More
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 405x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Διόπτρα έως το τέλος του 2024

    Το εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Διόπτρα έως το τέλος του 2024

    Οι Εκδόσεις Διόπτρα έρχονται το τελευταίο τρίμηνο του 2024 με ένα δυνατό εκδοτικό πρόγραμμα για παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα.

    Δεσπόζει, ασφαλώς, το ονειρικό σύμπαν του σπουδαίου Γάλλου δημιουργού Éric Puybaret με τον πολυαγαπημένο και στους Έλληνες Φεγγαροσκεπαστή να έχει ήδη βρει τη θέση του στα ράφια των αναγνωστών, σε μετάφραση Άγγελου Αγγελίδη και Μαρίας Αγγελίδου.

    Η δουλειά του φεγγαροσκεπαστή είναι πολύ σπουδαία, γιατί τα μισοφέγγαρα που σχηματίζονται, στολίζουν τον ουρανό και βοηθούν τους ανθρώπους να μετράνε τον χρόνο που περνάει. Ο Τιμολέων μόλις πήρε το πτυχίο του και πρέπει απόψε κιόλας να φτάσει στο φεγγάρι, για να συνεχίσει κι αυτός με τη σειρά του να φτιάχνει με το σεντόνι υπέροχα μισοφέγγαρα πάνω από την κοιμισμένη πόλη. Μόνο που μια μαγική καραμέλα θα τα χαλάσει όλα…

    O Φεγγαροσκεπαστής του Éric Puybaret έχει γοητεύσει χιλιάδες μικρούς αναγνώστες με την υπέροχη εικονογράφηση και τη μαγευτική αφήγηση, καλλιεργώντας τη φαντασία και την αγάπη για το διάβασμα.

    Μαζί με τον Φεγγαροσκεπαστή, έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο του Puybaret, Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα. Όπου… στη Νεραλία, μια πόλη ονειρική, χτισμένη πάνω στο νερό, οι άνθρωποι περπατούσαν με ξυλοπόδαρα. Τα σπίτια ήταν στηριγμένα σε πασσάλους και οι δρόμοι ήταν ποτάμια… Ο Λεοπόλδος είχε τα πιο ψηλά ξυλοπόδαρα, φτιαγμένα από ξύλο κόκκινης λεύκας. Περπατούσε κοντά στις στέγες, χαμένος στις σκέψεις του, έφτανε ως τα σύννεφα και πότε πότε μιλούσε με την κίσσα. Μόνο όταν ένιωσε μόνος του, έσκυψε το κεφάλι και κοίταξε την πόλη στα πόδια του. Οι άνθρωποι χρειάζονταν τη βοήθειά του για τη Μεγάλη Γιορτή του Χειμώνα…

    Μια συγκινητική ιστορία για το θάρρος και τη σημασία να ακολουθεί κάποιος το δικό του μονοπάτι. Τα Κόκκινα Ξυλοπόδαρα του Éric Puybaret είναι επίκαιρα όσο ποτέ και μια σημαντική προσθήκη στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία.

    ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

    Ξέρεις πόσοι δεινόσαυροι είναι πολλοί; – Lou Peacock (Εικονογράφος: Nicola Slater, Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη)

    Μια μέρα συνάντησα έναν δεινόσαυρο, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ένας δεινόσαυρος δεν ήταν αρκετός και έτσι ήθελα περισσότερους… Δύο… τρεις… τέσσερις… ακόμα και δέκα φίλοι δεινόσαυροι θα ήταν τέλειοι!
    Δέκα δεινόσαυροι όμως δεν χώρεσαν στο κρεβάτι μου, πλημμύρισαν το μπάνιο και έφαγαν όλες τις βάφλες! Και τώρα αναρωτιέμαι μήπως οι δέκα είναι πολλοί…
    Ένα βιβλίο για τα όρια στη συμπεριφορά και στις επιθυμίες μέσα από την οπτική ενός παιδιού.

    Μίλα μου – Μαρίνα Γιώτη

    Το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη θα «μιλήσει» στην καρδιά σας…

    Η ΑΝ ήταν πάντα ένα κορίτσι χαμογελαστό. Μια μέρα βρήκε ένα πετραδάκι στον δρόμο και το πήρε μαζί της. Όσο περνούσε ο καιρός το πετραδάκι άρχισε να γίνεται ασήκωτο, την κούραζε πολύ, αλλά δεν ήξερε πώς να το πει στους γύρω της. Τότε όμως γνώρισε έναν υπέροχο καινούριο φίλο, που τη βοήθησε να… μιλήσει για όσα τη βάραιναν.

    Έτσι η ΑΝ μπόρεσε να αντιληφθεί πως τα μεγαλύτερα βάρη μας γίνονται πιο ελαφριά όταν τα μοιραζόμαστε μ’ αυτούς που μας αγαπούν, μας βλέπουν, μας καταλαβαίνουν. Κι αν βρούμε τρόπο να γίνουν χρήσιμα, δίνουν καρπούς που βοηθούν και τους άλλους.

    Ένα βιβλίο για την ψυχική ενδυνάμωση, τη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων που κλείνουν μέσα τους τα παιδιά, όπως το άγχος, η θλίψη, ο φόβος, αλλά και για τη δύναμη της φιλίας.

    Θα σε περιμένω – Ιωάννης Γλωσσόπουλος (Εικονογράφος: Γιάννης Σκουλούδης)

    Το νέο βιβλίο του δημιουργού του KidNest, Ιωάννη Γλωσσόπουλου

    Ο Ορφέας, ένα μικρό αγόρι, μαθαίνει ότι θα αποκτήσει αδελφάκι και ανυπομονεί για την άφιξή του. Καθώς περιμένει εκείνη τη στιγμή, φαντάζεται όλες τις όμορφες στιγμές που θα μοιραστεί με το νέο αδελφάκι του, από παιχνίδια στη φύση μέχρι να του διηγείται ιστορίες τη νύχτα…

    Ο παιδοψυχολόγος Ιωάννης Γλωσσόπουλος γράφει μια ιστορία για τη χαρά της αναμονής, την αγάπη για τα αδέλφια που αναπτύσσεται ακόμα και πριν από τη γέννηση. Μέσα από τα μάτια του Ορφέα, τα παιδιά θα μάθουν για τη σημασία της οικογένειας και την ευτυχία που κρύβεται στις αδελφικές σχέσεις.ΠΑΙΔΙΚΟ-ΕΦΗΒΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

    Το νησί που ταξιδεύει στον χρόνο – Δανάη Δραγωνέα

    Έρχεται στις 23 Οκτωβρίου!

    Η βραβευμένη συγγραφέας Δανάη Δραγωνέα επιστρέφει με ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, ανατροπές και έρωτες που ταξιδεύουν στον χρόνο.

    Η Ίζι θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει στην Κέρκυρα, αλλά ο μπαμπάς της έχει αποφασίσει να επιστρέψουν στο Λονδίνο. Για να αλλάξει γνώμη, η Ίζι και ο κολλητός της, ο Έντι, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο: να τον κάνουν να ερωτευτεί τη μαμά του Έντι. Υπάρχει, βέβαια, ένα πρόβλημα… Οι δυο γονείς δεν ταιριάζουν καθόλου.
    Παράλληλα, η αρχή της εφηβείας φέρνει μια σειρά από παρεξηγήσεις αλλά και μερικές σημαντικές «πρώτες φορές»: την πρώτη κοπάνα, το πρώτο φιλί, την πρώτη φορά που λες την αλήθεια στον εαυτό σου.

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα του 19ου αιώνα, η Ίζι συναντά την Αριάνα, η οποία αγωνίζεται να βρει τη θέση της στον κόσμο. Θα νιώσει επιτέλους η Αριάνα ότι ανήκει κάπου; Και τι θα συμβεί όταν ο μεγάλος της έρωτας της κάνει μια σπουδαία πρόταση;

    Μια ευφυής και αστεία ιστορία που αναδεικνύει τη δύναμη των γυναικών σε διαφορετικές εποχές, εξερευνά τις προκλήσεις της εφηβείας και φέρνει στο φως κρυμμένες ομορφιές της Κέρκυρας.

    ΣΕΙΡΑ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

    Στις σελίδες αυτών των βιβλίων θα διαβάσετε μερικά από τα πλέον αγαπημένα κλασικά μυθιστορήματα παγκο­σμίως, διασκευασμένα υπέροχα για νεαρούς αναγνώστες που αναζητούν μια διαχρονική περιπέτεια!

    Ο Μυστικός Κήπος – Frances Hodgson Burnett (Εικονογράφος: Domenico Russo, Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη)

    Έρχεται στις 23 Οκτωβρίου!

    Η Μαίρη είναι συνηθισμένη να περνάει τον καιρό της μόνη, αλλά στο μεγάλο αρχοντικό του θείου της έχει αρχίσει να βαριέται. Μέχρι που ανακαλύπτει έναν μυστικό κήπο που αποφασίζει να τον εξερευνήσει και να του ξαναδώσει ζωή, με τη βοήθεια ενός κοκκινολαίμη και των νέων φίλων της.

    Ασπροδόντης – Jack London (Εικονογράφος: Domenico Russo, Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη)

    Έρχεται στις 23 Οκτωβρίου!

    Από την πρώτη στιγμή που το μουσούδι του ξεπρόβαλε από το λημέρι και τα μάτια του κοίταξαν το δάσος, ο Ασπροδόντης δεν σταμάτησε να παίρνει μαθήματα για την επιβίωση στην άγρια φύση. Αλλά η δυσκολότερη πρόκληση που θα αντιμετω­πίσει είναι να μάθει να αγαπά και να αγαπιέται από τους ανθρώπους.

    Μόμπι Ντικ – Herman Melville (Εικονογράφος: Domenico Russo, Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη)

    Έρχεται στις 20 Νοεμβρίου!

    Μονάχα μία σκέψη διακατέχει τον καπετάνιο Αχαάβ: να βρει τον Μόμπι Ντικ, την τεράστια φάλαινα φυση­τήρα που στοιχειώνει τα όνειρά του, πολλά χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση. Με αυτόν τον έναν και μοναδικό σκοπό στο μυαλό του, θα οδηγήσει το πλοίο και το πλήρωμά του στα ταραγμένα νερά του ωκεα­νού για να δώσει την τελική μάχη!

    Τομ Σόγιερ – Mark Twain (Εικονογράφος: Domenico Russo, Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη)

    Έρχεται στις 20 Νοεμβρίου!

    Ο Τομ είναι ένα πανέξυπνο παιδί αλλά μεγάλος ταραξίας! Σκαρφίζεται απίστευτες φάρσες και απίθανα κόλπα για να αποφεύγει τις τιμωρίες της θείας Πόλι και να περνάει ­ξένοιαστος τις μέρες του στον ποταμό Μισισιπή, παρέα με τον φίλο του τον Χακ. Το μέλλον τούς επιφυλάσσει απίθανες περιπέτειες!

    ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

    Ανάμεσα στους πάγους – Jason Bittel (Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος, Εικονογράφος: Claire McElfatrick)

    Μπείτε σε έναν κατάλευκο κόσμο με χιονισμένα βουνά και παγωμένα νερά, όπου το μαγευτικό σέλας στον ουρανό κόβει την ανάσα. Συναντήστε πολικές αρκούδες και πιγκουίνους, δείτε φάλαινες, θαλάσσιους ίππους και βαδίστε στα χνάρια των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στα απίστευτα τοπία της Αρκτικής και της Ανταρκτικής.
    Ταξιδέψτε ανάμεσα σε παγετώνες και ηφαίστεια πάγου και ανακαλύψτε τα μυστικά που κρύβονται στους πόλους και στην εκπληκτική φύση της Αρκτικής και της Ανταρκτικής!

    Μικρές ιστορίες από το δάσος – Altea Villa (Μετάφραση: Κυριάκος Μπούας-Θέμελης, Εικονογράφος: Francesca Sudano)

    Κάθε μέρα, μέσα στο πυκνό δάσος, στάλες μαγείας ποτίζουν τη γη κι αφηγούνται μαγευτικές ιστορίες. Αν σταθείτε να ακούσετε προσεκτικά τους ήχους του δάσους κι όλων των ζώων στα ποτάμια, στα δέντρα, ακόμα και κάτω από το χώμα, θα ανακαλύψετε τις ιστορίες τους. Μια σταγόνα νερό περιγράφει το ταξίδι της από ένα γκρίζο σύννεφο πίσω στο ρυάκι. Μια αλεπού ψάχνει το κατάλληλο μέρος για να γεννήσει τα μικρά της. Και μια μέλισσα περιπλανάται ανάμεσα στα πολύχρωμα λουλούδια. Διαβάστε τις ιστορίες κι ακούστε όλα τα μυστικά που μας αφηγείται το δάσος και η φύση.

    Ιστορίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – Hattie Hearn (Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος, Εικονογράφος: Margarida Esteves)

    Γνωστές και άγνωστες πτυχές από τον πόλεμο που συγκλόνισε τον κόσμο… Αυτό το βιβλίο δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στους στρατιώτες που πολέμησαν, αλλά και στους πολίτες που έζησαν τον πόλεμο. Θα μάθετε για το θάρρος συνηθισμένων ανθρώπων που έκαναν ασυνήθιστα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρί-ων παιδιών που βρέθηκαν μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών. Ανάμεσα στις ιστορίες παρεμβάλλο-νται σελίδες που εξηγούν τα σημαντικότερα γεγονότα του πολέμου – από το Περλ Χάρμπορ μέχρι την απόβαση στη Νορμανδία.

    Ένα ταξίδι στην Iστορία μέσα από απίστευτες αφηγήσεις ηρωισμού και ελπίδας.

    ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ JAMES NORBURY

    Ακολουθώντας το φεγγάρι – Norbury James

    Κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου

    Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

    Από τον συγγραφέα του βιβλίου Το μεγάλο Πάντα και ο μικρός Δράκος.

    «Υπάρχουν στιγμές που έχουμε κάνει ό,τι πραγματικά μπορούμε. Τότε πρέπει να μάθουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω επιτρέποντας στο σύμπαν να εκδηλωθεί με όλη του την ακατάληπτη θαυματουργία…» Χαμένη και μόνη, η μικρή σκυλίτσα Αμάγια περιπλανιέται ανάμεσα στα σιωπηλά βουνά μέχρι που μια δραματική συνάντηση με έναν λύκο αλλάζει τα πάντα. Μαζί, το απίθανο ζευγάρι ξεκινά ένα αξέχαστο ταξίδι ακολουθώντας το φεγγάρι. Καθώς προχωρούν μέρα και νύχτα στο χειμωνιάτικο δάσος, παίρνουν βαθιά μαθήματα για την αγάπη, τη θυσία και τη σημασία τού να αποδέχονται την αλλαγή.

    Δείτε εδώ όλα τα βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν από τη Διόπτρα.

    ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

    Σειρά Έτοιμοι για το σχολείο! (Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά)

    Μήπως ήρθε η ώρα για… το σχολείο;

    Η νέα σειρά βιβλίων των εκδόσεων Διόπτρα προετοιμάζει τα παιδιά για τη σχολική τους ζωή με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

    Στις σελίδες τους οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν με πολλές δραστηριότητες πρώτης αρίθμησης και γραφής που καλλιεργούν κι ενισχύουν τη φωνολογική ενημερότητα, τη λογικομαθηματική σκέψη, την οπτικοχωρική αντίληψη και την αναγνώριση σχημάτων και χρωμάτων, τη λεπτή κινητικότητα και την κατανόηση του προφορικού λόγου. Κι όλα αυτά με τον πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο!
    Σε κάθε δραστηριότητα αναγράφεται ο ΣΤΟΧΟΣ της, για να ξέρετε και εσείς πώς βοηθάει το παιδί σας.

    Τα βιβλία έχουν αποσπώμενες σελίδες σε στιλ μπλοκ γραφής κι έτσι τα παιδιά μπορούν να απομονώσουν τις δραστηριότητες εφόσον το επιθυμούν για μια ακόμα πιο παιγνιώδη και διασκεδαστική εμπειρία! Το κάθε βιβλίο περιλαμβάνει και σελίδα Γράφω-Σβήνω, όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν ξανά και ξανά με μαρκαδόρο νερού.

    Το σχολείο γίνεται ένα διασκεδαστικό παιχνίδι!

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

    24 ώρες χωρίς ίντερνετ – Isaac Palmiola (Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη, Εικονογράφος: Camilo Coreas)

    Stranger Kids #2: Η δεύτερη περιπέτεια της νέας σειράς βιβλίων
    του Isaac Palmiola που διαβάζεται χωρίς… wi-fi!

    Η Μάιρα και ο Ντάνι, τα δίδυμα αδέλφια που γνωρίσαμε στο 1ο βιβλίο της σειράς, κι ο φίλος τους Ομάρ επιστρέφουν… απελπισμένοι! Ο λόγος; Αναγκάζονται να περάσουν 24 ώρες χωρίς ίντερνετ! Ένα τεχνικό πρόβλημα στην πόλη, μια αυστηρή δασκάλα της εποχής των δεινόσαυρων, μια εργασία-τιμωρία στο μάθημα της Ιστορίας τα αναγκάζουν να καταφύγουν… ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΛΑΝΤ!

    Απίστευτοι γρίφοι, σκοτεινή ατμόσφαιρα, περιπέτειες δίχως τέλος και ο χρόνος περνά αμείλικτος. Θα καταφέρουν τα παιδιά να περάσουν 24 ώρες χωρίς ίντερνετ, ενώ είναι κλειδωμένα σε μια τρομακτική βιβλιοθήκη; Ένα χιουμοριστικό βιβλίο που θα συναρπάσει τα παιδιά με την πληθωρική εικονογράφηση και τις ρεαλιστικές περιπέτειες!
    Η σειρά βιβλίων Stranger Kids του Isaac Palmiola, συγγραφέα της αγαπημένης σειράς Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζεται! Το πρώτο βιβλίο έχει αγαπηθεί ήδη από χιλιάδες παιδιά, ενώ το δεύτερο σας υπόσχεται απίστευτες περιπέτειες στη διάρκεια ενός μόλις εικοσιτετραώρου!

    Η γεωμετρία του σύμπαντος – The Crazy Haacks (Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
    Εικονογράφος: Nuria Aparicio)

    Το ένατο βιβλίο της αγαπημένης παιδικής σειράς 3 Τρελοί Youtubers!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
    Είμαστε τα πιο… CRAZY αδέλφια κι έχουμε ζήσει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τρελές περιπέτειες με τον Κλάους και τη Χάνα. Αυτή εδώ όμως είναι Η ΠΙΟ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ από όλες: πρέπει να αποκαταστήσουμε την ΤΑΞΗ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ! Το πρόβλημα είναι πως εμείς δεν είμαστε και πολύ τακτικοί… κι ακόμα λιγότερο από τη στιγμή που έχουμε μεταμορφωθεί σε ΜΕΛΙΣΣΕΣ!
    ΕΤΟΙΜΟΙ;
    Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!

    Παιχνίδια στο κάστρο του Τσαπατσουλέν – Benzamin Becue (Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
    Εικονογράφος: Benzamin Becue)

    Οι δύο αγαπημένοι φίλοι περνούν σαν σίφουνες μέσα από κάθε δωμάτιο και κάνουν μαντάρα όλο το κάστρο! Ακολουθήστε τον Τσαπα-τσουλέν και τη Λαμαντάρα στα απίθανα παιχνίδια τους και περάστε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, ψάχνοντας με τα παιδιά σας τα σκόρπια αντικείμενα σε κάθε σελίδα. Με το 4ο βιβλίο της σειράς συνεχίζουμε να ψάχνουμε!

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

    Ω έλατο, μυστήρια μας φέρνεις… – Isaac Palmiola (Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
    Εικονογράφος: Núria Aparicio)

    Κυκλοφορεί 23 Οκτωβρίου.

    Το νέο βιβλίο του Isaac Palmiola, συγγραφέα της αγαπημένης σειράς Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο έρχεται τον Οκτώβριο! Ο Ντιέγκο, η Τζούλια κι ο Σέργουφ επιστρέφουν με μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη… μυστήριο!

    Η Τζούλια και ο Ντιέγκο βρήκαν τον χρυσό λαχνό που ήταν κρυμμένος σε μια μπάρα μαντολάτου. Θα πάνε στη Λαπωνία να περάσουν τα Χριστούγεννα με τον διάσημο συγγραφέα Δαβίδ Κακαλιάνο! Τίποτα όμως δεν είναι τόσο τέλειο όσο φαίνεται… Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ! Κάποιος έκλεψε το μουσικό κουτί που εμπνέει τον Δαβίδ Κακαλιάνο για να γράφει. Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Μόνο τα πιο κοντινά του πρόσωπα ήξεραν πως διέθετε ένα τέτοιο γούρι, δηλαδή συγγενείς, υπάλληλοι, ο Άγιος Βασίλης…

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ

    Η σειρά Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς αριθμεί, μέχρι στιγμής, 19 βιβλία!

    Ο Ρούπερτ Τίκερμπι και το ρολόι των Χριστουγέννων – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου (Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου)

    Έρχεται στις 30 Οκτωβρίου

    Κάθε χρόνο, την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, στη μικρή πόλη Χρόνοβιλ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο γέμιζε με στολίδια και η πλατεία με χαρούμενες φωνές. Μόλις άναψαν τα λαμπιόνια, ακούστηκε ξαφνικά ένα δυνατό… κράαακ! Η μουσική σταμάτησε και ο κόσμος έμεινε ακίνητος, προσπαθώντας να καταλάβει από πού ήρθε αυτός ο δυνατός κρότος. Ο Ρούπερτ Τίκερμπι κοίταξε το ρολόι του πύργου. Οι δείκτες είχαν κοκαλώσει… Το πιο σπουδαίο ρολόι όλου του κόσμου είχε χαλάσει παγώνοντας τον χρόνο. Από την επόμενη μέρα η πόλη ζούσε σε ένα χάος. Κανείς δεν ήξερε τι ώρα και τι μέρα ήταν, χωρίς ρολόγια! Ακόμα και πότε θα έφταναν τα Χριστούγεννα…

    Μια υπέροχη ιστορία για τη μαγεία των γιορτών, την αλληλεγγύη και τη δύναμη των ευχών.

    Ο Σβούρας έριξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Αλίνα Ιωάννου (Εικονογράφος: Louise Emma Clarke)

    Έρχεται στις 30 Οκτωβρίου

    Ο Σβούρας, ένα μικρό σκιουράκι, κι η οικογένειά του προετοιμάζουν τη φωλιά τους για τα Χριστούγεννα. Τι θα γίνει όμως όταν ο Σβούρας ρίξει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που με τόσο κόπο στόλισε με την οικογένειά του; Θα καταφέρει ο Άγιος Βασίλης να φέρει το δώρο που ζήτησε; Η προσπάθεια του Σβούρα να διορθώσει τη ζημιά, η ψύχραιμη αντιμετώπιση των γονιών του και η πολύτιμη βοήθεια από τη φίλη του τη Φρύνη συνθέτουν ένα πρωτότυπο παραμύθι με σύγχρονα μηνύματα, που μας «βάζει» στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

    Ένα βιβλίο που διδάσκει τη σημασία τού να διορθώνουμε τα λάθη μας, την αληθινή φιλία και την ανιδιοτελή αγάπη.

    Η Μους-Μους και τα πιο λιχουδένια μπισκότα στον κόσμο! – Stephanie Gessner (Εικονογράφος: Sarah Dietz, Μετάφραση: Κλειώ Αναγνώστου)

    Έρχεται στις 30 Οκτωβρίου

    Η μικρή ποντικίνα θέλει να ετοιμάσει χριστουγεννιάτικα μπισκό-τα για όλα τα ζωάκια της Γέρικης Φουντουκιάς! H αποθήκη όμως είναι άδεια… Πώς θα φτιάξει τα μπισκότα; «Τα Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα είναι το ίδιο βαρετά όπως ο χειμώνας χωρίς το χιόνι», σκέφτεται λυπημένη. Ώσπου, με λίγη Ζαχαροσπεσιαλιτέ, πολλή μουσική και καλούς φίλους σύντομα το δεντρόσπιτο θα μοσχοβολάει από τα πιο λιχουδένια μπισκότα στον κόσμο!

    Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με άχνη, αγάπη και αλληλεγγύη!

    To Κορίτσι και η Καρδιά του Ρομπότ – Neal Hoskins (Εικονογράφος: Monika Vaicenavičienė
    Μετάφραση: Κυριάκος Μπούας-Θέμελης)

    Έρχεται στις 6 Νοεμβρίου

    Σε μια ήσυχη μικρή πόλη, ένα μικρό ρομπότ ψιθυρίζει σε ένα κορίτσι… Τι υπάρχει μέσα σε μια ανθρώπινη καρδιά; Μέσα σε μια καρδιά υπάρχουν χιλιάδες δωμάτια με ράφια από ξύλο βελανιδιάς και πάνω σε κάθε ράφι μια σειρά από ιστορίες δεμένες σε βιβλία με κόκκινα βελούδινα εξώφυλλα. Αν κοιτάξεις αυτές τις ιστορίες, θα βρεις έναν γαλαξία από λέξεις μέσα σε κάθε ανθρώπινη καρδιά…

    RELATED ARTICLES

    Most Popular