More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣτην Τουλούζ η περιοδεία της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

    Στην Τουλούζ η περιοδεία της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

    Στην Τουλούζ της νότιας Γαλλίας, στις όχθες του Γαρούνα ποταμού, θα βρεθεί από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF) στα πλαίσια της 4ης Bologna Grand Tour, της περιοδεύουσας φθινοπωρινής περιοδείας μέσω της οποίας η Έκθεση της Μπολόνια παρουσιάζει τις καλύτερες πρωτοβουλίες της στον κόσμο και ενισχύει τις σχέσεις της με ξένους φορείς. Παράλληλα, προωθεί τους δεσμούς ξένων αγορών με τις ιταλικές εκδόσεις και την ενίσχυση των σχέσεων ενόψει της επόμενης Έκθεσης στη Μπολόνια από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2025.

    Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μπολόνια προσπαθεί διαρκώς να καινοτομεί και να οδηγεί τις εξελίξεις διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησαν η Γωνιά Κόμικς, το Κέντρο για τα Κινηματογραφικά Δικαιώματα, το βραβείο BolognaRagazzi CrossMedia, ενώ από το 2025, θα προστεθεί το νέο Games Business Center (σε συνεργασία με την Frankfurter Buchmesse), ένας χώρος συνάντησης για εκδότες και επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών.

    Στην Τουλούζ θα βρεθούν στο επίκεντρο έργα τα οποία η Έκθεση της Μπολόνια σκοπεύει να στρέψει στην προσοχή του διεθνούς κοινού μέσω της συμμετοχής της για πρώτη φορά, σε δύο από τις κορυφαίες εκθέσεις σε αυτούς τους τομείς: το Cartoon Forum της Τουλούζ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς De la Bande Dessinée d’Angoulême, η 52η έκδοση του οποίου θα γίνει στην πόλη Ανγκουλέμ της Γαλλίας (250 χιλιόμετρα από την Τουλούζ) από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025.

    Μετά την Τουλούζ, επόμενος σταθμός της Έκθεσης της Μπολόνια θα είναι η μεγάλη Έκθεση της Φραγκφούρτης, η Frankfurter Buchmesse, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου. Εκεί, η Έκθεση της Μπολόνια θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα Italy Country Guest of Honor 2024 με πολλές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η έκθεση του ιταλικού περιπτέρου «Matite giovani tra illustrazione e fumetto» (Νεαρά μολύβια μεταξύ εικονογράφησης και κόμικς), για νέα ταλέντα της σύγχρονης ιταλικής εικονογράφησης.

    Επόμενος σταθμός θα είναι η Σαγκάη και η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Κίνας από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου, που συνδιοργανώνεται από την BolognaFiere, η Γκουανταλαχάρα από 30 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου και τέλος, ασφαλώς, το Ανγκουλέμ στα τέλη Ιανουαρίου του 2025. 

    Το ενδιαφέρον προς τα κόμικς είναι προφανές και φαίνεται ότι αυτά έρχονται με δύναμη ξανά στο προσκήνιο. Η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια δείχνει ξεκάθαρα τι μπορείς να πετύχεις όταν έχεις στρατηγικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από μια χώρα που πιστεύει στη δημιουργία και στο βιβλίο.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular