More
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_kalokairinos katalogos_elniplex 1068x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 1068x150
    patakis_june_kalokairinos katalogos_elniplex 405x150
    patakis_Ioulios Fataoulios banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜεγαλώνω τη γιαγιά μου στο Άσυλο Ανιάτων

    Μεγαλώνω τη γιαγιά μου στο Άσυλο Ανιάτων

    Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου το ELNIPLEX βρέθηκε στo Ασύλου Ανιάτων το οποίο είναι είναι ένα από τα πιο παλαιά κοινωφελή μη κερδοσκοπικά φιλανθρωπικά σωματεία. Ιδρύθηκε το 1893 και στεγάζεται στο κτήριο του βρετανού φιλέλληνα Μάλκομ στην Κυψέλη. Φιλοξενεί περίπου 200 άτομα, στα οποία παρέχεται, εκτός από τη στέγη και τροφή αυξημένη ιατρική, φαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα από έμπειρο προσωπικό των 100 ατόμων που μαζί με εθελοντές δίνουν καθημερινό αγώνα για ν' αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ασθενών αλλά και του Ιδρύματος, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά.

    Αφορμή για την επίσκεψή μας ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ασύλου, το οποίο από τις 10:30 έως τις 18:30 άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που μάλλον συγκίνησε και ζέστανε πολλές καρδιές! Για δεύτερη χρονιά, το Άσυλο Άνιάτων οργάνωσε μια χριστουγεννιάτικη γιιορτή για τους περιθαλπόμενους του. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προβολές ταινιών, πωλητήριο με χειροποίητα γλυκά, κοσμήματα, μικροαντικείμενα, αλλά και έργα ζωγραφικής χάρισαν νότες χαράς στους ασθενείς, το προσωπικό αλλά και τους επισκέπτες.

    Συγκινητικά ανθρώπινη ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου», με ζωγραφική της Κάτιας Βαρβάκη, Εκδόσεις: Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, Σειρά: Μικρά Βήματα για Μεγάλους Δρόμους. Μια γιαγιά, η Έφη Μαρτίνου και ένας εγγονός, ο οχτάχρονος Λαέρτης μοιράστηκαν την ανάγνωση, αποδεικύοντας για άλλη μια φορά πως τα βιβλία πάντα θα είναι ο τρόπος να επικοινωνούμε!

    Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος μιλώντας στο ELNIPLEX για τη συγκεκριμένη δράση είπε:
    "Βοήθεια στο σπίτι στο Αiγιο, στα ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης και σήμερα στο Άσυλο Ανιάτων το "Μεγαλώνω τη γιαγια μου" μας εχει χαρίσει στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης και αληθινής συγκίνησης δέιχνοντας ότι η αληθινή δύναμη του βιβλιου ειναι οτι ενώνει τις γενιές και μοιράζει αγάπη."

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular