More
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 1068x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_1068x150
    8vris 2024_elniplex 405x150
    patakis_MHNAS EFHVEIAS banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ τρομερή Bluey επεκτείνεται σε νέα βιβλία με νέα συμφωνία

    Η τρομερή Bluey επεκτείνεται σε νέα βιβλία με νέα συμφωνία

    Την αποκαλούμε στο ELNIPLEX την καλύτερη σειρά για παιδιά όλων των εποχών παγκοσμίως. Ξεκάθαρα. Ένα υποδειγματικό σεμινάριο για γονείς, μια αποθέωση της παιδικότητας για τα ίδια τα παιδιά.

    Πρόσφατα, ο εκδοτικός κολοσσός Penguin Random House ανανέωσε τη συμφωνία της με τα στούντιο του BBC για αυτή τη σειρά κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για τη Bluey, ασφαλώς, την αυστραλιανή σειρά των κορυφαίων Ludo studios και του BBC, τα βιβλία της οποίας έχουν πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε 22 γλώσσες παγκοσμίως, τα 8,5 εκ των οποίων στις Η.Π.Α.

    Η εταιρία μέτρησης κοινού, δεδομένων και ανάλυσης της θεαματικότητας εκπομπών σε κανάλια και πλατφόρμες, Nielsen, κατέταξε την τηλεοπτική Bluey ως την εκπομπή με τη μεγαλύτερη ροή στις Η.Π.Α., με περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια λεπτά θέασης.

    Τα ολιγόλεπτα επεισόδια της Bluey είναι μια πραγματική ωδή στην παιδική ηλικία, τη σχέση γονιών και παιδιών, του δημιουργικού ελεύθερου χρόνου και της φαντασίας. Ο εκδοτικός οίκος Penguinμ, στο κλαδί του Young Readers, εκδίδει στις ΗΠΑ περίπου 35 τίτλους Bluey τον χρόνο, με κάποιους εξ αυτών να γίνονται και best seller στους New York Times, ενώ υπάρχουν και βιβλία τα οποία δεν αποτελούν μεταφορά κάποιου τηλεοπτικού επεισοδίου.

    Αυτό είναι ένα στοίχημα που ανέλαβε ο Penguin, εκδίδοντας βιβλία που δεν αποτελούν μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς, επεκτείνοντας έτσι το brand της Bluey και σε αυτόν τον τομέα, αφού η αγάπη όλων γι’ αυτήν είναι τεράστια.

    Πλέον, οι επιτελείς κοιτούν για ένα βιβλίο Bluey που να αφορά στην ανατροφή των παιδιών, κάτι όμως που δεν θα είναι εύκολο να γίνει άμεσα. 

    Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο ABC Kids την 1η Οκτωβρίου 2018 και έκτοτε κυριολεκτικά μεταδίδει τη φήμη της σαν την πιο καλή πανδημία. Πρωταγωνιστές είναι μια εξάχρονη θηλυκιά Αυσταλιανή ποιμενική ή βοοειδή όπως αποκαλείται αυτό το Australian Cattle Dog, η Bluey, η μικρότερη αδερφή της, η Bingo, ο πατέρας τους, ο Μπάντιτ, και η μητέρα τους, η Τσίλι.

    Το κορυφαίο αυτό Αυσταλιανό πρότζεκτ των Ludo Studios και του BBC με βραβείο Ιnternational Emmy Kids Awards 2020 στην κατηγορία των Preschool animation, με τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη των κορυφαίων στούντιο και της Αυστραλιανής Κυβέρνησης και με τα βιβλία της σειράς να έχουν βρεθεί όλα στο U.S.A. Penguin TOP 10. Όμως, όλα αυτά, θα σας τα επιβεβαιώσει στο πολλαπλάσιο η παρακολούθηση αυτού του κορυφαίου τηλεοπτικού πρότζεκτ που προβάλλεται από την Disney+.

    Στην Ελλάδα τα βιβλία της Bluey κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis και γίνονται ανάρπαστα.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular