More
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 1068x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_1068x150
    patakis_markos banner_elniplex 405x150
    patakis_BACK_TO_SCHOOL_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜαθαίνω με την Πέππα: 9 βιβλία με την αγαπημένη γουρουνίτσα!

    Μαθαίνω με την Πέππα: 9 βιβλία με την αγαπημένη γουρουνίτσα!

    Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που η Peppa, η δημοφιλής ηρωίδα της μικρής οθόνης, ξεκίνησε από το Channel 5 του Ηνωμένου Βασιλείου το μεγάλο της ταξίδι φτάνοντας σε περισσότερες από 180 χώρες. Η μεγάλη της επιτυχία και στην Ελλάδα με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα, οδήγησε τις Εκδόσεις Anubis να φέρουν αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας τη νέα εκπαιδευτική σειρά Μαθαίνω με την Πέππα (Learn With Peppa Pig), η οποία μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε best seller!

    Η σειρά συστήθηκε στα παιδιά με τα βιβλία Μετρώ 0 έως 20, Γράφω τα Μεγάλα Γράμματα, Γράφω τα Μικρά Γράμματα, Αυτά που Νιώθω, Κάνω Φίλους. Τώρα, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, η σειρά φτάνει στους εννιά τίτλους, καθώς κυκλοφορούν τα βιβλία Αρχίζω το σχολείο, Κρατάω το μολύβι, Χρώματα, σχήματα και μοτίβα και Ο πρώτος μου Κώδικας, με τα οποία θα υποδεχθούμε τη νέα σχολική χρονιά.

    Είχε προηγηθεί, μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι η σειρά «Ρeppa Loves Greece» η οποία κατέκτησε το βραβείο BLUEPRINT AWARD / Francise First Mindset στα HASBRO EMEA AGENTS 2023 AWARDS.

    Η σειρά Μαθαίνω με την Πέππα έχει φτιαχτεί από ειδικούς επιστήμονες και συμβούλους, με απλές και κατανοητές στα παιδιά δραστηριότητες, στο γνωστό φιλόξενο περιβάλλον της αγαπημένης σειράς και στοχεύει να διεγείρει τους μηχανισμούς της πρώιμης μάθησης, παρέχοντας ποικίλα ερεθίσματα και ευκαιρίες εμπειριών που τροφοδοτούν τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνουν τις γλωσσικές και μαθηματικές τους ικανότητες και συντελούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η παιγνιώδης μάθηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενσυναίσθησης και η επίλυση προβλημάτων. Με απλά λόγια η Πέππα είναι φτιαγμένη για όλα τα παιδιά, εξερευνώντας τις περιοχές μάθησης όλων των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

    Με τους τέσσερις νέους τίτλους που κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες, επιδιώκεται η ευχάριστη μετάβαση στο σχολείο, μετά το μακρύ, ξέγνοιαστο καλοκαίρι και η ομαλή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, με τις νέες δεξιότητες και γνώσεις που το καινούριο σχολείο και η σύγχρονη εποχή απαιτούν.

    Γράψε, σβήσε κι άμα θέλεις ξανακάνε!

    Τα πέντε από τα εννέα βιβλία της σειράς, ανήκουν στην κατηγορία Write and Wipe ή Write and Erase Books, δηλαδή βιβλία τύπου γράφω και σβήνω, τα οποία συνοδεύονται από ειδικό μαρκαδόρο με σφουγγαράκι και αποτελούνται από σελίδες διπλής πλαστικοποίησης (double lamination) με γυαλιστερές εσωτερικές σελίδες, για επαναλαμβανόμενη χρήση. Το πρώτο και άμεσο πλεονέκτημα αυτών των διαδραστικών βιβλίων είναι η δυνατότητα που δίνεται στα παιδιά για πειραματισμό και αυτοδιόρθωση. Ειδικά αν αφήσετε τα παιδιά να αναρωτιούνται, να υποθέτουν, να δίνουν απαντήσεις και να κάνουν λάθη, θα βοηθήσετε πολύ τη σκέψη τους, εγκαθιδρύοντας την κριτική τους ικανότητα.

    Ας τα γνωρίσουμε ένα προς ένα!

    Στο γράψε σβήσε Αρχίζω το Σχολείο, ξεκινάμε με δεξιότητες και γνώσεις που προτάσσουν τα συναισθήματα των μικρών μαθητών και μαθητριών. Δραστηριότητες σύστασης του εαυτού και ταυτότητας, προετοιμασίας για το σχολείο και ασφαλώς αποτύπωσης των συναισθημάτων που νιώθουν μπροστά στο καινούριο περιβάλλον. Φόβος, λύπη, ντροπή, χαρά; Όχι μόνο όμως! Τα παιδιά θα βρουν δραστηριότητες γνωριμίας με κανόνες, ασχολίες και σωστές αποφάσεις στον χώρο του σχολείου, καθώς και θέματα ασφάλειας από και προς το σχολείο και το σπίτι. Ένα βιβλίο που προετοιμάζει στους βασικούς άξονες τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες για το νέο ξεκίνημα.

    Ένα από τα πρώτα στοιχήματα, αλλά και από τα μεγαλύτερα άγχη των γονιών είναι η στιγμή που το παιδί τους θα πιάσει μολύβι, ξυλομπογιά, μαρκαδόρο και θα αποτυπώσει συναισθήματα και γνώσεις. Το γράψε σβήσε βιβλίο Κρατάω το Μολύβι υπηρετεί με επιτυχία ακριβώς αυτή τη σημαντική στιγμή και ανάγκη. Με ελεύθερης έκφρασης εκκίνηση και κλειστού τύπου δραστηριότητες, η Πέππα και οι φίλοι της εξασκούν τα παιδιά σε γραμμές κάθε τύπου μέσα σε ένα πολύχρωμο, πολλαπλών ερεθισμάτων, γραφιστικό περιβάλλον, μέσα από τις οποίες εξασκούνται στο να κρατούν το ειδικό μαρκαδοράκι σωστά, με τα κατάλληλα δάχτυλα και να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια πιο συγκροτημένων αποτυπώσεων και στην κατάκτηση της γραφής που αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του σχολείου.

    Η εκκίνηση στα μαθηματικά κάθε σχολική χρονιά γίνεται με Χρώματα, Σχήματα και Μοτίβα και η Πέππα δεν θα αθετούσε μια τέτοια συνήθεια. Αντιστοιχήσεις, αναγνωρίσεις, απαριθμήσεις, βασικά και δευτερεύοντα χρώματα, βασικά (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο, παραλληλόγραμμο) και δευτερεύοντα (καρδιά, διαμάντι, αστέρι, οβάλ) σχήματα, αλλά και γεωμετρικά στερεά (σφαίρα, κύλινδρος, πυραμίδα, κώνος, κύβος, παραλληλεπίπεδο) και μοτίβα με σχήματα και χρώματα μια ενότητα λογικομαθηματικής σκέψης καλεί τα παιδιά να υπολογίσουν, να φανταστούν, να κρίνουν και να καταλήξουν στις σωστές απαντήσεις. Τα αυτοκόλλητα αποτελούν την ιδανική παράμετρο διασκέδασης και διάδρασης με τα ζητούμενα των δραστηριοτήτων. Η αντίληψη των μοτίβων, των σχημάτων και των χρωμάτων είναι ξεκάθαρα ανάπτυξη βασικής μαθηματικής σκέψης που θα οδηγήσει στην κατάκτηση των επόμενων μαθηματικών δεξιοτήτων και γνώσεων.

    Φτάνουμε στο πιο πρωτότυπο βιβλίο της σειράς! Ο πρώτος μου κώδικας αποτελεί μια γνωριμία των παιδιών από 4 ετών με την πληροφορική και τον προγραμματιστικό κώδικα. Μην σας τρομάζουν όλα αυτά, ίσα ίσα δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να λειτουργήσουν μέσα σε ένα ευφάνταστο περιβάλλον, με απλά αλλά ασυνήθιστα ζητούμενα που θα ανοίξουν την κριτική τους ικανότητα και σκέψη προς μονοπάτια τόσο απαραίτητα στον μελλοντικό πολίτη της σύγχρονης εποχής. Μέσα από δραστηριότητες, τα παιδιά μαθαίνουν προσανατολισμούς, ακολουθούν εντολές και μέσα από βέλη, τελείες, γραμμές και δυο σελίδες γεμάτες αυτοκόλλητα, προσεγγίζουν βασικές έννοιες της πληροφορικής όπως είναι οι κώδικες και τα μπλοκ από κώδικες (βρόχοι). Η πληροφορική, ως η δεξιότητα που κάποτε αποκαλούσαμε “του μέλλοντος” είναι πια μια απαραίτητη “δεξιότητα του παρόντος”. Γιατί το μέλλον είναι εδώ και αυτό το βιβλίο της Πέππα αποτελεί μια πρώτης τάξης εισαγωγή.

    Στο Μετρώ 0 έως 20, μαθαίνεις παρέα με την Πέππα και τους φίλους της να γράφεις τους αριθμούς, να τους διαβάζεις και να μετράς μέχρι το 20! Σχηματίζεις τους αριθμούς πατώντας πάνω στις τελίτσες, βλέπεις γραμμένα τα ονόματά τους, αντιστοιχίζεις, κατανοείς ποσότητες, την πληθικότητα, συμπληρώνεις τις απαντήσεις σου με το ειδικό μαρκαδοράκι και αν θέλεις, καθαρίζεις εύκολα τις σελίδες και ξαναδοκιμάζεις! Έτσι τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς ως ψηφία, ως λέξεις και ως σειρά αρίθμησης.

    Στα δύο βιβλία γλώσσας, Γράφω τα Μεγάλα Γράμματα και Γράφω τα Μικρά Γράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα μεγάλα ή κεφαλαία και τα μικρά ή πεζά γράμματα, μέσα από εξάσκηση στις βασικές γραμμές από τις οποίες παράγονται και κατόπιν μέσα από στοχευμένες ασκήσεις γραφής οι οποίες ομαδοποιούν τα γράμματα σε ομάδες. Έτσι, δίνουν την ευκαιρία στα παιδικά χέρια να προσαρμοστούν βήμα βήμα στον συναρπαστικό κόσμο της αλφαβήτας. Τα δύο βιβλία έχουν οπτικά ερεθίσματα φιλικά προς Άτομα με Αναπηρία, ενώ οι συμβουλές που περιλαμβάνουν αφορούν και σε δεξιόχειρες και σε αριστερόχειρες. Έτσι η συμπερίληψη είναι πραγματική και όχι κατ’ ευφημισμόν.

    Στο βιβλίο Αυτά που Νιώθω, η Πέππα και οι φίλοι της προσφέρουν ένα πλούσιο περιβάλλον πρώτης επαφής, αναγνώρισης και προσέγγισης του πυρήνα των βασικών συναισθημάτων κάθε ανθρώπου: χαρά, λύπη, ενθουσιασμός, φόβος, θυμός, έκπληξη, ηρεμία, ντροπή, ακεφιά, ανησυχία, περηφάνια. Γιατί είναι η πιο σημαντική δεξιότητα στη ζωή όλων των παιδιών να αναγνωρίζουν, να αποδέχονται και να συμφιλιώνονται με όλα τα συναισθήματα, ταξινομώντας τα μέσα τους, ώστε να μπορούν να τα διαχειριστούν. Πώς νιώθω σήμερα; Τι είναι αυτό που μου συμβαίνει; Το νιώθω μόνο εγώ ή και οι φίλοι μου; Γιατί νιώθω έτσι; Πώς μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μέσα μου; Μέσα από δραστηριότητες αναγνώρισης, χρησιμοποιώντας τα αυτοκόλλητα που περιλαμβάνονται και αξιοποιώντας τις συμβουλές, η Πέππα οδηγεί τα παιδιά σε μια πρώτη προσέγγιση των συναισθημάτων, με σκοπό να εξοικειωθούν μαζί τους, να μάθουν μιλούν για αυτά, να εκφράζονται χωρίς ενοχές.

    Στο βιβλίο Κάνω Φίλους η Πέππα μας παίρνει μαζί της στον κόσμο των σπουδαίων αξιών. Πίσω από τους απλούς και κατανοητούς τίτλους “Βοηθάμε ο ένας τον άλλον“, “Μοιραζόμαστε δίκαια“, “Παίζουμε μαζί ή χώρια“, “Περιμένουμε τη σειρά μας“, “Είμαστε καλοί φίλοι“, πάνω στους οποίους δομούνται όλες οι δραστηριότητες του βιβλίου, πίσω από τον γενικό τίτλο Κάνω Φίλους, κρύβονται οι καθολικές, παγκόσμιες αξίες της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης, της ατομικότητας, της ανεκτικότητας, του σεβασμού, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης, της μοιρασιάς και όλων των διακλαδώσεών τους.

    Η σειρά έχει τη σφραγίδα ειδικών επιστημόνων: της Dr Alison Borthwick, διεθνούς σύμβουλου εκπαίδευσης Μαθηματικών και ομιλήτριας διαλέξεων, που είναι Σύμβουλος έκδοσης, του Jan Dubiel, διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού Προσχολικής Εκπαίδευσης, που είναι Σύμβουλος σειράς, ενώ σύμβουλος της ελληνικής έκδοσης είναι ο παιδιατρικός εργοθεραπευτής, ειδικευμένος στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Σέργιος Καγιάς.

    Η δημιουργία της νέας αυτής σειράς βασίστηκε στα αποτελέσματα ειδικής έρευνας επικεντρωμένης στο brand της Πέππα, η οποία έδειξε ότι οι γονείς το αναγνωρίζουν και το εμπιστεύονται για τον εκπαιδευτικό και συνάμα ψυχαγωγικό του ρόλο, ενώ θεωρούν ότι τα βιβλία της Πέππα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπημένη κοινωνικόσυναισθηματική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση σωστών αξιών, διατηρώντας πάντα τον γνώριμο, ευχάριστο χαρακτήρα του σήματος.

    Η αγαπημένη Πέππα, με την ευρεία διεισδυτικότητα και επιρροή της στην παγκόσμια κοινότητα των παιδιών, αποτελεί έναν κόσμο αξιών και μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων που με τα χρόνια γίνεται ολοένα και καλύτερη.

    Και φέτος τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας Μαθαίνουν με την Πέππα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

    Καλή σχολική χρονιά, Πέππα!

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular