν και ξεκίνησε ως ένα μικρό γωνιακό κατάστημα, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης. Μοναδικά φωτιστικά, μοντέρνα διακόσμηση και καλοσχεδιασμένα καθίσματα, μαζί με ράφια γεμάτα βιβλία, κάνουν το χώρο να μοιάζει με μια ιδιαίτερα κομψή βιβλιοθήκη.”

    Το 2018 είχαν πάλι συμπεριληφθεί (ο Ευριπίδης στη Στοά συγκεκριμένα) από τον σπουδαίο αγγλικό εκδοτικό οίκο Pan Macmillan στη λίστα με τα 25 ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου! Τότε είχαν βρεθεί στη λίστα με βιβλιοπωλεία όπως άλλα σημαντικά στον κόσμο όπως το Leakey’s Bookshop in Inverness, στο Ινβερνές της Σκωτίας, το Word on the Water, στο Λονδίνο, το Libreria Acqua Alta, στη Βενετία, το Livraria Lello in Porto, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το El Ateneo Grand Splendid, στο Μπουένος Άιρες, το Cafebrería el Péndulo, στην Πόλη του Μεξικό, το Boekhandel Dominicanen, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, το Shakespeare & Company, στο Παρίσι, το The Bookworm, στο Πεκίνο, το Cook & Book, στις Βρυξέλλες, το Lutyens & Rubinstein, στο Λονδίνο, το Open Door Bookshop, στη Ρώμη, το Addyman Books αλλά και το Atlantis Books στη Σαντορίνη.

    Τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι: “δεν πουλάμε μόνο βιβλία και γραφική ύλη, αλλά έχουμε επεκτείνει το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο για να καλύψουμε και άλλες ανάγκες των πελατών μας. Στα καταστήματά μας ο επισκέπτης μας θα βρει επίσης είδη τέχνης, παιχνίδια, είδη δώρου καθώς και βινύλια και πικάπ, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών για τους λάτρεις του πολιτισμού”.

    Πέρα από την ποικιλία προϊόντων, τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ αποτελούν έναν ζωντανό χώρο πολιτιστικής δραστηριότητας. Στους χώρους μας φιλοξενούμε τακτικά παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις για σύγχρονα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, προσκαλώντας συγγραφείς και ειδικούς να μοιραστούν τις απόψεις τους με το κοινό.

    Παράλληλα, λειτουργούν οι Λέσχες Ανάγνωσης, όπου οι λάτρεις της λογοτεχνίας έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να εξερευνήσουν νέα βιβλία και να συμμετέχουν σε αναλύσεις γύρω από τα αγαπημένα τους έργα.

    Τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ δεν είναι απλώς ένα σημείο πώλησης βιβλίων αλλά ένα κέντρο πολιτισμού που αγκαλιάζει την τέχνη και τις ιδέες, δημιουργώντας χώρο για ανακάλυψη και διάλογο.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular